Prvošolka
Opažam, da je hči (prvošolka) zadnje čase večkrat slabe volje, nezainteresirana za vse, edino za TV ne (to pa imamo omejeno) tudi jokava in zadirčna. Večkrat je že potožila, da ne bi šla v šolo, da je brez veze ipd…
DAnes pa sem le “izvlekla” na en način iz nje, da se punce z njo ne igrajo, pa da je samo ena izmed sošok “glavna” igralka pri igri ipd… Naj omenim, da je punc samo 5. Dobila sem občutek, da jo to zelo žalosti.
Zanimivo pa je, da možu je pa razlagala da je v šoli vse ok, da se lepo skupaj igrajo.
Zdej pa ne vem ali je imela samo slab trenutek in je navedla to za razlog ali je res kaj na tem. Ima mogoče kdo kakšne podobne izkušnje s tem. kako naj jo vzpodbujam v smeri da bo šla z veseljem v šolo. Vzgajam jo v smislu, da je prijazna do vseh, ne glede na to, kakšen odnos ima kdo do nje.
Upam, da ni predolgo…bi se pa dalo še pisat..
Pri naši je včasih tako, včasih drugače. Kak dan razlaga kok je blo fino in kaj so se igrali, naslednji dan pa jamra, da se nihče noče igrat z njo in da ne gre več v šolo. Od kar je v šoli se tudi do mene obnaša drugače, pri uveljavljanju svoje volje včasih celo kriči. Mislim, da se bodo zadeve počasi umirile. V šoli pa bo v njenih očeh vedno katera druga glavna. Ker so to pač punčke.
pozdravljena tudi pri nas smo imeli podoben primer da hči ni hotela v šolo in nedolgo nazaj mi je planila v jok da ne bo šla več v šolo .Dolgo časa je držala v sebi da mi je povedala zakaj .Odprla se je in mi povedala da jo sošolke zafrkavajo da je palček ker je pač po velikosti najmanjša v razredu .Pogovorila sem se z njo nato pa z njo odšla k razredničarki in ji povedala kaj se v razredu dogaja .Razredničarka je to vzela zelo resno in otroke ki so se norčevali iz moje hčerke poklicala zraven na pogovor . Potem pa je razredničarka zahtevala od otrok ,da se hčerki opravičijo zraven pa še meni ker smo omeli zaradi njih hčerko v solzah .Če pa to ne bi zaleglo bi vztrajala nad tem da pokliče razredničarka starše v šolo da se pogovorimo .Moja hči je sicer leto starejša a vseeno ne pustim da jo tako zaničujejo zato ker je pač manjša od sošolcev. je pa bilo tudi lani isto kot pri vas saj je hotla bit ena sošolka nekaj več kot moja pa je potem cel razred šuntala da se z mojo ne smejo igrat A sedaj imamo mir in hči spet hodi rada v šolo .
Pri nas se zadeva vleče že tri leta. Ko ima hči poln kufer zafrkancije (tudi ena lider v razredu, ki vse ostale potegne za sabo) doma strašansko joka kriči in pravi zakaj je nemarajo. potem se z razredničarko pogovorim, nekaj časa je v redu, potem pa spet udari z vso močjo. Ker tudi moja ni idealna-ima tudi svoja načela in manire, mi takoj razredničarka vrže v obraz, ja vaša pa tudi ni dobra, ker se sili v družbo, ki jo izloča, včasih arogantna. In potem ne vem kaj bi. Bijemo boj in mislim, da bomo še nekaj časa.