Psi pred trgovinami
Jaz sem jo pred leti. Najbolj me je zaskrbelo enkrat, ko sem prisla iz trgovine in sta ji dve zenski dobronamerno dajali cokolado. Na sreco je bila toliko pametna, da jo je izpljunila.
Po drugi strani, jo je puscanje pred trgovino lahko resilo. Namrec, ko so za novo leto pokali, se je ustrasila in se mi strgala in stekla za zivo mejo, ko sem pritekla za njo, je ni bilo vec. Kasneje so jo nasli, na drugem koncu Ljubljane, ko je sedela pred trgovino in me cakala, tudi potem, ko so trgovino zvecer zaprli je vztrajala pred vrati. Ljudem iz bliznje hise je bilo jasno, da je izgubljena in tako sem jo dobila nazaj. Drugace bi kdo ve kje vse begala in lahko tudi poginila.
Bilo strah, 11.04.2025 ob 18:20
Prosim, brez kreganja, samo vprašam. Tisti, ki puščate pse pred trgovinami, ali vas ni nič strah, da vam ga ukradejo? Sama se ga ne bi upala pustiti.
Sedela sem v bifeju blizu trgovine v Kamniku. Slučajno sem opazila gospo, ki je zunaj pustila svojega kužka in šla v trgovino. Čez 5 minut je h kužku pristopil mlajši par, ko sta ga pričela odpenjati, da bi ga vzela-ukradla sem pristopila in jima preprečila krajo. Lastnice ni bilo iz trgovine pol ure, se mi je že mudilo a sem jo vseeno pričakala, da sem jo opozorila na to, da bi skoraj ostala brez kužka. Zajokala je, da je ta psiček ostal edini spomin na njenega pokojnega moža, da ne ve kako bi prenesla izgubo še njega. Odslej pride v trgovino brez kužka, kužka pa sprehaja posebej in je osredotočena samo nanj.
Jaz mojega nikdar in nikoli nikjer ne pustim samega niti za sekundo. Neodgovorni se na vseh področjih izgovarjajo na trenutek nepazljivosti. Odgovorni pa vemo, da ne bomo dopustili niti trenutka nepazljivosti. Veliko hišnih živali smo imel v treh generacijah, nikdar se nam nobena žival ni poškodovala in se ni izgubila, pa ne zato, ker naj bi imeli srečo ampak, ker smo odgovorni.
Meni pa sploh ni jasno, kako lahko nekateri izgubijo pse. Izgubijo???!!? Psa, ko ga peljemo ven, bi naj imeli na povodcu. Ni variante, da se kar tako izgubi. Če ga puščajo nekateri nekontrolirano, pa so itak že v prekršku. Razumem, da doma, kjer je ograjena parcela, da ga nekateri spustijo ven brez povodca, a vseeno ga je treba imeti na skrbi, da ga ne bi kdo ukradel. Sploh manjše pasme. Ne vem, ali nekateri otroke tudi kar “izgubijo”.
Malo morje je objav, kjer se iščejo kužki. To je slaba skrb in nič drugega. Pred trgovino pa ga nikoli ne bi puščal. Zunaj je zelo bolan folk in ne zaupam nikomur, da mu ne bi kaj naredil.
Jaz sem mojo malo kužiko pustila ene parkrat pred našo lekarno, ko sem bila na bolniški in sem jo vzela s sabo, da je šla vsaj malo ven, do lekarne imam 5 min. Je pa skrita za vogalom zdr. doma, se ne vidi od nikoder. Pred trgovino je ne bi pustila. V lokalih me psi ne motijo, če ne tiščijo v ljudi.
Anonimno 2891, 12.04.2025 ob 07:44
Meni pa sploh ni jasno, kako lahko nekateri izgubijo pse. Izgubijo???!!? Psa, ko ga peljemo ven, bi naj imeli na povodcu. Ni variante, da se kar tako izgubi. Če ga puščajo nekateri nekontrolirano, pa so itak že v prekršku. Razumem, da doma, kjer je ograjena parcela, da ga nekateri spustijo ven brez povodca, a vseeno ga je treba imeti na skrbi, da ga ne bi kdo ukradel. Sploh manjše pasme. Ne vem, ali nekateri otroke tudi kar “izgubijo”.
Malo morje je objav, kjer se iščejo kužki. To je slaba skrb in nič drugega. Pred trgovino pa ga nikoli ne bi puščal. Zunaj je zelo bolan folk in ne zaupam nikomur, da mu ne bi kaj naredil.
Ko se psica goni, ga ni psa, ki ne bi ušel, ko jo zavoha in zavoha jo na kilometre daleč, ni je ograje, ki bi ga zadržala in dovolj je trenutek nepazljivosti lastnika in bo šel pes v lov za psico, nič ne pomaga če si poleg, ker takrat nobena komanda ne pomaga pes bo šel kot da mu gori za ritjo, na pasjo razstavo je strogo prepovedano priti z gonečo psico, ker se vsem psom totalno odfuzla.