Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prvo obhajilo

prvo obhajilo

Hčerka gre konec maja k prvem obhailu, počasi sva začeli razmišljati glede obleke. Hčerka pravi da ji je tista dolga bela obleka “butasta”, zdaj pa bolj ko razmišljam bolj se strinjam z njo da je res “butasta”.
IMela jo bo lahko oblečeno enkrat potem pa nimaš kaj počet z njo, razen seveda če jo potem naprej prodaš.
Razmišljam, če bi ji kupila eno luštno svetlo kiklco pa belo bluzico in pa seveda bele balerinke.
Bi bilo to zelo čudno, kaj ve mislite ali je tista bela obleka nujna?

Jaz se popolnoma strinjam, samo srčno upam, da je tvoja hči močan karakter, ker drugače jo bodo vodilne ” barbike “in njihove mame povozile.

vedeti moraš, da bo tvoja hči izstopala in ” boš kriva ” ti kot mati – le kako jo je lahko tako oblekla………………………

Vem, ker sem to dala skozi z mojo super mamo.

Kot ” neuniformirana ” pa sem bila deležna veliko pogledov in komentarejv – takrat še ne – sedaj pa že vem, da sem bila edina pupka, ki ni prišla v belem krilu…………………………..

Ugotovi kaj si hči res želi in jo podpiraj v odločitvi – tako kot mora mati vedno svojega otroka.

moje mnenje: itak je brez veze. pri nas so vsi otroci enako oblečeno tako pri prvem obhajilu kot pri birmi. da ne delajo predvsem starši iz tega dogodka tekme, katera princeska bo imela lepšo obleko in lepše šolence, bljak!
tudi pri svakinji je padla ideja, da so otroci enako oblečeni pa večina staršev ni bila za to! mislim….

pri nas smo šli celo tako daleč – je rekel župnik, če smo za eno “revolucijo”, hehe – da je nas botre omejil z višino zneska, ki naj bi ga podarili svojemu birmancu. tako ne bo razlik med otroki in bodo (vsaj upamo) res vsi dobili darilo v približno enaki vrednosti. ker bistvo birme in obhajila je čisto nekje drugje.

kupi hčerkici oblačilo, v katerem se bo predvsem ona dobro počutila, pa bo! pa lepo obhajilo želi, metka ;-))

Hvala za lepa odgovora, mamo še mal časa pa se bomo še malo pozanimali okrog tega, da seveda hčerka nazadnje nebi izpadla kot grdi raček.

Ups, zahvalila sem se obema nitka je pa drugam skočila.

Spoštovani!

Pred obhajilom boste gotovo imeli še kakšen sestanek in nič ni novega, če kdo vpraša glede obleke, ali če se starši pogovarjate, posvetujete med seboj. To so moje izkušnje, ko sem bil sam katehet in župnik.

Če mislite, da bi bila obleka samo za slovesnost, potem bi pa ležala v omari, si jo lahko tudi izposodite, saj so tudi že trgovine za izposojo. Morda boste imeli še kakšno slavje, npr. greste v procesiji za praznik Sv. Rešnjega Telesa (letos 7.6. ali potem nedelja 10.6.). ali bo kakšno drugo slavje v neposredni bližini, morda v Vaši družini ali med sorodniki, prijatelji.

Darko

na žalost boste z navadno obleko preveč izstopali iz orkestra nevestic

meni je vse skupaj zelo kičasto, ampak jaz sem ateistka in ni mi žal

Klofi, bodi pogumna in hčerko obleči, kot si želi. Očitno je pri svojih letih pametnejša kot množica staršev, ki se pokoravajo “pravilom” in mečejo denar stran. Sploh pa danes ne bo več toliko izstopala, če ne bo v dolgi beli oblekci.
In Darko Ž- tudi izposoja je čisto preveč draga. Pri pridigi o skromnosti, Cerkev kot institucija pa čisto nekaj drugega prakticira.

Pri nas smo se zmenili, da bodo deklice imele oblečeno belo tuniko čez, okoli pasu pa vrvico. Vse skupaj je znašalo 10.000 sit, tuniko so sešile šivilje, narejeno vse po meri.

Meni se je zdela super ideja, saj mi ni bilo treba razmišljati o obleki, vsa dekleta so bila enako oblečena – preprosto, ni bilo kičasto. Ko vidim, kako eni oblečejo punčke, kot da se poročijo, mi je prav absurdno.

Ponekod se začenja uveljavljati uporaba narodnih noš za tak praznik. Lokalno društvo jih kar rado posodi, saj dobi zanje prispevek. Pa še vse tiste gospe, ki skrbijo za noše, jih čistijo, urejajo, dopolnjujejo in učijo mladi rod, kako peljati to tradicijo dalje, so vse vzhičene.

Pozdravček

Enkratna ideja!!! Upam, da se bo “prijela” tudi drugje po Sloveniji.
LP

New Report

Close