Psihično obolela mami
Reč je taka, da je bivši ženi, sodni izvedenec na osnovi predloga sodnika ter pregleda celotne zdravstvene dokumentacije kjer so ji podali tri diagnoze, shizofrenija, bipolarnost, ter mejna osebnostna motnja s epizodami motnje spomina in poskusom samomora.
Močno poudarjam je mati mojega otroka. Predlagal sem ji zdravljenje vendar ni hotela, zato je tudi najina zveza razpadla.
Ali je taka oseba še zmožna odgovarjati zase ter za otroka. Videvata se le za vikende.
Ali lahko poda CSD odločbo kje bo bivša videvala otroka le v spremstvu .
Kaj je s preživnino, ali jo je dolžna plačevati kljub bolezni
Hvala za odgovore
domnevam, da je zaradi omenjenih diagnoz v invalidski penziji ali pa vsaj na pomoči. Torej denar ima in je dolžna vsaj nekaj preživnine plačevati. Če dohodka nima, pa ga ne boš mogel izterjati. Je sicer delazmožna ali ne? Živi sama ali s kom drugim? Običajno shizofreniki rabijo nekoga, da ne “pozabljajo ” vzeti terapije, torej bi bilo smiselno, da je še nekdo tretji na stiku. Odloča pa o tem sodišče, CSD pripravlja samo mnenje.
Zaskrbljen oči, 27.11.2024 ob 14:34
Reč je taka, da je bivši ženi, sodni izvedenec na osnovi predloga sodnika ter pregleda celotne zdravstvene dokumentacije kjer so ji podali tri diagnoze, shizofrenija, bipolarnost, ter mejna osebnostna motnja s epizodami motnje spomina in poskusom samomora.
Močno poudarjam je mati mojega otroka. Predlagal sem ji zdravljenje vendar ni hotela, zato je tudi najina zveza razpadla.
Ali je taka oseba še zmožna odgovarjati zase ter za otroka. Videvata se le za vikende.
Ali lahko poda CSD odločbo kje bo bivša videvala otroka le v spremstvu .
Kaj je s preživnino, ali jo je dolžna plačevati kljub bolezni
Hvala za odgovore
- Da sta bipolarna in šizofrenija istočasno. Lahko zahtevaš stike pod nadzorom če meniš, da je lahko otrok v nevarnosti. Absolutno bi se odrekla kakršnim koli fin.terjatvam do bolne osebe. To je osnova etike. Ti si zdrav in to je dovolj. Priporoči se najvišjemu, da se otroka genetika ogne. Ne boš pa vedel vsaj do 17 tega leta. Zelo žalostno vseskupaj. V resnici je tebi še najmanj hudega.
Zaskrbljeni oči, 27.11.2024 ob 15:17
Med tednom se zdravi v psihiatrični ustanovi, za vikende doma. Opravljala je delo na črno, strežba v lokalu, ter pospravljanje stanovanj.
poskusi samomora niso od vsega lepega. Zelo hudo je biti psih.boln pa ni veliko kar bi lahko naredil. Ne pomaga če shujšaš, živiš zdrav zivlj.slog, ni isto kot fiz.bolezen in nosi veliko stigmo. Odreci se denarju od tako uboge osebe. Sej si dec a ne??!
ja, najbrž so že bili znaki…take diagnoze niso čez noč…mogoče je eskaliralo po porodu, je genetsko po veji staršev…
je pa razlika ali je otrok 6,7..let ali 13, 14…in koliko je imel mamo nasploh in kaki odnos sta v tej zbrki bolezni napletla…
če je tak hudo glede varnosti otroka in tudi nje, ja potem sigurno vplet še tretje osebe med stiki…v preventivo, tak od daleč mogoče ..ampak v pomoč, če bi bila potreba…
nepredvidljivo , želim, da bi se ženi stanje izboljšalo, sploh če je še mlajša…
Če jo zdravijo na psihiatriji ji bodo še bolj uničili zdravje, vsaj meni so ga in to s pomočjo zdravil. Za psihiatrijo je največja katastrofa ozdravljen pacient, ki ne potrebuje več njihovih storitev. V razviti tujini vedo, da samo medikamentozno zdravljenje brez psihološkega suporta ne daje najbolj pozitivnih rezultatov.
Imeli podobno. Otrok je živel za te stike. Mama se je zelo trudila. Je pa bil vedno kdo v pripravljenosti za pomoč (kar je tudi večkrat prav prišlo).
Otrok je zrastel v odgovorno odraslo osebo. Mama je pa v času njegove mladosti nenadoma umrla naravne smrti.
Ti stiki otroku niso škodovali. So ga spremenili. Ampak tudi, če si brez stikov, te to spremeni.