Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute prvovrstna zavarovanja

prvovrstna zavarovanja

Pozdravljeni!

Sem v fazi najema stanovanjskega kredita. Ker hipotekarni in poroki odpadejo, mi po informativnih izračunih za zavarovanje kredita pri raznih bankah na spletu ostaneta še opciji zavarovalnica in prvovrstna zavarovanja.

Kaj so prvovrstna zavarovanja??

Vidim, da je pri tem zavarovanju možno dobiti višji znesek kredita, obrestna mera je nižja, stroški odobritve so majni, stroški odplačila pa 0.

Pri zavarovanju pri zavarovalnici so že stroški odplačila skoraj 1000 €. Kaj je tu zajeto?

Če mi lahko kdo na forumu na kratko kaj o tem razloži, bi bila zelo hvaležna. Saj veste, ko o neki stvari več vemo, se je na banki lažje pogovarjati.

Hvala in lep pozdrav.

prvovrsto zavarovanje je običajno hipoteka ali tudi, sicer izjemoma, nekateri vrednostni papirji (delnice, obveznice).Včasih tudi kakšen dober porok, ki ima zagotovljen dober zaslužek (recimo zdravnik, notar..).

Zavarovanja kredita pri zavarovalnici je pa za jemalca kredita zagotovo zdaleč najslabša možnost.
S tem se namreč v primeru neplačevanja poplača samo banka, zavarovalnica pa ima še regresno pravico do tebe. Kar pomeni,da si v primeru plačilne nesposobnosti namesto banki pač dolžna zavarovalnici..
Je pa glede na to seveda logično, zakaj so tu pogoji kreditiranja ugodnejši- banka tu praktično nič ne tvega.

New Report

Close