Najdi forum

pozdravljeni!
od kar uporabljam puder, še nisem našla idealnega, čeprav sem jih preizkusila že ogromno. imam zelo svetlo, rdečkasto, suho kožo. problem je, da so vsi pudri preveč oranžni. zdaj imam najsvetlejšega, univerzalnega od chanela. je vredu, a ne dovolj. poznate še kakšno firmo, ki bi imela zelo svetle odtenke in po možnosti mat(ne z kakšnimi bleščicami ipd)?
vem, da je pomembna tudi krema za spodaj. imam vichyjevo thermal s2 in je sicer ok, a kot podlaga za ličila je precej slaba. kako naj najdem pravo kremo?
naj uporabljam tudi puder v prahu?
koža se mi tudi zelo lupi, na nosi in po licih, kar je zelo grdo. pilingi pa mi niti ne pomagajo, pa tudi zelo tanko kožo imam, tako, da ga ne morem ravno vsak dan uporabljati. ampak koža se mi zelo lušči. naj grem k kozmetičarki?
hvala za odgovor in lep pozdrav!

Lep pozdrav!

Mislim, da je krema S2 preveč bogata za podlago pudru. Poizkusite z vlažilno emulzijo S-mat. Nemastna emulzija, ki daje koži vlago.
Glede lupljenja kože na nosu pa: strinjam se, da je vsakodnevna uporaba peelinga nepriporočljiva, kajti s vsakodnevnim peelingom lahko dolgoročno povzročimo stanjšanje povrhnjice. Zanima me ali uporabljate tudi maske? Maske predstavljajo, še posebno v zimskem času pravi balzam za kožo in izsušeno povrhnjico.
Poizkusite lepotno kuro mask in sicer- v prvem tednu si nanesite masko trikrat, v drugem tednu dvakrat, zadnji, tretji teden pa si masko nanesite le enkrat. S tako kuro mask, boste koži vrnili vlago in prožnost.
Ne glede nato ali vam kura mask izboljša počutje in izgled kože, vam svetujem obisk kozmetičnega salona, kjer vam bodo profesionalno odstranili odmrle celice ( olupljeno kožo ). Vsaka ženska, pa tudi moški bi moral obiskati kozmetični salon vsaj dvakrat letno.

Mogoče je problem tudi v izbiri pudra! Kot ste napisala imate suho, tanko kožo. Rada pa uporabljate mat pudre. Naj povem, da so mat pudri v veliki večini primerov namenjeni predvsem mešani do mastni koži. Če je puder presuh, obstaja verjetnost lupljenja povrhnjice.

Posvetite se nakupu predvsem vlažilnih pudrov.

Glede nato, da ste zadovoljna s kremami Vichy, vam svetujem uporabo tudi njihove maske.

Lp Nada

New Report

Close