Puding brez grudic
Jaz pri kuhi pudinga nikoli ne uporabljam metlic. Medtem ko se mleko greje, v šalčki zmešam puding prašek, sladkor in malo mleka z žlico ali vilicami in to potem, tudi z žlico ali vilicami, vmešam v vrelo mleko.
Prime se pa zmeraj malo, tudi v teflonski posodi, bi bila pa presrečna, če kdo pove, da obstaja kakšna posoda, v kateri se mlečne stvari ne primejo.
Najprej zmesaj suh prasek za puding in sladkor. Temu po malem dodajaj hladno mleko. da dobis najprej gosto maso, potem pa se toliko, da bo tekoca, da jo lahko zlijes iz loncka. Ves cas, ko dodajas mleko, mesaj z zlico, je lazje kot z vilicami. Postavi na stran.
Posodo za kuhanje oplakni s. hladno vodo. Nalij mleko, kolikor ga je ostalo od pol litra in ga zavri. ODSTAVI posodo s plosce. Prej pripravljeno maso se enkrat premesaj in jo pocasi zlivaj v vroce mleko. Ves cas mesaj. Postavi nazaj na plosco in mesaj naprej. Ce se zacne neenakomerno gostiti (pri dnu bolj, pri vrhu manj), takoj spet odstavi. Temeljito premesaj, da postane masa enakomerna in vrni na plosco. Ob stalnem mesanju kuhaj vsaj 2 ali 3 minute, da ne bo imel puding okusa po surovem skrobu.
puding je en sam kup škroba, zato se prašek obvezno vmeša v HLADNO mleko.
tudi če na vrečki piše, da vmešaj v 5 žlic mleka, je čisto vseeno, če daš mleka več in prašek vmešaš magari v 1 dcl mleka. ponavljam-HLADNEGA.
jaz tole mešam z vilico, pobiram tudi po stenah skodelice (nagibam skodelico okoli in okoli).
ko daš to v mleko na štedilniku, pa samo mešaš in mešaš-v vilico ali pa žlico. čimbolj po dnu posode strgam pri mešanju, tam se hitro gosti.
to je to.
Čestitke za natančno navodilo!
Človek ne more verjet,da je lahko kuhanje navadnega pudinga tako gromozanski preblem!
[/quote]
Je lahko problem. 🙂 Ce ne razmesas v redu, so grudice. Ce ne mesas, ko se zacne gostiti, so velike grude. Ce segrevas mleko v napacni in suhi posodi, se prime.
Verjamem, da so mone povecini sami kuharski geniji, ki so pei 3 letih ze pekle potico, ne da bi jim en brezvezni puding delal. tezave. Avtorica teme pac ocitno ne spada zraven in je vprasala, kako skuhati gladek, ne prismojen puding brez metlice. Res pa se navodilo bere bolj dolgo kot potem traja priprava. 🙂
Kot je nekdo napisal, da je puding sam škrob, drži. To pa pomeni, da škrobna zrnca pri določeni temperaturi popokajo in škrob se zgosti. Zopet kot je nekdo napisal obvezno streseš prašek pudinga v HLADNO mleko. Jaz potem to zmes, ko se segreva mešam, zato je vsebina lepo homogena in med kuhanjem se mleku počasi viša temperatura. Po občutku, ko vidim da škrob že gosti odmaknem od štedilnika in pustim da se zadeva sama zgosti. Puding je kuhan brez grudvic.
Je lahko problem. 🙂 Ce ne razmesas v redu, so grudice. Ce ne mesas, ko se zacne gostiti, so velike grude. Ce segrevas mleko v napacni in suhi posodi, se prime.
Verjamem, da so mone povecini sami kuharski geniji, ki so pei 3 letih ze pekle potico, ne da bi jim en brezvezni puding delal. tezave. Avtorica teme pac ocitno ne spada zraven in je vprasala, kako skuhati gladek, ne prismojen puding brez metlice. Res pa se navodilo bere bolj dolgo kot potem traja priprava. 🙂
[/quote]
To za čestitke je bilo mišljeno,brez sarkazma!