Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Prvomajski dnevi

Prvomajski dnevi

Imam idejo. Kaj ko bi tisti, ki ste kje bili letos za prvomajske, opisali svoje dopustovanje. Kje ste bili, kakšne so tam razmere, ste bili tam prvič, kaj vam je bilo všeč, kaj ne, kakšna je bila cena…

Ste za to?

Joli

Bili smo na enodnevnem izletu v Benetkah. Vreme je bilo lepo, imeli smo se lepo, Benetke so lepe. Edino, svinjsko drago je vse po vrsti.

midva in najino dete v trebuhu smo bili v enem apartmaju na Rabacu, Lanterna. Razen 7 urne vožnje je bilo ok za tak denar, ne bi pa šla poleti tja, ker se nič pametnega ne dogaja. Apartma je stal za 3 nočitve – 4 dni plus TT 9 jurjev za oba, kar je ful malo, ampak poleti je ta isti apartma skoraj 400 KUN kar je 12 jurjev na dan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Štacune so bile v glavnem še zaorte, veliko je sprehajalnih stez za rolerje in vozičkarje in predstavljam si, da je to poleti ful nagužvano, a za prvi maj je to relaxing pur!

lp

En teden sem preživela na svetilniku Sv. Ivan na pučini. To je v bližini Rovinja. Je eden izmed cca desetih svetilnikov, v katerih se lahko biva na Jadranu. Otoček je majhen, cca 50 x 70 metrov. Obdajajo ga skale, na vrhu pa je hišica z dvema apartmajema in svetilnikom. V bližini je nekaj otokov, kamor se lahko odpeljete, če imate čoln. Mi smo imeli prijaznega svetilničarja, ki ima svoj čoln in tako nas je kar nekajkrat naložil in odpeljal naokrog.
Ker svetilnik stoji bolj na odprtem, tam stalno piha. Včasih bolj, včasih manj. Se pa hitro navadiš, pa še vroče ti ni.
Hrano smo imeli s sabo, vodo za pit tudi. Drugače pa je voda za tuširanje in kuhanje v apartmaju, elektrika tudi.
Bivanje na svetilniku je za tiste, ki hočejo mir in ki se znajo prilagajat – torej nobenega luksuza, toda živeti se da čisto v redu.

Če koga še kaj zanima, mi lahko piše.
Lili

New Report

Close