Psi se kopajo v morju
bozomon, 23.06.2023 ob 15:54
Ja pse majo bolj taki…
Teolosko nepismeni… a to se zna kaki su…
Zadnjic jst na plazi… pac divja plaza… punta sika…
I tko uletita ene dve svabice z dzukelo… ko da sta ble lezbaci… ta ena buca kr zgoraj brez…
Vglavnem tko no…
Isto enkrat prej… eni slovenci… in mi spusti psa da mi se dotika futrole od palce… MRŠ! ce je mejhn pa tebi srckan se ne pomeni da je meni.
A lahko prevod??
ves kaj pa je meni nagnusno? ko lezim na plazi in gledam stopala ljudi. vsak 2 ima hardcore gljivice na nogah sploh moski. ogabno do amena. pa npr. ko hodijo scat v vodo. a to te pa ne moti? rajs vidim notri psa kot pa enga nagravznga cloveka.
tko kot v lokalu kjer sem delala se kot studentka. se je en na polno pritozeval da psi hodijo v lokal na teraso da kje smo se to vidl zakaj to dovolimo.no ko pogledas tipa zanemarjen ko klosar. smrdljiv glivicarski brez zob…aja.. ni ti pa nagravzn ko se zjutri pogledas v spegu ko se ze tko en teden nisi umil. sem mi zabila da je tisti pes zal bolj cist ko on. samo tako klosarji se pritozujejo zarad psov in kvazi higiene.
Sust, 23.06.2023 ob 23:22
NatašaPo, 23.06.2023 ob 18:23
Imam sama psa,pa mi na kraj pameti ne pade,da bi ga vlekla zraven na dopust…
Ljudje smo čisto izgubili kompas,kaj to pes je
ČE je res velika pasma, nevzojen ali starejši pes, pes ki ne prenese vožnje ali res odročna destinacija, potem razumem.
V nasprotnem primeru pa ne vem zakaj imate psa če vam je v napoto??
Naš gre povsod z nami in že dan pred odhodom je bolj nestrepen kot mi..prav veseli se novega potepa in mi tudi. Res se je treba malo prilagoditi, dati kak evro več ker povsod kužki niso dobrodošli, iskati senčko..itd, ampak neprimerna rezlika kot pustiti ga doma in skrbeti kako je.
Naš gre z nami tako na morje kot daljše poti z avtom po celi wvropi in ni bilo nikjer nikoli težav. Res pa da je prijazen,nekonflikten in ne rinemi z njim kjer ni zaželjen.
TIsti teden dopusta je zanj dobro priskrbljeno,tako da v to se ne vpikuj.
htbedy, 26.06.2023 ob 14:27
Res ne razumem lastnikov, da morajo povsod tiščati svoje pse. Tudi sam imam psa ampak mi je kristalno jasno, da jih večina ljudi ne mara, se jim zdijo umazani, jih je strah… ni prijetno ne za njih, ne za mene, ne za psa, da jaz s psom tiščim k njim, pa po gostilnah pa ne vem kje še vse. Pa “sej naš pa nič ne naredi”, butl. Enkrat je dovolj, tudi če do takrat ni.
Pes mora biti vzgojen, pod kontrolo in na mestu, kjer je sproščen. Kar polna plaža definitivno ni.
BRAVO!točno tako
Tistemu, ki bo tri pse pripeljal na plažo
Na javno sigurno ne, ker, če ja, boš pospremljen iz plaže. Ker te bom prijavila.
Na divji pa bos lahko samo, če tvoji psi ne bodo nadlegovali mene in mojega osebnega prostora, ne bodo tacali po mojih brisačah in se ne bojo otresali po moji brisači in oblačilih. In, če jih boš imel privezane, to velja tudi, ko bojo v vodi. Za vse kršitve, ki se jih ne boš držal pa bo prijava in globa
Hvala. Tvoj pes ali trije me ne motijo, ker so tvoji in tako se tudi obnašaj.
NatašaPo, 02.07.2023 ob 07:31
BRAVO!točno tako
En In edini pameten komentar! Težava ni v psih, ampak v njihovih lastnikih, ki, ne vem zakaj, mislijo, kako njihov pes uživa na plaži, polni ljudi, na 35 stopinjah, pa potem strašno uživa, ko ga vlačijo par ur s sabo nabasanega v avto (poznam take stalne ljubitelje psov, ki jim dajo pred potovanjem pomirjevala, da uboga žival zdrži vso tisto norijo). In potem, ker so njihovi psi oh in sploh čisti in ležijo v isti postelji, kot lastniki, jih seveda okopajo, naparfumirajo s pasjimi spreji ipd. Ubogi psi neumnih ljudi – pred leti je imela znanka enega takega, ki je dišal na 10 m, ker je bil tako zrihtan; si morate misliti, kako je to šele ubogemu psu moralo smrdeti… pa pentlje, pa čopki, pa ni da ni. Baba brez pameti.
