Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Puranji zrezki v sirno-smetanovi omaki?

Puranji zrezki v sirno-smetanovi omaki?

Ja no malo bolj nova sem v kuhinji pa me zanima če mi lahko katera pove kako naredi puranje zrezke?Kateri sir uporabljate in kako ga stopite,koliko ga porabite katero smetano…
Bi rada jutri možička presenetila …
saj veste ljubezen gre skozi želodec

a veš, punce na prehrane so sila dobre kuharice, mislim, da ti bodo najbolje svetovale 🙂

Tukaj je ena varianta…….

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Moj preverjen njamzi recept, ampak je samo smetanova omaka: Purana nič ne tolčem, samo solim, popram, na hitro popečem. V posodi prepražim čebulo in česen (obvezno) ter zalijem z mešanico v vodi razpuščene kisle smetane in bele moke. 3/4 kozarca smetane in 3/4 žlice moke. Ko omaka zavre, dodaš meso in pustiš, da se skuha do mehkega. Lahko ko keks in tako dobro, da bi še angelčki jedli, če bi zobke imeli. Če se spomnim, pa na koncu kuhanja zrezke obložim še z narezanim sirom, obvezno mehkim a la jošt.

P.S. Pa mislite, da moj je? Fuj, je puran!

Takole: purana spečeš na olivnem olju,dodaš kak česnček zraven, ko je lepo pečen, ga prestaviš na krožnik, v tisto olje ki ostane pa daš sladko smetano ali kislo kar češ in 1ali 2 trikotnika zdenka sira.Počakaš da zavre in daš noter zrezek, da se malo pocmoka v omaki.
Malo petršiljčka in njamiiiiiiiiiiiiiiiiii

Jaz naredim tako, da zrezke ptolčem, nasolim (včasih jih še natrem s strtim česnom ali pa gorčico) in popečem z obeh strani, nato pa zalijem s smetano. Zraven dam kuhat strok česna, ki ga potem poberem ven, po potrebi solim ter dodam na drobno narezan peteršilj. Omaka se zgosti (lahko dodaš malo vode, če se preveč) in ko je kuhano, dam na zrezke rezino sira (npr jošt, mocarela,…), pokrijem s pokrovko, da se stopi in postrežem.

Jaz ga delam s smetano za kuhanje, mi je všeč, ker je fajn gosta. Kisla smetana rada postane vsa grudasta, navadna sladka smetana je pa preveč tekoča. Tik pred koncem pa dam še sir v lističih – se takoj stopi.

Mislim, da bo tole naše nedeljsko kosilo. :)))

zrezke popečem, jih vzamem ven, v isto ponev nato zlijem sladko smetano (obvezno alpsko) in malo mleka, sol, poper, žlico parmezana – ko zavre, dam zrezke še enkrat noter, še enkrat zavre in – woila’.
Vse skupaj 15 minut dela, je pa ful dobro.

naia

Naja. samo a se parmezan ne vleče pol ko ga ješ?

js bom tud danes za punco pekel…. js bom pa naredu kombinacijo purana in testenin (kar špagetov debeline 3)

ponavadi najprej narežem purana na trakove, ga na hitro popečem na maslu in ga odstranim na krožnik. na maslo zlijem sladko smetano (za kuhanje obvezno :P) in dodam topljenček (2 kosa).
ponavadi dam še malo kisle smetano, nato pa k začimbam 😀

to je najljubši del priprave: sedaj ko je že toplo, nujno na vrt po baziliko, žajbel, timian,… malo natrgaš sveže začimbe in vsuješ v omako. zelo dober je v tej omaki tudi sveže mlet poper in nujno malo soli… ko so začimbe v omaki vržem noter meso, in na hitro prekuham (3 min), da se ne bi začimbe razdišavile.
dodam še malo mozzarele ali gavde (najbolš se topi), potem pa zmešam s špageti…

tole bo še dobr dons :P:P

New Report

Close