Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek puhovka-oprala-ni več taka, lahko kako popravim?

puhovka-oprala-ni več taka, lahko kako popravim?

Dolgo časa sem se odpravljala prati puhovke in oprem v pralnem stroju na 30 in najnižjo centrifugo.

Rezultat – puhovka je čisto tanka, “puh” pa po kupčkih. Poskušam dati na razen, pa ne gre.

Se je že kateri kaj podobnega zgodilo. Kako ste popravile storjeno?

Prosim za kakšno mnenje, ker me je kar groza, kaj sem naredila – da sem jo uničila.

Že vnaprej hvala

Jaz sem oprala moževo puhovko….v sušilnem stroju mi je uspelo popravit storjeno – je taka kot je bila. Poskusi.

A si jo dala v sušilca, ko je bila že suha, ali si jo ponovno zmočila?

Hvala

Sem pozabila, jaz sem dala na najbolj močno centrifugo, preden sem dala v sušilni stroj, potem se je puhek lepo posušil in spet razporedil.

Ja mokro sem dala v sušilca, najprej za 60 minut, potem pa še enkrat 6o minut, da temperatura ni bila premočna. Če si pa ti že posušila, moraš pa seveda nazaj zmočit, sicer bodo ostale kepe. No za probat je. Poročaj potem. Lp.

Pa se ti ni nič skrčilo, ko si dala v sušilca?

Mal me je strah, no izgubiti pa tudi nimam ničesar.

Bom danes poskusila. Torej praviš na največjo centrifugo?

Hvala

Kepe se vedno delajo na puhu če uporabljaš mehčalec (ali detergente ki mehčalec že vsebujejo). Ponovno operi, brez mehčalca in posuši. Četudi bodo mogoče v začetku kepe, ko se bo posušilo parkrat dobro stresi puhovko in bo čisto OK. (ali pa parkrat stresi med sušenjem)

Lp, Ela S

Ja, da je čimbolj suha. Potem pa – ne vem kakšnega sušilca imaš – na tisti program, ko sušiš bolj občitljive stvari, se pravi da ni visoka temperatura, res da mal dalj časa traja, moraš ponovit program, skrčila se pa definitivno ne bo. Kar pogumno, mislim, da večje škode ne moreš naredit 🙂

Puhovke se najbolje posušijo v sušilcu! Samo na nižji temp.
Ko jih pereš in centrifugiraš je najbolje, da daš zraven tenis žogico, ki pomaga, da gre puh narazen.

Meni se enkrat en brezrokavnik res ni posušil (sem dala novega oprat), pa so mi ga brez besed zamenjali, ker je bil očitno puh zanič.

Lahko pa puhovko tudi sklofaš – včasih sem imela tak mali plastični klofar in je člo prav dobro tudi tako.

Vzami si ene dve uri časa in lepo potrpežljivo nazaj razkuštej vse kuščke puha. Delam tako že 10 let s svojo puhovko, pa jo vedno nazaj k sebi spravim po pranju. Je pa zamudno.

Nisem prebrala vseh ostalih odgovorov, vendar običajno odgovarjajo, da s pranjem puhovk nomajo problemov

Res jih tudi jaz nimam z vsemi, ki so doma. Perem jih na 40 in sušim v sušilcu. Sem pa v jeseni kupila smetanasto belo puhovko, na kateri je bil list z dovoljenim pranjem na 30 in centrifugo.
Jaz nisem preizkušala in sem jo oprala na roke.

Med sušenjem je bilo že opaženo temnenje šivov in sprijemanje puha.

Odnesla sem jo nazaj v trgovino, kjer so mi nalagali, da se puhovk ne pere in se jih daje v čistilnico. Vse lepo ampak potem bi moralo to pisati na spremnem listku. Verjetno pod temi pogoji skoraj bele puhavke ne bi kupila in dobila sem denar nazaj. Vse ostale bunde so vzeli iz prodaje.

srečno

Če res želiš da je kot nova- pojdi v čistilnico.

Če ne pa postopek s sušilcem, jaz sušim pri nižji temperaturi- ko se ustavi jo vzamem ven, precefram puh in ponovim postopek. Mogoče bi bilo res lažje če bi prala brez mehčalca.

Vse puhovke perem v pralnem stroju (brez mehčalca) že od samega začetka. Moja (spet moderna :)) 12 let stara) dolga skoraj plašč varianta ima puh še vedno super, samo tkanina ne skriva svojih let :((

Puhovko normalno operem (na 40°C), jo obesim na obešalnik in počakam, da se posuši (traja precej dalj časa, kot ostalo perilo). Vmes puhaste blazinice še malo premečkam – se čuti, da je znotraj še vlažno. Ko je vse popolnoma suho, je spet lepo napihnjena.

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Puhovko dam obvezno v sušilec, ker drugače dobi en čuden vonj.

Operem v pralnem stroju brez mehcalca, susim na obesalniku ob radiatorju (da se hitreje posusi), koje suha jo pretresem, predrgnem in premeckam. Puh je vedno ok.

Jaz jo operem, potem pa jo med sušenjem (na štriku) večkrat pretresem, ko jo prvič oblečem, je res morda malo tanjša, vsakič naslednjič pa nič več.

v sušilca pomaga. jaz sem nardila isto, vendar je bila moja bela in povrh še ratala flekasta tako, da ni več uporabna.

Jaz puhovko perem v pralnem stroju na 40 stopinj, nato pa jo dam v sušilec.Zraven dam še 3 tenis žogice, da se puh med sušenjem lapo razporedi.To je bilo navodilo za vzdrževanje od proizvajalca in res deluje.
(tenis žogice naj bi bile nove).

Lp

Živa, kako je s tvojo puhovko? Lp.

New Report

Close