Zdaj mi pa prosim še povejte, kam lulajo ti vaši psi, ko so na plaži? Hecam se, retorično vprašanje, saj vsi vemo, da to opravijo na kamne, skale, drevesa na plaži. Kamor potem nekdo, ki pride za vami, položi svojo brisačo…
Za unga ki ima tri pse, 02.07.2023 ob 07:36
Tistemu, ki bo tri pse pripeljal na plažo
Na javno sigurno ne, ker, če ja, boš pospremljen iz plaže. Ker te bom prijavila.
Na divji pa bos lahko samo, če tvoji psi ne bodo nadlegovali mene in mojega osebnega prostora, ne bodo tacali po mojih brisačah in se ne bojo otresali po moji brisači in oblačilih. In, če jih boš imel privezane, to velja tudi, ko bojo v vodi. Za vse kršitve, ki se jih ne boš držal pa bo prijava in globa
Hvala. Tvoj pes ali trije me ne motijo, ker so tvoji in tako se tudi obnašaj.
na divji plaži boš prijavljala? Kaj pa? Kakšna pravila veljajo na DIVJI plaži? Prijavila boš psa v vodi? Na DIVJI plaži kjer ni pravil??? Ha ha ha, eni res nimate vse prav zvezano v glavah.
Na vseh plažah je tabla, da je prepovedano kopati psa v vodi. Naj gre za morje, jezera ali tudi rečne plaže. To je za umsko zdravega človeka povsem normalno in samo po sebi umevno. Ne vem kaj tu ni jasno. Gre za bakterije in okužbe v morju, zaradi katerih mnogi zbolijo. Tudi kanalizacije so problem.
Ampak zakaj lastniki psov izzivate in namerno povzročate škodo ostalim kopalcem, veste samo vi in vaši možgani. Vam je itak vseeno, itak spite s psi, se ližete z njimi, eni celo spolno občujejo s psi, in vaša bolana miselnost je, zakaj ga ne bi še oprali kopalcu pred usti?
Podpis pod tole. Zelo lepo, kulturno povedano bistvo.
Razen za kakšne terapevtske namene za starejše, osamljene ali otroke, ni razloga, da ljudje s psi počnejo vse tisto, kar z drugimi ljudmi. Vključno s kopanjem v morju ali kje drugje na javnem mestu.
Ne rečem v svojem stanovanju, hiši, parceli, delajte z njimi kar želite, če jih ne mučite. Ampak na javnih in drugih mestih, ki so namenjena LJUDEM, pa vklopite še drug del možganov, ki vam je ob pretiranem ljubkovanju psov povsem zakrnel. Psi so ŽIVALI, niso ista vrsta, kot ljudje in to ste se menda učili v prvi triadi OŠ? Zato se z njimi pač ne počne istih stvari, kor z ljudmi.
Pse imamo vsi v družini neizmerno radi, celo življenje živimo z njimi, na sprehodih me imajo recimo zelo radi tudi tuji psi, ki čutijo ali je oseba prijazna ali ne. Imamo pa psa na dvorišču in ne v hiši, ga ne vlačimo s seboj na dopust, ne jemo iz istega krožnika, pes ni lizal istega sladoleda kot otroci, ko so bili majhni. Ko so ga skrivaj zvabili v svoje sobe, smo posteljnino preoblekli. Zagotovo jih je kdaj tudi poduhal, morda tudi polizal, ko nismo bili zraven, ampak zavestno pa tega nismo delali.
Torej, vedite, da smo na planetu ljudje, ki obožujemo pse, ampak stvari, ki ne sodijo k njim, ne maramo početi in doživeti. Kopanje je eno izmed teh.
Ne vem kaj se vam plete po glavah, ampak na trenutke imam občutek, da postajate skupina ljudi, ki je izjemno nestrpna do drugače mislečih, kot npr. zagrizeni vegetarjanci ali pa covid cepilni fanatiki.
Ni potrebe po tem, da se sovražimo, le ne vsiljujte nam svojih navad in prepričanj.
Za uno glupačo, ki ni bralno sposobna razumeti napisanega in iz česa sledi prijava na divji plaži. Po točkah. In se enkrat zaključim pes je vaš in ne moj, zato v moji bližini ne privezan nima kaj početi. Pravila za park in za plažo za pse so popolnoma enaka. Pes lahko napade kjerkoli. Tudi na plaži in v vodi.
Nedavno se je na divji plaži pes zakadil v gospoda, ki se je sončil. Bila je prava drama.
