puhovka-oprala-ni več taka, lahko kako popravim?
Dolgo časa sem se odpravljala prati puhovke in oprem v pralnem stroju na 30 in najnižjo centrifugo.
Rezultat – puhovka je čisto tanka, “puh” pa po kupčkih. Poskušam dati na razen, pa ne gre.
Se je že kateri kaj podobnega zgodilo. Kako ste popravile storjeno?
Prosim za kakšno mnenje, ker me je kar groza, kaj sem naredila – da sem jo uničila.
Že vnaprej hvala
Puhovke se najbolje posušijo v sušilcu! Samo na nižji temp.
Ko jih pereš in centrifugiraš je najbolje, da daš zraven tenis žogico, ki pomaga, da gre puh narazen.
Meni se enkrat en brezrokavnik res ni posušil (sem dala novega oprat), pa so mi ga brez besed zamenjali, ker je bil očitno puh zanič.
Lahko pa puhovko tudi sklofaš – včasih sem imela tak mali plastični klofar in je člo prav dobro tudi tako.
Nisem prebrala vseh ostalih odgovorov, vendar običajno odgovarjajo, da s pranjem puhovk nomajo problemov
Res jih tudi jaz nimam z vsemi, ki so doma. Perem jih na 40 in sušim v sušilcu. Sem pa v jeseni kupila smetanasto belo puhovko, na kateri je bil list z dovoljenim pranjem na 30 in centrifugo.
Jaz nisem preizkušala in sem jo oprala na roke.
Med sušenjem je bilo že opaženo temnenje šivov in sprijemanje puha.
Odnesla sem jo nazaj v trgovino, kjer so mi nalagali, da se puhovk ne pere in se jih daje v čistilnico. Vse lepo ampak potem bi moralo to pisati na spremnem listku. Verjetno pod temi pogoji skoraj bele puhavke ne bi kupila in dobila sem denar nazaj. Vse ostale bunde so vzeli iz prodaje.
srečno
Vse puhovke perem v pralnem stroju (brez mehčalca) že od samega začetka. Moja (spet moderna :)) 12 let stara) dolga skoraj plašč varianta ima puh še vedno super, samo tkanina ne skriva svojih let :((
Puhovko normalno operem (na 40°C), jo obesim na obešalnik in počakam, da se posuši (traja precej dalj časa, kot ostalo perilo). Vmes puhaste blazinice še malo premečkam – se čuti, da je znotraj še vlažno. Ko je vse popolnoma suho, je spet lepo napihnjena.
LPM