Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Psi spet napadli

Psi spet napadli

Pa kaj je s temi lastniki?

pa kaj teh pasjih marcin-vseh res ne morjo pokončat—-komaj čakamo še pasjo gripo da pocrkajo

Na srečo bo prej človeška gripa pokončala človeško zalego.
A ti še ni kapnilo, da so za napade psov odgovorni njihovi lastniki?

Mene bolj skrbijo 15-letniki, ki imajo pitbule, da se z njimi važijo, a nimajo pojma, kako se vzgaja psa, nekateri ne nudijo niti minimalnih življenjskih pogojev.

Ko sem še delala v DPMŽ (društvo proti mučenju živali) smo imeli primer, ko je imel 17-letnik zaprtega psa v kleti več kot eno leto, žival je bila v popolni temi, izstradana skoraj do smrti, vsake toliko jo je lastnik pretepel, da je komaj preživela. Ker je bila ta oseba mladoletna, ni bila deležna nobene sankcije.

V tem primeru pa lepo piše, da so psi pobegnili iz ograde. To pomeni, da lastnik jih ni namerno spustil oz. vlačil okoli neprivezane. Vseeno bi moral poskrbeti za boljšo ograjo…

lastniki napadalnih psov so imeli težko otroštvo in nihče jih ni imel rad :))

Mi imamo doma mešanca med Rottweilerjem in nemškim ovčarjem, pa nihče od nas ni imel težkega otroštva. Sva pa z možem psa vzgajala, da bi bil naš prijatelj, ne pa tak kot take pse radi označujejo nepoznavalci (napadalni, agresivni,…).

Naj povem, da imava 2 otroka, pes je bil pri hiši pred njima, vendar se vsi dobro razumejo – otroci ga spoštujejo, pes pa dopušča njune vragolije.

Res drži rek, da JE PES PODOBEN LASTNIKU – če je lastnih zdrave pameti, pes ne bo napadalen!!!

še zmeraj več gorja povzročajo ljudje. psi ne ubijejo desetino toliko ljudi, kot jih ubijejo drugi ljudje. ti pa si res omejeno bitje!

So tudi mene razp****** tile lastniki.

Ravnokar sem se vrnila s sprehoda. Sin je od prejšnjega vikenda že tretjič stopil na pasji drek in to na dvorišču. Sita sem jih!! (lnemarnih lastnikov, da ne bo pomote)

To kar pa sedaj berem mi je pa še bolj grozljivo. Kdaj se bo enkrat že naredil red na tem področju?????

Krivo je popolno pomanjkanje sankcij na tem področju. V primeru štirih psov, ki so skoraj raztrgali človeka, lastnica še zdaj ni sedla na zatožno klop, možno pa, da jim bodo pse celo vrnili. Narobe svet.
Ko boš za napade psov odgovoren tako kazensko (če je dokazana zloraba) kot denarno, bo pa mogoče kaj drugače.

Aja, in to konkretno denarno, ne samo s kakšnim milijončkom.

To kar so naredili psi,je samo odraz ČLOVEŠKE NEVZGOJE!!!
Sicer pa ko gre za več psov,ki živijo skupaj,je treba še posebej pazit,da je ograja zdržljiva,ker psi so takrat krdelo in kar naredi eden,bosta druga dva.

Sem pa na sliki videla,da je ubit pes nek mešanec in tokrat niso napisali pasme.Da bi pa šlo za pitbul varijanto,pa bi bil velik naslov.LICEMERSTVO!
In tu je dokaz,da lahko VSAK,prav vsak pes,ki ni deležen dobre vzgoje in ni pod nadzorom,ugrizne.

Piše, da je slika simbolna.

Moja napaka,a še vedno vztrajam,da če bi bili bull pasme,bi na veliko pisali,sedaj pa so samo mešanci.

Joj, si predstavljam mamco, kako ji je bilo.

>To kar pa sedaj berem mi je pa še bolj grozljivo. Kdaj se bo enkrat že naredil red na tem področju?????

Kdaj se bo naredil red na področju ostalega kriminala ? Nikoli, vedno bo določen procent ljudi nastradal oz. vsaj do takrat, dokler bomo imeli žleht ljudi med sabo.

Tudi jaz sem poznala tako prijaznega rotvajlerja, bil je takšen cuker, da sem ga samo cartala…ah, Rexi,kje si…raje imam takšnega psa, kot pa nekega odrenega maltežana….
Niso krivi psi, temveč lastniki!!!!

Tut jst sem mnenja, da je kriva vzgoja!

Pes sam ni kriv, krivi so lastniki.

In ob obnašanju nekaterih lastnikov mi gredo kar lasje pokonci….

lp

Dandanes si lahko kakršnegakoli psa omisli vsak- mlad ali star, poučen o psih ali nepoučen, z možnostjo preživljanja psa ali brez možnosti, skratka, vsak ki ima pet minut časa. Potrebna je popolnoma nova zakonodaja v najkrajšem možnem času. Psa naj bi lahko imel človek, ki bi naredil “pasjo” šolo že pred nakupom le tega, z dokazili, da ima možnost psa šolati, oskrbovati in preživljati itd. Če vseh zahtev ne izpolnjuje, psa ne bi smel imeti pa pika! In striktno kaznovati vsakega, ki krši zakon. Nekateri ljudje razumejo samo trdo roko in močne sankcije. So pač bedaki. Psi pa njihove žrtve – poleg človeških seveda!

Se strinjam, glede neodgovornega lastništva bo potrebno še zelo veliko narediti in tukaj se ne izmikam, konec koncev imam 2 psa, sicer popolne zlate ribice, pa vendar.

Grozodejstva, ki pa jih je sposoben človek pa tukaj:

Za ogled filma je potrebo kar nekaj poguma. Film je v letu 2005 prejel številna priznanja na mednarodnih filmskih festivalih.
Ne bi kaj več o ljudeh, tudi skozi neodgovorno lastništvo živali kažemo svoj odnos do – živali in ljudi.

Po Zakonu o zaščiti živali je prepovedano prodajati ali podarjati hišne živali osebam, mlajšim od 16 let, brez privolitve njihovih staršev ali skrbnikov. Nevarnega psa ni dovoljeno zaupati v vodenje osebam, ki nimajo ustreznega kinološkega znanja, in osebam, ki so mlajše od 16 let.
Kakšna je realnost, pa vemo….. 🙁

New Report

Close