puranji zrezki
Jaz najraje puranje zrezke naredim v omaki in so res dobri. Poizkusi takole:
Na olju prepraži čebulo, ko malo porumeni ji prilij malo, malo vode. Na čebulo dam zrezke, sol, začinko, baziliko, rdečo papriko v prahu, paradižnikovo omako ali mezgo, pokrijem in dušim. Na koncu lahko zgostiš omako z malo moke, zamešane v vodi, ali s kislo smetano. Posuješ s peteršiljem.
V omako že med kuhanjem dodaš lahko korenje ali grah, lahko oboje.
Zraven jaz ponavadi naredim kruhove cmoke, široke rezance ali njoke.
Dober tek!
Približno uro pred prečenjem (ali pa pred službo), jih začinim – sol, bazilika, ČESEN zdrobim, timijan…. in 3 žlice olivnega olja. Vse skupaj nato premešam, začimbe utrem v meso in dam v hladilnik.
Nato na vroči ponvi popečem najprej eno stran, nato drugo in pokrijem. pečem v tefalu, da se malo zažge. Na koncu pokrijem in pustim nekaj minut.
UH, NJAMI, ŽE VEM, KAJ BOM JUTRI JEDLA.
Poleg odlično paše zelena solata.
Zrezke začinim in na hitro popečem z ene in druge strani, da so mičkeno rjavkasti. Dam jih na toplo, v isto ponev, kjer so se pekli zrezki, dam malo masla, zavrem smetano za kuhanje, vanjo nalomim gorgonzolo, strem malo česna, solim, popram, dodam mogoče malo drobnjaka, popečene šampinjone.
Vse skupaj prevrem, da se sir stopi in razleze, dodam popečene zrezke in še malce pokuham…kako minuto ali dve.
Zraven postrežem npr.široke rezance, njoke….zelo dobro je v kombinaciji z rukolo. In seveda zelena solata.
Popečem zrezke začinjene; sol, vegeta česen v prahu. Ko so že čisto pečeni dodam kislo smetano , malo curry-ja peteršilj in zeleno (uporabljam kar suho stebelno) , pustiš da vse na manjšem ognju prevre ugasneš in dodaš še malo peteršilja in zelene. Zraven so dobri njoki, kruhovi smoki, pire krompir , ali zelenjavna prikuha in velika skleda solate.
Tako delam tudi piščančje zrezke . Njami , ja pa dober tek