Prvič z letalom

Letos gremo prvič z letalom,najbrž v Grčijo.Imava dva otroka,ki bosta takrat stara 2 leti in 7 let.Ker smo oddaljeni 70 km od Brnika,me zanima,če lahko avto tam parkiraš za ta čas,ko si na dopustu?Kako je s prtljago?Sem nekaj slišala,da je določena teža,pa,če imaš pretežko,je treba doplačati.Ali to drži?
Pa še kaj napišite tisti,ki imate izkušnje s potovanjem z letalom.
Ja,vse je enkrat prvič.
Hvala.

Na letališču je parkirna hiša tako da lahko pustiš avto tam. Poznam par ljudi ki jim je bilo škoda plačat parkingin so ga pustili čez cesto v gozdičku, kjer je kao parkiranje na črno in so jim udrli v avto, tako da rajš plačaj tistih nekaj evrov.
S sabo lahko neseš 20kg na osebo, ne vem pa kako se tretirajo otroci (če plača polno lahko tud nese tolk s sabo, če pa manj pa ne vem koliko). Če se checkirate skupaj se tudi prtljaga tehta skupaj (ti ni treba pazit na to da je od vsakega prtljaga 25kg. Če boste imeli s seboj več kot lahko pa če imaš kak manjši kovček lahko spakiraš tudi vanj ali npr. voziček in ga vzameš s seboj na letalo kot ročno prtljago (samo tam notri ne imej toaletne torbice-saj veš zaradi tekočin na letalu-varnost pa to).
http://www.lju-airport.si/vsebina.asp?IDm=19
Pa srečno pot!
Ni vedno 20 kg…vsekakor pa je dovoljena teža zapisana na letalski karti. En kos prtljage pa naj ne bi imel več kot 33 kg… smo že kupovali na letališču torbo, da smo prelagali iz največjega kovčka. In ja, seveda, če je prtljage več kot je dovoljeno, je potrebno doplačati in pride to precej drago. Verjamem pa, da samo za na dopust ne potrebujete toliko prtljage, da bi prekoračili to težo.
Lepo načrtovanje dopusta želim.
Vladka
Na letaliscu imas dve moznosti parkiranja. Eno je zunanje parkirisce, ki je cenejse in je ponavadi vkljuceno v ceno aranzmaja, potem pa je tu se parkirna hisa, ki niti ni tako poceni. Vcasih dovolijo uporabo parkirne hise ob doplacilu, ampak ne vedno. Ampak ponavadi je guzva, zato preveri. Ko boste zapeljali cez rampo, dobis parkirno kartico, s katero ti potem zaracunajo ceno po prihodu nazaj.
Otrok do tocno dveh let ima skoraj vedno brezplacno potovanje, ampak nima svoje prtljage in ne svojega sedeza, ga boste morali imeti v narocju cel cas. ZA otroke, ki imajo vec kot dve leti imajo ponavadi agencije pavsal, ki pokriva vse stroske. Tako imajo lahko tudi prtljago, ampak ne vec kot 10kg. Ce letite s spodobnim chartejem imate lahko ostali po 20kg. V to tezo ni vsteta rocna prtljaga in morebitni otroski vozicek in avto sedez. Po mojih izkusnjah ne gledajo na vsako kilo, lahko pa bo avion cisto poln, potem so bolj strikni.
Mi smo potovali z 8 mesecnico, let je trajal dobri dve uri. Bili smo brez vseh tezav. Svetujem ti, da ste na checkinu med prvimi, da boste dobili sedeze skupaj. V osebni prtlagi imej enkrat za preoblect, predvem za malcka, pa tudi zate eno mikico, ce slucajno z letalom ne gre tvoja prtljaga. Pa seveda nekaj igrac, da bos lazje prezivela cakanje na avion in potem polet.
Midva imava tudi Diners kartico, s katero imava dostop do poslovne loze, kjer je cakanje se veliko bolj udobno.
Ce te zanima se kaj, pa prasaj direktno.
Prtljaga za infante (do 2 let brez sedeža) je ponavadi dovoljena do 10 kg, nad dvemi leti, ko imajo že svoj sedež, imajo tudi težo prtljage dovoljeno kot ostali potniki.
Vladka

Pa še to:
Vzami na letalo nekaj z dolgimi rokavi, pa kakšne nogavičke pridejo prav, jaz sem po prihodu iz Grčije izstopila iz letala z ledenimi nogami (zgoraj dolgi rokavi), ker je bila klima max., čeprav sem jo nad sabo zmanjšala na minimum!! Moji otroci radi rišejo in kartajo, da jim hitreje mine. Lepe počitnice.
parkirna hiša te pride cca 40 EUR za en teden parkiranja – če plačaš vnaprej
poglej pod počitniško parkiranje