Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Psihično nasilje v družini

Psihično nasilje v družini

V isti hiši živimo jaz, mati in oče. Problematičen je oče, ki nad mamo in mano zganja psihični teror. Ko sem bil še otrok, sem bil tudi priča fizičnemu nasilju, ko je oče pretepal, davil mamo. Grozna izkušnja, ko sem bil ves nemočen, da bi pomagal mami. Zdaj sem odrasel in se oče ne upa spraviti nad mamo, ker bi ga jaz z lahkoto razbil. Oče je alkoholik, odkar pomnim. Od hiše ne upam, ker sem siguren, da se bo oče fizično spravil na mamo. Ne bi si odpustil, da bi šel na svoje, on bi pa mamo ubil. Ja, tudi to je možno. Zdaj pa sva oba njegovi žrtvi psihičnega nasilja. On me provocira, da bi ga udaril, nato pa bi me prijavil. Priznam, da je na čase malo manjkalo, da bi ga premlatil. Odkar sem odrasel in ker si nisem še našel punce, je on trdno prepričan, da sva jaz in mami ljubimca. Morda boste šokirani nad prebranim, a nama je to že nekaj vsakdanjega. Se pa vse skupaj stopnjuje. Prazniki so bili pravi pekel. Odločil sem se ukrepati, ker lahko pride do tragedije. Policiji ne zaupam. Zakaj? Mami ga je prijavila, ko jo je udaril na oko. Kaj so oni storili? Izrekli so mu denarno kazen. To je pa vse. On se je izmazal, oni pa so pobrali denar. Na koga se obrniti? Ker tudi midva sva že psihično uničena. Saj vem, da boste rekli, da naj se midva odseliva, ampak s tem bi on “zmagal”. Želim, da odgovarja za vsako grozovito dejanje, za vsako bolano besedo. Najraje bi ga spravil za zapahe, a policiji ne zaupam popolnoma nič.

In vendar ni nobene druge rešitve, kakor, da se z materjo odselita. Saj za to ne rabita policije, čeprav ne razumem, zakaj ji ne bi zaupal. Ampak ok.

Nič ne bo tastari zmagal, če se odselita, verjemi. V roku enega meseca bo poginil kot garjavi pes, ker ne bo imel koga zajebavati in ga bo to pognalo na vejo.

Kaj pa boš? Še dalje skupaj z mamo uničeval dve življenji? Kdo je pa potem tukaj zmagovalec? Točno zdaj je tastari zmagovalec, ker vaju ima za svoja sužnja in vama serje po glavi, kakor mu paše.

Spokajta. Še ta vikend. Fak of tastarega.

Odgovor na objavo uporabnika
Rešitev na dlani, 11.01.2025 ob 13:35

In vendar ni nobene druge rešitve, kakor, da se z materjo odselita. Saj za to ne rabita policije, čeprav ne razumem, zakaj ji ne bi zaupal. Ampak ok.

Nič ne bo tastari zmagal, če se odselita, verjemi. V roku enega meseca bo poginil kot garjavi pes, ker ne bo imel koga zajebavati in ga bo to pognalo na vejo.

Kaj pa boš? Še dalje skupaj z mamo uničeval dve življenji? Kdo je pa potem tukaj zmagovalec? Točno zdaj je tastari zmagovalec, ker vaju ima za svoja sužnja in vama serje po glavi, kakor mu paše.

Spokajta. Še ta vikend. Fak of tastarega.

Policiji ne zaupam, ker se bojim, da bo spet samo denarna kazen.

Ne gre se, kdo bo zmagal. Vprašaj se ali želiš še vedno živeti pod stresom ali ne. Mama isto, ali bo šla s tabo ali ne. Nisi ti odgovoren za druge odrasle osebe, tudi če so starši.

To zadnje ne narobe razumet, lepo je, da je neka odgovornost do staršev, recimo če potrebujejo kako pomoč ali pa če postanejo opravilno nesposobni ali dementni. Nisi pa odgovoren za njihovo počutje in odločitve. Lahko predlagaš mami, da gre s tabo, prisiliti je pa ne moreš.

