Psu sem dala Lekadol
Včeraj sem moji kužki dala polovico Lekadola, danes pa še drugo polovico, ker kot vse kaže, da je zaradi klime dobila vnetje ušes. Vem, da je to zelo boleče in sem ušesa ščistila s tekočino, ki sem jo že pred časom dobila na veterini.
Pred nekaj dnevi, pa je vanj skočila ena psica, podobna pitbulki, in jo je ” uščipna ” pri križu, moja kužica je malo zacvilila in stekla proč. Naslednje dni nisem nič videla, da bi imela kakšne težave, danes pa se kar malo izmakne, če jo hočem pobožati nad repkom, in tudi ko je stekla za zogico je zacvilila, in za nekaj trenutkov pošepala oz.dvignila levo zadnjo tačko. Seveda sem razmišljala, da ji bo tudi za to Lekadol pomagal.
Vem, da sem ga verjetno polomila, ker sem bila sama zdravilka. Upam, da nisem naredila prevelike škode z Lekadolom. Nekje sem prebrala, da je za mačke lahko zelo škodljiv. Upam, da za kužke ni tako. Prosim za informacijo.
Če vneseš v google pes in lekadol, boš dobila odgovore – med njimi tudi, da ne, sploh ne na svojo roko. Če si mu dala pol lekadola, ne bo hujšega, v bodoče pa raje najprej vprašaj oz. pojdi na pregled in šele nato doziraj.
Pri psih je zelo pomembno doziranje, ker je čisto drugačno kot pri človeku zaradi drugačne absorpcije. Ne moreš se ravnat po kilah.
Tukaj sicer ni omenjen lekadol, ampak da dobiš cirka občutek, kako je s psi in človeškimi protibolečinskimi zdravili:
http://www.merckvetmanual.com/mvm/index.jsp?cfile=htm/bc/214009.htm&word=acetaminophen{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2cdogs
Ušesa moraš tako ali tako pokazat veterinarju, ker če so res vneta, lekadol seveda ne bo pomagal. Glede tačke pa … naj nekaj dni bolj kot ne počiva (torej ne metat žogice, samo navaden sprehod), pa boš potem videla. Lahko je samo rahla poškodba, ki se bo umirila sama, tako kot pri človeku, če bo pa še naprej šepala, bo pa isto treba na pregled. Ne ji pa več dajat lekadola kar tako. Zaradi noge pa še sploh ne, ker skoraj sigurno ni tako hudo, da bi rabila protibolečinske.