puder za 40+, gube
https://youtu.be/f-SZA1tkViU
Tukaj se uporablja puder Bobbi Brown. Gospa, ki je za model, je sicer precej starejša, ampak vseeno se najde kaj uporabnega.
Končno sem se lotila nege, kot naj bi se jo. Prej mislila, da je nepotrebna in vse dobro. Je drago, ampak koža nežna, mehka, čista, nobenih suhih zaplat več in zategovanja.
2x dnevno čiščenje, toniranje, exfoliat (BHA in AHA izmenično), serum, krema. žarim.
Jaz sem sicer izredno zadovoljna s Paula’s Choice. Kar drago, a meni je vredno.
Jaz imam suho kožo in danes, pri 30+, težko najdem kak tekoči puder, ki mi je ne suši ali se celo zažira v gube. Tudi npr. Sisley, ki je drag ko žafran. Tudi uporaba nekaterih primerjev (podlag pred pudrom oziroma tekočo podlago) ne pomaga vedno.
Naj gre mama v trgovino in naj si pridobi nekaj vzorcev. Tu ti lahko svetujemo marsikaj, a je na koncu odvisno od njene kože ipd. Seveda je v prvi vrsti res pomembna nega pod pudrom.
Od cenejših znamk je za suho kožo vredno poskusiti Bourjois Healthy Mix, dobiš v DM in Mullerjih.
Jaz imam tudi zelo suho kožo ne pomaga mi pa nič drugega kot dovolj tekočine. Se mi takoj vidi na koži če en dan ne pijem dovlji vode. To je za mene cca 3,5 litra. V kolikor je manj je koža bolj suha. Je odvisno tudi od temperature zunaj, kaj delam koliko je suh zrak ampak glede na to moram pač piti.
Drugače se mažem samo z naravnimi olji, mešanica kokosovega in olivnega. Sem pa tudi 40+.
Sama sem sicer malo čez 30, ampak imam tudi zahvaljujoč genetik in slabi dosedanji negi precej starikavo kožo, pa še suho za povrh.
Kot so že napisale punce pred mano, pomaga pitje vode in zares dosledna nega – zjutraj in zvečer. Meni je zelo pomagala krema Mixa cold cream z glicerinom, ki stane manj kot 10 eur in jo dobiš v DM-u. Poleg tega je za zrelo in suho kožo priporočljivo npr. šipkovo olje. Sama sem ga kupila v Muellerju od Melvite (okoli 37 eur, gotovo se dobijo tudi cenejša), res drago in ne ravno najbolj prijetno dišeče, ampak ga uporabljam zvečer, ker vonj ponoči pač ni moteč, in zaenkrat ga lahko samo pohvalim.
Kar se pa pudra tiče, uporabljam BeYu Nutri Power (prav tako iz DM-a, okoli 15 eur – se ne spomnim točno) in se mi je dosedaj še najbolje obnesel. Ne izsušuje mi kože in ne povzroča drugih nevšečnosti, prav tako se ne nabira pretirano v gubah, malo pa že. Ampak priporočam nanos z čopičem (vaja dela mojstra), ne s prsti, jaz uporabljam sicer kar tisti veliki puhasti, ki je bolj za puder v prahu ali rdečilo in sem še najbolj zadovoljna z rezultatom.
Nisem ekspert, samo povem iz izkušenj, kaj se je pri meni obneslo.
Bobbi Brown znamko pa dobiš v Muellerju.
Se strinjam, čiščenje in eksfoliant delata čudeže. Moji predlogi: Paula’s Choice Clinical Ultra Rich Moisturizer, Clinique Moisture Surge Overnight Mask (je ne odstranim, ampak uporabljam kot kremo), Peter Thomas Roth Glycolic Acid 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Moisturizer. Puder kot zgoraj, Bobbi Brown Moisture Rich ali Chanel Vitalumiere.
Jaz sem stara skoraj 38 in imam predvsem gube pod očmi. Pa tudi veke so se že malo “obesile” :). Sem tudi dolgo iskala kaj bi lahko uporabila namesto pudra. Začela sem z Vipera BB kremo. Sploh nisem mogla verjet – res top zadeva! Lepo se razmaže, ostane čez cel dan, prekrije nepravilnosti. Ni pa tako težka in mi ni zaprla vseh por in mi mastila kože kot navaden puder. Pa še spodaj ne rabim prej dajat nobene vlažilne ali druge kreme. Zjutraj samo BB kremo in je super.
Tako da pudra več sploh ne uporabljam.
Tudi mene najbolj motijo gube pod očmi. Sem preverila to Vipero in kakor kaže, gre samo za spletno prodajo ter slao izbiro odtenkov. Kako je tebi uspelo najti pravi odtenek zase?[/quote]
Ja, fora je v tem, da jaz res nikoli ne kupim ničesar kar ne poznam – sploh prek spleta. Potem pa slučajno vidim, so nekje na FB ene ženske komentirale to kremo in jo hvalile. Pa sem rekla, da bom probala, ker vem, da BB kreme obstajajo ampak pojma nisem imela kako delujejo in, če bi to bilo v redu zame. Sicer se da BB kreme tudi dobit v Mullerju, DM-u itd… ampak sem za foro naročila to. Taka, čist reklamna spletna stran, ampak sem za finto naročila. Jaz mam tisto varianto , ko so samo trije odtenki. In sem vzela št. 2. In mi je fajn. Ni presvetla ne pretemna. Sem pa bolj svetle polti oz. imam celo dokaj široke pore. Nič kaj fajn kože.. Vsak flek se mi pozna, hitro zardim, nos mi pordeči :))) Ta krema je pa zdaj edina res več ali manj obstojna čez cel dan.