Najdi forum

Imam mešano kožo in vsak puder (tekoči) se mi po nekaj urah začne svetiti na čelu, kjer se mi koža najbolj masti. Probala sem že tudi mat puder, pa mi na licih, kjer imam suho kožo, nastajajo fleki.
Niti puder v kamnu ne pomaga, če ga nanesem na tekočega.
Zanima me, če ima katera podobne probleme in kateri puder uporablja?

Za poletje ti puder absolutno odsvetujem. Morda je primeren edino za zvečer, pa še to je potebno biti bolj skromen v količini…

Če že ne moreš, da ne bi imela “obarvanega” obraza, ti priporočam obarvano kremo za obraz, ki je rahlo tonirana, hkrati pa ščiti in vlaži kožo. To pa ne pomeni, da jo ščiti tudi pred soncem, če ni to posebej navedeno na izdelku. Zato moraš vedno nanesti tudi sredstvo za sončenje z zaščitnim faktorjem in sicer vedno preden naneseš dnevno kremo.

Lp. Brina

Tudi sama imam podobne težave kot ti (in večina ostalih deklet in žensk) z mešanim tipom kože, a kljub temu se da marsikaj izboljšati.
Najprej ti svetujem, da poskušaš sedaj-poleti uporabljati čim manj pudra-saj veš – manj je več. Tako da čez dan naneseš na obraz le zelo tanek sloj pudra, zvečer ko greš pa ven pa je lahko make up malo bolj izrazit.
Nekoč je prevladovalo mnenje da puder koži škodi, danes pa vemo da ni tako, saj so na tržišču že zelo kakovostni pudri, ki tvojo kožo prej ščitijo kot pa ji škodujejo.
Le na morju, čez dan ti puder odsvetujem, takrat je primerna samo krema z veliko vlage in uv zaščito (pa kaj potem če se boš na plaži svetila, saj se bodo vsi)!
Zdaj pa nazaj k tvoji težavi, svetujem ti, da si vsako jutro in zvečer umiješ obraz z mlačno vodo in milom (le to lahko vsebuje že nekaj kreme, npr. Dove ali Nivea, da ti kože ne bo preveč izsušilo). Ne uporabljaj čistilnega mleka, tonikov, itd,…ampak samo velikooooo vode in milo. Zvečer preden greš spat, si po umivanju namaži obraz z nočno kremo, vlažno (jaz imam Nivea, s koencimom Q10 – res je super).
Zjutraj po umivanju obraza z milom, pa si naneseš tanek sloj pudra, in sicer jaz uporabljam puder v kamnu – Max factor št.42 (ali 13), po njem se skoraj nikoli ne svetim, razen če je zelo vroče! Tako to bi bilo vse upam da sem ti pomagala!
Tadeja

lahko priporočiš katero obarvano kremo???

Težko bi ti svetovala prav konkretno znamko obarvane kreme, ker je sama ne uporabljam. Mislilm pa da se splača, še posebej poleti, dati kakšen tolar več za kvaliteto. Je pa tudi res, da ni nujno, da ti bo odgovarjala tista znamka kreme, ki bo neki drugi, tako, da je najbolj pametno, da dobiš nekaj testerjev in se potem odločiš.

Lp. Brina

mogoče od Vichy(sploh če imaš mastno ali mozoljasto kožo), ali pa Niveja,…ali pa vprašaj v lekarni katera bi bila za tvoj ti kože naj bolj primerna! pa veliko sreče!

probaj od Manhatten mat puder + puder v prahu! lp

Lahko pa se namažeš s kako kremo, ki vpija maščobo s kože, preden naneseš puder. Jaz sem si zdaj nabavila od Nivee vlažilni fluid za matiranje (cena je okrog 1100 SIT) in sem zelo zadovoljna, ker se res manj svetiš. Lp

Pozdravljena!
Meni se kar dobro obnese kombinacija Rosal-ovega oil control moisturizing gela in Revlon-ovega colorstay pudra v steklenički.Polet pa si moram na vse to nanesti še puder v prahu.

Živjo,

Priporočam obarvano kremo za nečisto in aknasto kožo DERCOME SIMPLEX – dobiš jo v lekarni.

Tudi jaz imam (pravzaprav – sem imela!) enake težave z mastno kožo.
Zdaj uporabljam kozmetiko ARTISTRY – kremo za normalno do mastno kožo, ki je odlična podlaga za njihov tekoči puder. Sploh mi ni več potrebno uporabljati pudra v kamnu oz. prahu, čeprav je tudi te vrste puder odličen!

Za čiščenje kože uporabljam gel za čiščenje normalne do mastne kože, ki se uporablja kot tekoče milo za obraz. Po čiščenju z vatico nanesem tonik za normalno do mastno kožo, s katerim obrazu vrnem Ph, katerega smo z vodo izprali. Za tonikom nanesem kremo, vrh kreme pa še puder.
Zanimivo je tudi to, da zvečer sperem puder z obraza kar z gelom in to odlično!

Res je, da je cenovni razred malo višji od Nivea ali kakšne podobne znamke, so pa izdelki neprimerno boljši, saj po kakovosti spadajo v razred kot je Clinique, Shiseido,…
Oglasi se!

Jaz prisegam na pudre in obarvane kreme firme BIODROGA, sicer je ta kozmetika drazja, je pa meni vredna vsakega tolarja.Puder se dobro razmaze in vpije v kozo, da sploh ni videti nanosa, prekrije pa cisto vse, sedaj, v poletnem casu pa uporabljam obarvano kremo, ki prav tako dobro prekriva, je pa zracna in zdi se mi da se s kozo zlije v eno.

Artistry honey (tekoč za mastno kožo) in Artistry honey v kamnu. Še prej pa uporabljam globinsko masko iz gline(2 do 3 krat tedensko), ter tonik Artistry za mešano do mastno kožo.Vlažilno kremo S mat od Vichy. Sem ful zadovoljna. Končno!!

New Report

Close