Saj ti je lepo napisal SPOKAJTA! še ta vikend.

Kako ukrepati, 11.01.2025 ob 13:38

Policiji ne zaupam, ker se bojim, da bo spet samo denarna kazen.

Tebi tudi ne dela antena najbolje, kajne? Ali pa se namensko izogibaš odgovoru.

Pusti policijo, ne rabiš je za selitev. Za to je selitveni servis 😉 Vidva se spakirajta in odidita. Kje tu rabiš policijo?

Ali pa so le še en primerek takih, ki v resnici nočete nič spremeniti, samo smilit se samim sebi in še komu.  Potem pač bodita tam in čuvajta cigle. Ker dom to namreč ni.

Razumeš?
Kaj tebe in mater drži doma, da se tako branita oditi? A foter je lastnik bajte al kaj? Ma naj si cigle v rit porine enega po enega. Menda  ne bosta glave tja držala zaradi tega. Ali?
Če pa je to več vredno, kot vajino počutje, pa pač bodita, kjer sta. Samo ne jamrat.

Gia_Gia, 11.01.2025 ob 13:40

Saj ti je lepo napisal SPOKAJTA! še ta vikend.

Še kak drug predlog? Iti na svoje ni tako enostavno. Navsezadnje sem tudi zelo navezan na svoj dom. Tudi on hoče, da se odseliva, in s tem bi zmagal. Midva, žrtvi(!), morava drugam, on pa jo bo odnesel brez posledic? Ali ni to zmaga?

Želim, da odgovarja, ne pa da se spet izmuzne!

Celo izraze že znate uporabljati. Psihično in fizično nasilje., kaj res. Tudi ko greste na WC je psihično nasilje, ne pozabite to povedati na zapisniku…

Dejstvo je, da je mama sokriva za travme, ki si si jih nabral v vseh teh letih. Vsi smo polni nekih vzorcev, ki nam škodijo, a če gre za otroke, nas je večina žensk levinj, ki bi naredile vse, da zaščitijo otroka. Tvoja mati tega ni storila. Malo vulgarno, a žal resnično: za uscanega bingeljna nekega pijanca je bila pripravljena žrtvovati svojega otroka. Vse ostalo je izgovor. V bistvu nisi imel ne očeta niti mame. Skrajni čas, da poskrbiš zase. Zakaj bi ščitil odraslo žensko, ki ni zaščitila tebe kot nemočnega otroka? Njej  vloga žrtve očitno ustreza, sicer bi že ob prvem ali druge nasilju naredila odločen konec. So ženske, prave Matere, ki so z več otroki, brez izobrazbe in strehe nad glavo v tuji državi to zmogle. In uspele. Otrokom so bile lahko vzor in so jim s tem dale najboljšo popotnico za življenje. Otroci in okolica jih lahko spoštujejo. Neke cmizde, ki se pusti daviti in drugače maltretirati pijancu, pač ne. Če že zaradi sebe ne, bi ga kot mati morala nogirati zaradi tebe. Zakaj bi se ti sekiral zaradi nje, če se ona nikoli ni zaradi tebe? Čimprej pojdi iz tega nezdravega okolja.

Ah, saj sem vedel. Zdaj sva pa midva “barabi”? Mi je žal, da sem spoh odprl temo.

Moderator, prosim za izbris teme.

Se popolnoma strinjam! Samo stran, potem naj se pa znaša sam nad sabo.Sicer pa: tvoja mama bi se morala že ZDAVNAJ odseliti s tabo vred.Tako bi zaščitila oba: tebe in sebe. Za darilo bi mu jaz pred odhodom kupila sod vina, zraven pa zajemalko.Da se ne bo matral s pipico.

Trauma bond. Ne gres stran, ker ne znas ziveti brez tega in hkrati obtozujes druge za to. Slabo si jo odnesel. Glede na reaktivnost si morda celo na spektru proti mejni osebnosyni strukturi. Dolga je pot ven iz tega.

