Psihadeliki Slo
Anonimno45, 02.03.2024 ob 14:45
kdo pa je matej turk, a ima kako izobrazbo (razen, da je športnik) okoli terapij ali je to spet en z večernim tečajem in notranjem klicem, da je to njegovo poslanstvo, na katero naivni ljudje potem padajo?
To tudi mene moti. Da opravlja terapije brez ustrezne izobrazbe.
MOnsteraMO, 02.03.2024 ob 12:06
Zanima me kakšno mnenje imate o terapiji s psihadeliki-gobami? Zadnje čase se velikokrat pojavlja ime Matej Turk, je bil kdo pri njem? Baje je tudi terapevt. Veliko reklamo mu dela tudi Špela Grošelj in neka Coach Limoni. Vaše izkušnje?
Zakaj pa je to sploh treba počet?
Bila pri njem in na gobah in na terapijah 1 na 1. Kaj naj ti rečem, probaj in boš videla. Greš pa ponavad na take stvari, ker se želiš osvobodit nekih težkih travm, ker si želis bit boljši… Je pa to taka stvar da težko govorim z nekom, ki tega še ni doživel. Vsak ima svojo izkušnjo in če te vleče v to ja probaj, nič se ti ne bo zgodilo, si na varnem, ne greš pa na gobe, da bi se imel fajn.
Ne vem zakaj se vžigate če ima človek izobrazbo ali ne? Kdo si ti, da nekoga sodiš? Če se s osebo dobiš in ti pokaže pot za izhod iz tvoje situacije ali pokaže morda drugačno perspektivo tvojega problema, ki ga ne znaš sam-a rešit ter te osvobodi trpljenja,.. zakaj bi moral imeti zaradi tega naziv ali izobrazbo? Lahko rečeš samo hvala takšni osebi za doprinos družbi. Vedno ko pišete komentarje se vprašaj če daješ temu doprinos?
Če ne bodi raje tiho, zakaj moraš zlivat tu gor svoje frustracije?
Nisem bil prav pri njemu na terapiji,.. Bil pa sem večkrat na psihadelikih
gobicah, kjer sem želel rešiti nek notranji svet, ki je bil poln bolečin in travm. Dobil sem vpogled v svojo notranjost česar se oklepam in širšo sliko kakšne odnose gojim okoli sebe.
Eno lepših popotovanj.
S psihadeliki se zelo uspešno zdravi depresije. V bistvu je to edino resnično antidepresivno sredstvo. Navadni antidepresivi ne izboljšajo razpoloženja, ker so placebo in to v knjigi Izgubljene povezave avtor tudi znanstveno dokaže.
Uspešno se zdravijo obsesivne motnje, depresije, anksioznosti, celo alkoholizem.
V čem je problem? Da bi farmacija premalo zaslužila…. če bi enkrat rešil alkoholizem itd. To so uspešni primeri iz 60 let prejšnjega stoletja. Pol se pa ljudje niso hoteli več boriti – so jih pa čez prepovedali! Zaradi politike, ker politiki hočejo sužnje, ne svobodne ljudi. Pojavili so se hipiji, ljudje so se spremenili…. tega pa strogo kapitalistična družba ni prenesla. Imaje raje revne ljudi, ki so celo življenje na placebu – antidepresivih, ampak ker je to placebo, rabiš stalno večjo dozo, stranski učinki so pa debelost – …. Samo zato so prepovedani.