Puder vsak dan?
V zadnjem casu se skoraj vsak dan (razen ob vikendih) cez teden namazem s pudrom.In me zanima,kaksne ucinke ima to dolgorocno na mojo kozo.
Seveda pred pudrom nanesem se kremo in na vsake dva dni razvajam kozo z maskami,vsak dan popijem ogromno tekocine itd…moja koza je res lepa in bi rada,da taka tudi ostane.
Koliko od vas uporablja puder vsak dan ? Jaz uporabljam Max Factor HyperSmooth in sem zelo zadovoljna z njim,saj nic ne izsusuje koze in je res viden rezultat,ki ga obljubljajo.
Vsak dan sem v mestu med vso to poplavo plinov itd…in nekje sem prebrala,da dolgorocno vpliva na kozo to tako,da se hitreje stara zaradi prodiranja vsemogocih plinov iz ozracja.Zato sem se odlocila,da bom raje nosila puder in jo tako vsaj malo zascitila.
Zdaj me pa zanima,kaj si mislite o vsem tem in kolikokrat na teden tudi ve uporabljate puder ? Hvala za odgovore.
LP!
Tudi sama uporabljam puder vsak dan, po pravici povedano si ne predstavljam, da ga ne bi uporabljala, tako zaradi estetskega videza kot tudi zaradi zaščite, pred zunanjimi vplivi, mraz, centralno ogrevanje, smog itd.
Res pa je, da je izredno pomembno čiščenje kože. Nega kože je pogoj za ohranjanje vitalne in zdrave kože. Pri čiščenju kože vedno uporabim čistilni gel za umivanje obraza in nato še tonik. Kar se gela za umivanje kože tiče, poskusi nov gel od Oil of olaza. Pocen je, pa ne izsuši ti kožo. Ponavadi so geli za umivanje kože priporočljivi predvsem za normalno, mešano in mastno kožo.
To, da piješ veliko vode je še posebno dobro, še posebno zjutraj preden kaj poješ, vendar pazi, da ni voda mrzla (ni dobro za želodec).
Maske ne uporabljaj tako pogosto. Uporabi jo zgolj kot kuro, kar pomeni-prvi teden uporabe nanesi mako trikrat, naslednji teden dvakrat in tretji teden enkrat tedensko na obraz. Potem zaključi z kuro mask vsaj za nekaj časa. S tako kuro mask dodaš koži hraljive sestavine, ki jih ponavadi maske vsebujejo, vitamni E, C itd.
Tudi sama uporabljam Max Factorjeve pudre in moram povedat, da je Hypersmooth zelo dober in res naredi lepo polt, pa še barvo sem našla. Poskusi še nove šminke Hyperfull-full vlažilna šminka, super se jih da kombinirat z obrobo.
Najboljše obrobe po mojem mišljenju ima Isa Dora-pa senčke tud.
Jaz imam svetlo polt, zato mi trenutno odgovarja barva št. 5. Če si temnejše polt, poizkusi št. 7 ali št. 8, za matiranje tega pudra, pa uporabi temnejšipuder v prahu ali v kamnu.
Taka kombinacija naredi full dober odtenek. Poizkusi, pa nikar ne izbiraj barvnega odtenka pri neonskih lučeh, raje se potrudi in stopi iz trgovine ven, na dnevno svetlobo.
prepricale ste me:)
tudi jaz uporabljam Hypersmooth stevilko 5 (Sand) in sem s tem odtenkom najbolj zadovoljna,saj ni niti prevec svetel niti prevec temen.Ful naredi gladko in mehko kozo pa ful se ne opazi da si napudrana.Niti nikoli nisem imela nobenih mozoljckov ali kaj takega po njem,kot sem imela po marsikateremu drugemu pudru.
Hvala za nasvete !
LP!
Pozdravljena Hope in Muca. Danes bom šla kupit nov puder od Max Factorja. Vprašala sem vas po številki, ker sama uporabljam št 7 in se mi zdi precej svetel, čeprav imam svetlo polt. Mogoče pa št 5 ni tako svetla , kot se zdi. Nekatere v steklenički zgledajo svetle, na koži pa pridejo temnejše.
Bom pogledala za št.5. Zaenkrat hvala.
Zjutraj se namažem s kakšno kremo, da “pozdravim” kakšnen mozoljček tu pa tam, potem se namažem s kremo od L’oreala Hydrafresh (za normalno do mešano kožo), potem se napudram s tekočim pudrom od Max Factorja ali pa Oriflamea, čez dam še kak puder v kamnu ali prahu, da je vse skupaj bolj obstojno. Potem še rdečilo na lička, korektor za prekrivanje mozoljčkov in pa korektor za prekrivanje podočnjakov – včasih spodaj še kremico proti podočnjakom. Pa seveda še vse, kar spada, da si uredim oči. Obraz si zvečer očistim še z gobico za umivanje obraza ter čistilnim gelom ter si namažem oči z gelom za oči. Občasno pride v poštev še kakšna maska za obraz. In pa še redkeje tonik za obraz.
Puder uporabljam za v javnost – torej čez teden. Čez vikend pa si dam gor samo obarvano kremo – če je že treba, kak mozoljček pa si prekrijem s korektorjem.
Živjo Alexia!
Številka 5 bo zate definitivno PRESVETLA. Edina rešitev je št. 8, čez ta puder, v primeru, da bo še presvetel pa nanesi temnejši puder v kamnu. Svetujem ti ISA DORIN puder v kamnu. Je nekoliko dražji kot je Max Factore, vendar je koža po njem veliko bolj matirana, tekstura pa je zelo svilena.
Pazi nato, da nikoli pudrov v prahu ali kamnu ne nanašaš direktno z gobico na obraz. Vedno najprej z gobico ali čopičem zajami puder, gobico ali čopič obriši na roki in šele potem nanesi obrisano gobico ali čopič na obraz.
Če me nisi razumel, me pokliči.
Veliko uspeha pri ličenju!
P.S. pokliči k uvozniku za Max FACTOR, mislim da je podjetje Orbico-preveri na deklaraciji pudrov ali pa vprašaj v drogeriji, in prosi za kakšen vzorec, če ga le imajo.