Pokliči na društvo za nenasilno komunikacijo

TEL: 01 4344 822, 031 770 120
e-mail: [email protected]

Meni so tam pomagali večkrat. Enkrat, ko sem jim prijavila nasilje nad nemočno žensko so res ukrepali hitro, z vso resnostjo in odgovornostjo. Prav tako nismo želeli vpletati policije.

Kako ukrepati, 11.01.2025 ob 13:54

Še kak drug predlog? Iti na svoje ni tako enostavno. Navsezadnje sem tudi zelo navezan na svoj dom. Tudi on hoče, da se odseliva, in s tem bi zmagal. Midva, žrtvi(!), morava drugam, on pa jo bo odnesel brez posledic? Ali ni to zmaga?

Želim, da odgovarja, ne pa da se spet izmuzne!

Nočeš od tam in nočeš slišati nasvetov, čeprav ti vsi govorijo isto.

Ja, nočeš pomoči. Pol pač nič. Bodi tam in uničite se med seboj do konca.
Nobenega od vas ni škoda.

Kako zelo prav ima Ena stara. Moški samo enkrat udari žensko, drugič udari osla. Če se tvoja mati že leta pusti garbati in poniževati pijancu, je to njena prostovoljna odločitev. Do takih žensk nimam nobenega usmiljenja, še posebej če v to svojo odvisnost od nekega pijanca povleče tudi otroka. Tebi je očitno tudi oprala možgane. Iz tvojega pisanja se vidi, da se identificiraš z njo. Misliš da je ona žrtev, ki jo moraš ti varovati. Njen nasilni zapitek je njena svobodna izbira. Če ne bi bilo tako, bi že zdavnaj odšla in tebi omogočila lepše otroštvo in mladost.

Nisi še dovolj odrasel, oz. ne vem če boš sploh kdaj.

Pri teh letih bi se ti morale že vzdavnaj odpreti oči. Največji problem v tvoji zgodbi ni nasilni oče, ki maltretira tebe in tvojo mater, ampak tvoja mati, ki že celo življenje tolerira da vaju maltretira.

Vsaka prava mati naredi vse na svetu, da se reši pošasti, ki maltretira njo in njene otroke, očitno pa je tvoja mati ena kuzla, ki ji očitno paše da na vsake toliko časa dobi batine.

Tvoja mati je KUZLA, odpri oči.

Kako ukrepati, 11.01.2025 ob 14:05

Ah, saj sem vedel. Zdaj sva pa midva “barabi”? Mi je žal, da sem spoh odprl temo.

Moderator, prosim za izbris teme.

Nočeš se soočiti z resnico, kajne? Večji odpor kot čutiš, bolj res je vse skupaj. O staremu ni vredno izgubljati besed, mati pa tudi ni dosti boljša. Ima te za talca svoje bolne odvisnosti.

Očitno ste zagovorniki pijanca in nasilneža. Sram vas je lahko!!

Pogovor!

Kako ukrepati, 11.01.2025 ob 14:47

Očitno ste zagovorniki pijanca in nasilneža. Sram vas je lahko!!

Kaj bi pa bila tvoja in materina ŽELJA, če bi bila izvedljiva brez vsakih zapletov?

Začni z željo, opiši, kako si predstavljaš idealno rešitev, pa morda kaj domislimo.

Kako bi rad, da se razplete ta agonija?

Glej, nesramno in grdo pišejo o tvoji mami, ki se očitno ne zna braniti.Na žalost.Očitno je bila vzgojena še po starem, da je mož bog i batina, gospodar in da mora ona, ki je ženska- biti tiho, delati in potrpeti.Pa že dolgo ni tako.Kaj je oče kaj takega pojedel, da se vama zdi več vreden in da vaju lahko takole maltretira? Ker oče očitno ne bo nikamor šel, bosta morala vidva v tihem spakirati in oditi. Če bo on zvedel,  bo hudič.Zato se ozri naokoli in poišči zase in za mamo najem.Pa povej ji tik pred zdajci.Pojdita stran, edino tako bosta imela mir.Ni enostavno, ampak to je edina pot, ki jo moraš narediti! Želim ti veliko poguma in povem ti, ponosen boš nase!

