Prvo nastavljanje HTC telefona
Pozdravljeni!
Danes sem dobila HTC Desire 601, to je moj prvi pametni telefon. Ker s takimi telefoni nimam izkušenj, vas prosim za pomoč. Zanima me ali moram najprej vstaviti SIM kartico in nato napolniti baterijo ali lahko naredim tudi obratno (ker trenutno še nimam ustrezne SIM kartice). V navodilih piše, da je treba telefon, ko se ga prvič vklopi, še nastaviti. Citiram del navodil, ki jih ne razumem:
Izberite možnost Začetna polna nastavitev za nastavitev svojih računov
in prilagoditev svojega novega telefona preko računalnika s pomočjo
storitve HTC Začetek.
Vaš telefon vam bo prikazal URL HTC strani Get Started in kodo za
parjenje. V spletnem brskalniku vašega računalnika preprosto pojdite na
URL, vpišite kodo za parjenje in tako začnite z urejanjem vaših spletnih
nastavitev. Potrebovali boste HTC račun za shranjevanje vaših računov in
nastavitev na spletu in njihovo nalaganje na vaš telefon.
Če ste nastavitve v storitvi HTC Začetek izbrali še pred vklopom novega
telefona, jih enostavno prenesite s spleta. Izberite vsebino za prenos in
potem izberite možnost Uporabi znotraj storitve HTC Začetek.
Torej po vklopu telefona, bom imela na telefonu možnost, da izberem Začetna polna nastavitev. Po tej izbrani možnosti pa bom morala na računalnik in telefon nastavljati prek računalnika??? Bom tedaj ustvarila HTC račun? Če bi karkoli želela spremeniti lahko to storim kasneje?
Kaj pa internet? Večinoma (za posodabljanje operacijskega sistema, nameščanje programov…) bi uporabljala kar domače wireless omrežje, ki ga imamo za računalnike. Občasno pa bi ga potrebovala tudi, ko me ni doma. A mi lahko kdo pojasni, kako se to stori, imam pa predplačniški paket Mobi. Na spletni strani Telekoma sem videla, da obstaja Predplačniški Mobilni Internet, vendar je zanj treba kupiti SIM kartico??? Moj telefon podpira le eno SIM kartico, zakaj bi zaradi interneta potrebovala dodatno??? Imate vsi, ki imate pametne telefone sklenjeno naročniško razmerje? Kaj vse bom prikrajšana, če telefon ne bo imel stalnega dostopa do interneta (podatki o vremenu…)
Hvala vsem za pomoč, Pika
Telefon normalno napolniš brez SIM kartice. Tudi prvič ga lahko prižgeš in nastaviš brez SIM kartice. Povezave preko računalnika ne potrebuješ. Če imaš WiFi signal doma, se bo telefon samodejno povezal in vse potrebno boš nastavila preko telefona. Te bo vse vodil in spraševal kaj in kako želiš nastavit. HTC accounta ne potrebuješ, razen če želiš kosistiti njihove storitve (preveri katere so) … Tudi za vse backupe ne potrebuješ nujno računalnika, lahko vse storiš preko aplikacije My Backup Pro in sicer na SD kartico ali v oblak.
Praktično vse res “must have” aplikacije za Android imaš naštete in opisane NA TEM LINKU, preglej če je zate kaj zanimivega in uporabnega …
Forum je zaprt za komentiranje.