Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Puranji polpeti

Puranji polpeti

Kako se vam zdi? Po pomoti smo kupili mleto puranje meso. Razmišljam, kako bi zgledali polpeti? Pripravljeni kot običajni. Sicer je puranje meso bolj zdravo, toda že s tem samim manj dobrodošlo v naši kuhinji.:) Ko se še otepamo zdravja, a kmalu bo prišel čas, ko bomo vse pripravljeni storiti zanj. Najlepša hvala za ideje.

Lp

Prov fajn. Jaz sem jih že delala. Ker pa je v osnovi puranje meso pusto, sem mletemu dala: stepena jajca, riban sir (jošt), majaron, čisto malo namočenega kruha, peteršilj, česen, sol, poper…
Bistvo je, da bo masa lepo žmohtna, ne sme biti preveč suha. Nato sem polpete po drobtinah rahlo potapkala in v fritezo ali v namaščen pekač in v pečico.

Enkrat sem pa v maso stresla pol konzerve narezanih v slanici šampionov, je bilo tudi OK.

Namig tudi za polpete iz drugačne mase: ko jih lepo narejene polagaš na krožnik ali pladenj, naredi z enim prstom luknjico v sredini. Tako se bo vsak polpet sigurno tudi v sredini spekel. Dober tek!

Žoži, kje pa si dobila mleto puranje meso? Načeloma ga mesarji nočejo mleti zaradi salmonele.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

Ja, kater mesar ti je pa to prodal? Ni se mu dalo mlet, nič drugega.

Torej, potem je tvoj mesar v dvomih, da morda skupaj s puranom, ne prodaja tudi salmonele?:-))

prodaja ga mercator pakirano. Jaz delam polpete z jajčko in drobtinami in so zelo dobre, sploh tamalidve jih z veseljem jesta.

Ja v Mercatorju se dobi mleto puranje meso, jaz pripravim z njimi tudi čivapčiče, polpete, omako za testenine itd…………………

jaz pa namesto drobtin in kruha dam ovsene kosmiče. Slastno.

Tudi meni je še vsak mesar zagotovil, da perutninskega mesa ne meljejo. Sem pa videla v prodajalni Perutnine Ptuj (al katera je že na koseški tržnici), da prodajajo ne samo mleto puranje meso (pakirano), ampak tudi že narejene puranje čevapčiče.

Oboje me kar konkretno mika, ampak dvomim, da se bom odločila. Težava pri mleti perutnini je namreč v tem, da je to najbolj občutljivo meso, kar se tiče segrevanja in shranjevanja. Pri mletju pa se meso malo segreje in je hitro v navarnosti, da se pri tem pokvari. Tako nekako so mi razlagali ti moji mesarji:-)) Domnevam pa, da so te pakriane zadeve vendarle v redu – valja proizvajalec ve, kaj dela; in kako je treba s tem mesom, da je potem primeren za uživanje.

Lp,
Katarina

Jest sem naredila ala štefani pečenko iz takšnega mesa.

Katarina Prva, točno tam smo kupili meso, pakirano. In uspelo je super slastno. Ker sem se bala, da bo res ena navadna puščoba za v usta, sem naredila maso bolj sočno, tako, da sem morala na koncu dodajat še drobtine. Fantje so pohvalili moje kosilo kot že dolgo ne, tako, da bomo še kdaj ponovili mleto puranje. Tudi meni je prišla na misel štefka:))

Lp

New Report

Close