Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Psiho filmi

Psiho filmi

Napišite mi kakšne naslove od dobrih psiho filmov.

psiho 🙂

Ja, vse se je začelo s Psihom. V neki stari številki revije Premiera sem zasledila nekaj naslovov filmov (mislim da gre za psihološke trilerje oz. v nekaterih primerih za filme, kjer je v ospredju neka skrivnost): Kitajska četrt, Cruising, Bilo je nekoč v Ameriki, Manhunter, Angelsko srce, Brez izhoda, Jakobova lestev groze, Homicide, Igralec, Igra solz, Prvinski nagon, Kaznilnica odrešitve, 12 opic, Osumljenih pet, Se7em, Klub golih pesti, Matrica, Skrivnost ulice Arlington, Šesti čut, Potopljene sence (zelo dober film!), Zaobljuba, Vanilla Sky, Vsiljivci, Memento.

Upam, da bo kateri izmed teh ustrezal tvojemu okusu.
Obilo užitkov ob gledanju, pa čim boljše živčke 🙂

lp, josipina

Zame bi bili to med drugim (tudi tistimi, ki jih je naštel-a vozek) Natural Born Killers, Clockwork Orange, American Psycho, The Shining… Ogromno jih je. V bistvu je treba bolje definirati, kaj je zate psiho film. 🙂

krog…..men je blo kr malo žal, ker sem ga šla gledat…sm mela potem en teden težave zaradi tega 🙂 hvala bogu so minile in zdej spim ceeeloo noč

The Shining, Let nad kukavičjim gnezdom.

Spomnila sem se še na The Hole. Tudi kar psiho film.

Veliko izrednih filmov so nekateri tukaj našteli! Ampak jaz bi tudi težko vedel, kaj je Saška mislila pod “psiho” filmi. Kakorkoli že, nekaj izmed genialnih filmov, ki vsaj delno sodijo v žanr psihološki triler/grozljivka so naslednji:

The Shining je zame mojstrovina, potem Rosemary’s baby, Psycho (ki je postavil mejnike ne samo tega žanra temveč v celotni filmski industriji), Usual suspects in Memento (dve moderni mojstrovini), Sunset Boulevard (za tiste, ki imajo radi Lynchovo “čudaškost”), Taxi driver (izreden film, ki bi ga najbrž nekateri uvrstili tudi v kakšen drug žanr), Scarface prav tako, Reservoir dogs (genialno odtrgan film Tarantina).
Toliko za zdaj, upam, da jih je dovolj…

Pardon, majhen popravek, Lynchev “odtrgan” film ni Sunset boulevard, ampak Mulholand drive. Sicer pa je Sunset boulevard Billyja Wilderja ravno tako izreden film, samo v drugem žanru.

LP!

Ob vseh naštetih še:

Nezvesta
Eyes wide shot
Leaving Las Vegas
Mothmannova prerokba
Sybille
ter dve nepozabni mojstrovini od Larsa Von Trierja: Breaking the waves, Dancer in the dark

Pa še Rekviem za sanje.

Joj,kaj je že ta Sybille – a je to o tisti materi, ki se je psihično izživljala nad hčerko? Groza!! (ampak dober film!) Pa Dvorakova deveta je nonstop zraven igrala – je to ta film?

a rabi kdo the ring???

Misery!!!

New Report

Close