Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek psihosocialna pomoč študij

psihosocialna pomoč študij

Pozdrav. Imam opravljeno srednjo šolo z nazivom srednja medicinska sestra/tehnik, in me zanima, kako je pri nas z študijem psihosocialne pomoči. Našla sem izreden program in poskusila pobrskati o več info, a nisem našla nič kaj pametnega. Ali je to podobno kot tisti izredni študij fizioterapevtike ali zobne protetike kjer se je nemogoče zaposliti, če nimaš veze in poznanstva? Gledam program psihosocialne pomoči z FUDŠ. Ali se lahko s tem nazivom, če naredim magisterij tega programa zaposlim v delu psihologa? Zelo me zanima psihologija, a imam opravljeno le poklicno maturo. Kateri programi bi me lahko popeljali k psihoterapiji/psihosocialni pomoči?

Žal mislim, da ni to “ne tič, ne miš”. v javnih zavodih se zaposli socialnega delavca in psihologa in zaenkrat za mag. psihosocialne pomoči ne vidim dobrih obetov. Lahko da se bo zadeva na daljši rok izboljšala, trenutno pa je tako. Lahko vnesete v iskalnik zavoda za zaposlovanje ta naziv in vidite, da ni ponudb za delo.

Morda se potrudite in uberete težjo, a zanesljivejšo pot in greste študirat že priznane študijske smeri.

Srečno 🙂

Zalostno,da ne veste,kaksna izobrazba je potrebna za psihologa.Iz zdravstvene NI SANS,da se vpisete na filozofsko fakulteto na studij psihologije

Uspe le odlicnim gimnazijcem.

Srednja zdravstvena ne da niti te sirine,da bi zdr.tehnik vedel,kaksne vrste studij je to…

Če opravite magisterij psihosocialne pomoči na FUDŠ pridobite naziv “magister psihosocialnega svetovanja”, kar pa ni enako nazivu ” magister psihologije” in ne z nazivom “magister psihosocialnega svetovanja” ne morete opravljati dela psihologa.

Psihologijo lahko študirate na Filozofski fakulteti LJ, Filozofski fakulteti MB, na Famnit, kjer je pogoj opravljena splošna matura. Psihologijo lahko študirate tudi na Dobi, kjer je pogoj opravljena poklicna ali splošna matura

Lep pozdrav

Teološka fakulteta ima program.

https://www.uni-lj.si/programi/zakonski-in-druzinski-studiji

Sicer pa če imate srednjo zdravstveno in poklicno maturo opravite 5 predmet, ki ga zahteva fakulteta.

Iz kje se?

Lep dan

Psihologija na Dobi je pain in the ass … Sicer znajo res veliko – če primerjam s študenti iz FF MB (vsaj tisti, ki smo jih imeli na praksi – dodiplomski in podiplomski študenti), ampak dril je ubijalski. Kot so rekli, se učijo non-stop, nikoli ne vedo, kaj bo v testih, ker je literatura “kr neki, ogromno neke angleške literature”, seminarskih je malo morje – vsak teden vsaj ena (ki jih profesorji kot po tekočem traku tudi zavračajo).

Kako zavračajo, če so jo pa razpisali?

New Report

Close