Psihično nasilje pri vas traja že dolgo, verjetno je dolgo trajalo tudi fizično nasilje. To kar dela tvoj oče je nespremenjivo in vredno obsodbe.

Ampak kar pravijo ostali v povezavi z mamo pa tudi drži. Ona je tako kot oče odgovorna za dobrobit svojih otrok. In tukaj je tudi ona padla na celi črti. Je odvisna od tega odnosa, večna žrtev. Zelo verjetno ker je kaj podobnega že doživljala v svojem otroštvu. Tako kot ti. Na žalost greš po njenih stopinjah. Navezan si na dom? Ne bučk prodajat.

Edina rešitev je da se iz tega odnosa odstranita. S tem oče ne bo zmagal, zmagala bosta vidva ker bosta končno rešila tega nezdravega odnosa, ki vaju ubija. Na žalost je tako da je pri nas še vedno tako, da če se žrtev hoče rešit, mora ona odit. Ne čakaj na to, da se bo zgodilo to da bo očeta kaznoval nek čudež. Naredita plan za odhod. Najdita najemniško stanovanje in odidita. Zgoraj ti je že nekdo dal tudi kontakte za pomoč. Pokliči jih, ker vama bo prav prišla vsakršna pomoč. Ko se bosta postavila na noge pa najdita enega dobrega odvetnika da vama svetuje glede mamine ločitve in delitve premoženja.

Pa prosim ne si že vnaprej v glavi postavljat ovire in iskat izgovore. Če se želiš rešit, moraš tudi sam kaj naredit. Čas je za akcijo.

Pa še nekaj- ob vsakem fizičnem nasilju se kliče policijo. Čeprav je samo denarna kazen, je bolje da oče da denar državi kot pa da ga zapravi za alkohol.

Povejta očetu, da je zmagal in da odhajata. In to res naredita. In kaj bo potem on, ko ne bo imel dveh tarč, v kateri bi usmerjal sovraštvo? Soočiti se bo moral s sabo, s svojo nezrelostjo, zagrenjenostjo, pijanstvom, škodo, ki jo je naredil v odnosih. Vidva pa s svojo soodvisnostjo in travmami, pomanjkanjem meja. Nikomur ne bo lahko, ampak vsaj ti imaš možnost lepše živeti. V življenju ni pomembno zmagati, ampak biti pameten.

OMG, 11.01.2025 ob 15:00

Glej, nesramno in grdo pišejo o tvoji mami, ki se očitno ne zna braniti.Na žalost.Očitno je bila vzgojena še po starem, da je mož bog i batina, gospodar in da mora ona, ki je ženska- biti tiho, delati in potrpeti.Pa že dolgo ni tako.Kaj je oče kaj takega pojedel, da se vama zdi več vreden in da vaju lahko takole maltretira? Ker oče očitno ne bo nikamor šel, bosta morala vidva v tihem spakirati in oditi. Če bo on zvedel,  bo hudič.Zato se ozri naokoli in poišči zase in za mamo najem.Pa povej ji tik pred zdajci.Pojdita stran, edino tako bosta imela mir.Ni enostavno, ampak to je edina pot, ki jo moraš narediti! Želim ti veliko poguma in povem ti, ponosen boš nase!

Če ženska postavlja curaka pred svojega otroka, ni kaj dosti vredna. Tu ni nobenih izgovorov, da je vzgojena še po starem. Še moja prababica pred skoraj 100 leti je znala udariti po mizi, tale pa verjetno nima 50 let. Sta mu kar oba skupaj zasrala otroštvo.

To me spominja na Otthelov sindrom. Dosti ljudi ne ve, za to bolezen … probajta ga spraviti na psihicno zdravljenje v Polje … tablete in psihoterapija sta resitev. LP

New Report

Close