Psihoterapija
Omg, skoraj me je kap. Že tako nisem v dobri koži, potem pa še pridem k neki psihoterapevtki, da bog pomagaj. 60e ima ceno. Sama sebe močno hvali, o njej vem več kot ona o meni, ker ženska ves čas govori. Stvar pa je v tem, da svoje kliente vleče za nos.
Pa še stvari o gospe, ki je bila pred mano mi je povedala. Saj je ne poznam. In jaz sem zavezana, da ne smem nikomur govoriti o stvareh s psihoterapije. Ona pa lahko? Bila sem 3x in nikoli več. Denar, denar… To diši vsakemu, ampak včasih komu zadiši preveč. Njej diššši. Enkrat življenje reče stop. Ne bo šlo tako gladko naprej, pa tudi, če je znana po celem mariboru. Naredila si je dobro samopromocijo. Ljudem vsilila mnenje, da je dobra. Žal mi je za teh 180e. Zame ni malo.
Glede na to da je bila očitno samoplačniško se pa res da izbrati zdravnika. Malo pobrskaš po netu, raznih forumih in hitro lahko ugotoviš kdo ima kakšne reference. Torej lahko izbereš, a ne? In zakaj bi nekdo moral poslušati debato na predhodnega pacienta? Le ta se ne tiče mene, ker on nima mojih težav. In plačam za svoj pogovor ne za njegove težave. Kje je problem v zapisanem od Izbira?
Pri teh stvareh je treba biti zelo previden in preden se odločiš za obisk psihoterapvta, ga je potrebno dobro preveriti, kakšne reference ima. Predvsem pmembna je njegova izobrazba. ta mora biti klinični psiholog, ali psihiater. Prvi ni zdravnik in ne predpisuje medikamentov, je pa najbolj primeren za poznavanje človeške psihe. Psihiater pa je zdravnik, ki je nardeil speciallizacijo iz psihiatrije in predpsiuje tudi zdravila. Danes je sploh veliko teh kvazi terapevtov z nekim šnel kursom, ki ti lahko še bolj škodujejo kot koristijo. Zato je potrebna previdnost pri izbiri. In ni res, da si ti zavezana k molčečnosti, terapevt, je tisti, ki je zavezan k molčečnosti. O drugih klientih pravzaprav nima kaj razpravljati, sploh če bi govoril neke osebne stvari. Očitno si naletela na osebo, ki ni strokovna in nima dovolj izkušenj, zato je resnično najboljša odločitev da greš čimprej stran in si poiščeš drugega terapevta.
Mar je pacient tule psihoterapevt, da bo psihoterapevta poučeval kako naj svoje delo opravlja in mu za to še plača?
Torej je uspešna v privabljanju denarja, ne pa v bistvu svojega naziva- zdravljenju.
Zdravstveno osebje nima kaj govoriti o drugih pacientih, niti pacientovih terminov izkoriščat za svoje zdravljenje ampak je tam, da se posveti pacientu. Preveč ljudi dela v zdravstvu, ki že v osnovi niso primerni za delo z bolnimi ljudmi.