PUDER
Pozdravljene!
Prosim za nasvete, predloge ..
Nevem kako naj začnem nikoli nisem dala poudarek ličilom in pudrom, sedaj pa bi se rada tudi jaz kdaj pa kdaj naličila!
Vendar nevem kako in kje začeti!!!
Dobila sem darilni bon in sem danes oddrvela v drogerijo in kupila: MAX FACTOR hyper smooth -tekoči puder, prodajalka je dejala da bi ta odgovarjal moji koži (imam mešano kožo na mesteh masno) cena je bila temu primerna. Potem mi je še prodala puder v prahu VITASKIN BEAUTY in dodala da ga naj nanesem s čopičem na mesta kjer se svetijo.
Na koncu pa mi je barvno uskladila še šminko MAX FACTOR lipfinity . Hja kaj pa sedaj a bo to tak vredu??
Prosim za nasvete kaj ve uporabljate in kako?
Hvala za pomoč in lep pozdrav!
Mislim, da ti je prodajalka izbrala več kot dobro.
Jaz začnem takole:
1.Umijem obraz z mrzlo vodo
2. Namažem se z vlažilno afroditino kremo
3. Nanesem puder (jade)
4. na nos, čelo nanesem s velikim čopičem puder v prahu
5. črna maskara-volumen
6. labela -pearl and shine
korektor za drobne nepravilnosti..
To je to…več kot dovolj za vsak dan.
No glede pudra in pudra v prahu je kar vredu, čeprav obstaja še celo morje drugih pudrov, katerih kvaliteta pač raste s ceno.
Glede Lipfinity pa mislilm, da ni prav posrečen izbor. Mogoče res drži, da je zelo obstojna šminka, vendar pa imaš občutek, kot da imaš na ustnicah lak za nohte. V glavnem, totalno razočaranje zame. Rajši izberi obstojne in po možnosti vlažilne šminke, kjer vsaj normalno čutiš svoje ustnice, oz. še več… se počutiš sexy 🙂
Lp. Ines
No meni pa je Lipfinity všeč in nimam takega občutka kot Ines. Zelo v redu pa so tudi kot je dejala Ines vlažilne šminke.
Moj način make up-a:
– dobro očistim kožo z losijonom
– podlago za puder: krema + tekoči puder skupaj zmešam in se namažem (pazi da ne bo vidne črte med obrazom in vratom)
– z debelim čopičem nanesem isti barvni odtenek pudra v prahu ali pa transparentnega
– z korektorjem naredim manj opazne podočnjake in prekrijem druge nepravilnosti
– nato čez mesta kjer sem dala korektor še malo potapkam pudra v prahu
– na trepalnice nanesem črno maskaro za volumen
– na ustnice namažem glos
Jaz pa nikakor ne najdem pravega pudra zase, imam namreč mešano kožo – mastno na čelu, nosu in bradi, drugače pa suha. In kadarkoli se napudram, se mi potem ta predel sveti. In ne zgleda več lepo. Nočem več zapravljati denarja za razne pudre, zato me zanima, če ima katera od vas takšen problem.
Hvala.
Pozdravljene !
Najlepša hvala za nasvete in predloge.
Danes zjutraj sem tudi jaz naredila približno tako!
Z pudrom sem zadovoljna, zaradi službenih obveznosti sem se že dobro spotila pa se še ne svetim kot novoletna lučka – nekaj novega tudi brez pudra sem se.
Tudi šminka je ostala na ustnicah in ne na kavini skodelici- res pa imam občutek, da mi zelo izsušuje ustnice – mogoče tudi ker do sedaj nisem bila navajena na šminke.
Vseeno bi prosila, če mi poveste kakšno znamko oziroma kakšne šminke so tiste ki ste jih navedle da so bolj vlažilne.
Aja za oči se še enkrat nisem odločila nič, ker imam očke podobne kot Japonke (dobronamerno mišljeno) in se mi trepalnice skoraj ne vidijo oziroma se dotikajo kože in nevem kako bi to izgledalo če bi pustile sled na koži.
Hvala že v naprej in lep dan!
Draga Jery,
v obeh parfumerijah Plaza (ena je v šišenskem Mercatorju, druga pa v viškem Intersparu) do približno 10. oktobra potekajo zastonj svetovanja pri ličenju. Strokovnjaki predstavljajo različne blagovne znamke dekorativne kozmetike (Chanel, Elisabeth Arden, Dior ….) in seveda te tudi zastonj naličijo.
Predlagam, da se zmeniš za ličenje, boš videla, da ti bojo znali tudi svetovati, kako naličiti oči. Probaj, boš videla, da se splača!!!!
Jaz sem bila zelo zadovoljna (tako zelo, da sem šla kar dvakrat)