Mene psi nic ne motijo. Me pa moti recimo, ko sem zadnjic na plazi videl Slovenko, ki je pripelajla crnca. Mater je tip smrdel, kot pravi crnc. Po ko se je okopal, je bilo malo bolj znosno, sam kaj, ko je sel v codo le do pasu. Za te opice je znano, da ne zanjo plavati, zato tudi vsi pocrkajo takoj ce padejo s krova ladje v mediteran, sredei poletja. Torej ne od kaksne podhladitve, samo pac, ker je opica in opice ne plavajo… a to pa je kao OK?
Lastovka201, 24.06.2023 ob 17:54
Ja pa še to, tuj pes me ne moti dokler ne poseže v moj osebni prostor.
Zato, je potrebno do takih primerov kar ostro reagirati, ker lastnikom postaja brezbrižnost, kaj počne njihov pes
Nedolgo nazaj se v lokalu, na blazini, z ritjo po njej čoha pudeljček. Potem pa mi sedimo tam. Fuj.
MRrs govedinu
Anonimno 10087, 02.07.2023 ob 17:55
Mene psi nic ne motijo. Me pa moti recimo, ko sem zadnjic na plazi videl Slovenko, ki je pripelajla crnca. Mater je tip smrdel, kot pravi crnc. Po ko se je okopal, je bilo malo bolj znosno, sam kaj, ko je sel v codo le do pasu. Za te opice je znano, da ne zanjo plavati, zato tudi vsi pocrkajo takoj ce padejo s krova ladje v mediteran, sredei poletja. Torej ne od kaksne podhladitve, samo pac, ker je opica in opice ne plavajo… a to pa je kao OK?
SE strinjam z tabo glede crnuhu ali pa opice sej je isto ja tudi to je res da 70 procentu crnih opic ne zna plavat in uni slovenki ki si jo vidu z opico ji bi pa dav mocno cez hrpt z palico
Sisi300, 23.06.2023 ob 15:48
Včeraj na naši obali. Psi se kopajo v morju in norijo po plaži. Kako lahko dovolijo kaj takega. Res prav nagnusno.
Še bolj nagravzno je to, da na Hrvaškem v morje spuščajo kanalizacijo. Sem bila ravno prejšnji teden priča, kako so v morje nameščali cev za izpust dreka. Bljak.
Hja, 03.07.2023 ob 06:38
Še bolj nagravzno je to, da na Hrvaškem v morje spuščajo kanalizacijo. Sem bila ravno prejšnji teden priča, kako so v morje nameščali cev za izpust dreka. Bljak.
Res, na Hrvaškem je to tako bolj po domače. Sem bila v srednji Dalmaciji na morju, v čudovitem zalivčku, potem grem pa enkrat zjutraj v vodo, pa drek priplava zraven mene. Saj človek misli, da je slučajnost, pa se je to ponovilo še dvakrat. Potem je nekdo rekel, da je nekje tam cev od kanalizacije, pa tudi barke so tam ustavljale, čeprav je bilo prepovedano.
Od takrat me tam na morju več ne vidijo.
Za unga ki ima tri pse, 02.07.2023 ob 09:39
Za uno glupačo, ki ni bralno sposobna razumeti napisanega in iz česa sledi prijava na divji plaži. Po točkah. In se enkrat zaključim pes je vaš in ne moj, zato v moji bližini ne privezan nima kaj početi. Pravila za park in za plažo za pse so popolnoma enaka. Pes lahko napade kjerkoli. Tudi na plaži in v vodi.
Nedavno se je na divji plaži pes zakadil v gospoda, ki se je sončil. Bila je prava drama.
Zakaj hodiš na divjo plažo če imaš označene človeške, kjer ste ovce kot ti dovoljene?
Divja plaža je divja plaža. Tam ni pravil. Lahko se sončim gol, pes je lahko odvezan, pes je v morju. Ti pa se kopaj na tebi odmerjenem mestu.
2 ponedeljka nazaj, Koper Zusterna..s prijateljem sla pogledat novo plazo, pse sva pustila doma, saj vemo, da je takih kot si ti mnogo. Plaza lepo urejena. Kup nevzgojenih otrok, ki so vpili-Meduuuzeeee..cakam kdaj jim bo kdo od odraslih povedal, da ne pecejo in naj se nehajo dret. No, po 5minutah dretja sem sla iz vode, ker nisem mogla vec poslusat. Zraven druga skupina najstnikov. Seveda so pobirali klobuke in jih metali na kopno. Brez besed sem sla tja in jih zmetala nazaj v vodo. Nihce od odraslih nikoli, nikoli, nikoli nic ne rece, ko njihova otrocad pocne neumnosti. Na poti ven iz vode sem opazila med lepimi okroglimi kamencki na kupe plasticnih igrac, ki so jih prejsnji obiskovalci pustili za sabo in vse bo odplaknilo v morje. TO TE NIC NE MOTI? Drek, ki se razgradi po 4ih dneh, te pa???