Pubertetnik na kriptoborzi
Menda je sedaj to zelo popularno, pa me zanima kako bi vi reagirali, če bi izvedeli, da je vaš pubertetnik vložil vse svoje prihranke v kriptoborzo. Je res, da vsi to delajo?
Jaz ne vem, kaj naj naredim. Naj pustim? Kako je z davki? Ni kakšna nora cifra, je pa v manj kot mesecu zaslužil par tisočakov.
Jasno, da bi sedaj nadaljeval, ampak gre za čisto loterijo in je lahko jutri brez vsega. Vem pa tudi da lahko nadaljuje, pa še vedela ne bom.
Imate podoben primer? Kaj naj naredim, kar pustim?
Trgovanje je neobdavčeno tako kot trgovanje z valutami, nakup naložbenega zlata. Obdavčeno je rudarjenje (“izkopavanje kovancev”).
[/quote]
In kako je rudarjenje obdavčeno??? Kako država ve, koliko nekdi zasluži z rudarjenjem bitcoinov, če ji tega ne sporočijo sami?
Saj ljudje, ki rudarijo, nimajo prijavljene dejavnosti, nimajo firme in so običajne fizične osebe!
In kako je rudarjenje obdavčeno??? Kako država ve, koliko nekdi zasluži z rudarjenjem bitcoinov, če ji tega ne sporočijo sami?
Saj ljudje, ki rudarijo, nimajo prijavljene dejavnosti, nimajo firme in so običajne fizične osebe!
[/quote]
Za nakazan denar na TRR je treba za letno dohodnino prihodek prijaviti FURS-u. Transactions log, ki ga dobiš od borze predložiš FURS-u, kjer je razvidno od kod je prihodek nastal. Torej začne se od prvega nakupa valute.
Ne bo držalo. Res pa davčne iščejo način. Zaenkrat ni obdavčeno.
[/quote]
Saj pravim, da trgovanje ni obdavčeno. Zato predložiš transaction log od koder se vidi, da je šlo za trgovanje.
Če bo dobili pretirane ideje za obdavčitev bo folk itak prenesel denar tja kjer so nizke obdavčitve, optimizacija. Imajo že vse pripravljeno.
1. Koliko je star? Če je že v srednji šoli in je denar njegov, mu ga bo ostalo natačno toliko, kolikor je pameten.
2. Koliko so vsi prihranki? Par sto ali par tisoč EUR?
Kriptovalute niso loterija.
Obstaja jih preko 1400.
Brez resnega posvečanja in branja ne veš, katera je za kaj in seveda jih je veliko zanič.
Tretja generacija kriptovalut pa bo dejansko uporabna.
Če je nekaj dejansko uporabno, pa človeštvo sprejme prej ali slej.
Ni res, da to vsi delajo.
Tega praktično ne počne nihče.
Ampak če postane uporabno, bo prej ali pa slej veliko ljudi to počelo. 😉 V letošnjem letu se obeta vstop skladov v kriptovalute. Seveda je nerodno, če se morajo bankirji iz Wall Streeta zagovarjat, da imajo nižje letne donose, kot najstniki za računalnikom mesečne donose.
Jaz sem sicer sedaj že srednja generacija, ampak najbolj pa privoščim mladini, da se znajde, potem ko so jih starejše generacije zakreditirale za desetletja.
Če ima izjemne donose, kot je že bilo svetovano, del dobička unovči, tako da pokrije začetni vložek, to je pomembno za duševni mir in mirno spanje. Del dobička pa nameni za druge penny coine in “to da moon”.
1. Koliko je star? Če je že v srednji šoli in je denar njegov, mu ga bo ostalo natačno toliko, kolikor je pameten.
Obstaja jih preko 1400.
Brez resnega posvečanja in branja ne veš, katera je za kaj in seveda jih je veliko zanič.
Ampak če postane uporabno, bo prej ali pa slej veliko ljudi to počelo. 😉 V letošnjem letu se obeta vstop skladov v kriptovalute. Seveda je nerodno, če se morajo bankirji iz Wall Streeta zagovarjat, da imajo nižje letne donose, kot najstniki za računalnikom mesečne donose.
Jaz sem sicer sedaj že srednja generacija, ampak najbolj pa privoščim mladini, da se znajde, potem ko so jih starejše generacije zakreditirale za desetletja.
Če ima izjemne donose, kot je že bilo svetovano, del dobička unovči, tako da pokrije začetni vložek, to je pomembno za duševni mir in mirno spanje. Del dobička pa nameni za druge penny coine in “to da moon”.
[/quote]
Se strinjam. Večina, več kot 95% jih bo ugasnilo…Tudi to je res, da se s tem ne ukvarjajo vsi. Gledano statistično zelo malo ljudi se s tem ukvarja. Že sama percepcija je popolnoma zgrešena posledično napačen občutek.
Obstaja jih preko 1400.
[/quote]
Lepo se bere v teoriji, v resnici pa najstniki težijo na dva pola, eden pol se 24/7 zakaja, drugi pa visijo 24/7 online in med drugim nenehno čekirajo gibanje kriptovalut. Večina jih ne dvigne nosu od fona.
Že srednja generacija nimamo duševnega miru in mirnega spanca, mladina pa sploh ne.
Lepo se bere v teoriji, v resnici pa najstniki težijo na dva pola, eden pol se 24/7 zakaja, drugi pa visijo 24/7 online in med drugim nenehno čekirajo gibanje kriptovalut. Večina jih ne dvigne nosu od fona.
Že srednja generacija nimamo duševnega miru in mirnega spanca, mladina pa sploh ne.
[/quote]
1. To je z lastnim pogledom obremenjeno posploševanje. Če tako čutiš, še to ni dejansko stanje.
2. Zakaj srednja generacija nima duševnega miru, ne razumem? Jaz spim kot mrtev vsako noč.
Fino da ga zanima in poleg tega še kaj zasluži. Če je tehnični tip naj se usmeri že v ozadje kriptovalut, rudarjenje in programiranje blockchain. tega trenutno noben faks nima v svojem programu, potrebe na trgu pa so že in vedno večje bodo. Samoiniciativni imajo vedno prednost.