Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika puranji zrezki v smetanovi omaki – recept

puranji zrezki v smetanovi omaki – recept

Prosim za recept za smetanovo omako.

hvala

Meso malce popečeš iz obeh strani, dodaš malce vode in pokriješ s pokrovko, da ga omehča, potem pustiš vodo da izhlapi, dodaš kislo smetano, po želji tudi sir, jaz dodam še malo popra.

Simple in dobro 🙂

Ha, ha, ha …. sem ravno iskala ideje za jutrišnje kosilo :))))

http://www.mojirecepti.com/omake-in-prelivi/2.html

Odločila sem se, da bom poleg goveje juhe z rezanci, skuhala sirove štruklje, telečjo pečenko, gobe v smetanovi omaki, gratiniran brstični ohrovt (seveda še solata in rdeča pesa) ter orehova rulada s kislo smetano, vanilijevim sladoledom in prelita z vročimi gozdnimi sadeži.

Jaz popražim čebulo,česen zraven dodam zrezke(sol,poper,baziliko,preteršilj…kar ti ustreza) jih zlato rumeno zapečem,odstranim iz ponvice!Nato dodan kakšno zajemalko goveje juhe(lahko tudi kocko)prej si pripravim moko in vodo to dodam zosu da se zgosti potem pa dodam eno sladko smetano in pol kisle(prej ju premešam skupaj v lončku)!Ko se pokuha par minut,dodam še zrezke nazaj in vse skupaj kuham dobrih pet minut!

Jaz na olju prepražim čebulo in popečem zrezke, zlatorumeno. Med tem ko se zreski pečejo dam v posodico en paket mehkih sirov (npr. Zdenka) in eno sladko smetano. Sir pretlačim in dodam še malo moke. Ko so zreski popečeni, jih prelijem z malo vode in potem čez zlijem še ta sir s smetano. Kuham še ene 5 minut.

Dober tek 🙂

NATAŠA, MI DAŠ RECEPT ZA SIROVE ŠTRUKLJE?

Jaz jih delam približno takole, ali kupim zmrznjene :))))

http://www.mojirecepti.com/recept/skutni-struklji.html

Zrezke popečeš z obeh strani, odstraniš in na tem olju prepražiš čebulo in česen ter zaliješ z razžvrkljano moko in kislo smetano. Ko zavre, dodaš zrezke, soliš, še začimbe in pustiš, da se zrezki zmehčajo. Jaz na koncu dodam še rezino sira na vsak zrezek ter počakam, da se malo stopi.

Pri nas jih jemo najraši takole:

zrezke namažem z malo dijonske gorčice, popečem na olivnem olju z obeh strani, zalijem z belim vinom (kak deci), pokuham, solim, na koncu, ko že ugasnem, dodam še veliko žlico kisle smetane. Zraven pa obvezno pire krompir in kup solate.

Zrezke (puranje ali piščančje) najprej malo posolim in natrem s česnom. Nato jih popečem na olivnem olju, čisto malo zalijem z vodo ter jih nekaj časa dušim. Približno 10 minut pred koncem dodam 2 sladki smetani in 1-2 vrečki parmezana. Čisto na koncu dam na vsak zrezek še rezino sira. Mi jih imamo takšne zelo radi. Zraven pa nam paše riž, kruhovi cmoki, krompirjevi svalki, tortelini s sirom….

Jaz zrezke malček začinim z vegeto, rdečo papriko in soljo nato jih samo popečem, potem jih dam na stran in v ponev zlijem celo sladko smetano, malo jo pustim da zavre nato dodam ene 3 liste sira (sottilette). jaz nikoli nisem moke dala, zakaj pa se jo da?

Jaz, pa napravim tako. Zrezke popečem na maščobi, dodam malo gorgonzole, smetano za kuhanje. Malo povrem, da dobim malo več omake dodam mleka. Na koncu posujem parmezan.

jaz naredim tako da najprej z veketo začiniš puran, daš v ponev in pustiš da porjavi z obeh strani. Dodaš vino in vodo pustiš da se malo kuha dodaš maslo in smetano za kuhanje kolikor želiš…
Po želji dodaš še sir…

JAZ zraven purana v smetanovi omaki naredim še krompirjavo torto. 😉

aja zalijem z belim vinom in ga dam od 1 do 2 deci

-Puranje zrezke opečem na malo olja, zalijem z belim vinom dodam 2,5 dcl sladke smetane in 3 velike žlice kisle smetane. To je za 4 zrezke recept.
-Posolim, popram in počasi na blagem ognju še malo povrem omako.Puranji zrezki so hitro pečeni.
– Posebej pa v ponvi prepražim 3 žlice na lističe narezanih mandljev in primešam k omaki. SUPER!!

-Puranje zrezke opečem na malo olja, zalijem z belim vinom dodam 2,5 dcl sladke smetane in 3 velike žlice kisle smetane. To je za 4 zrezke recept.
-Posolim, popram in počasi na blagem ognju še malo povrem omako.Puranji zrezki so hitro pečeni.
– Posebej pa v ponvi prepražim 3 žlice na lističe narezanih mandljev in primešam k omaki. SUPER!!

Popečem na hitro , vzemem iz ponve, na maščobi na hitro popražim drobno nasekljan česen, premešam, dolijem malo belega vina, ko to povre, dolijem smetano,solim, popram , zrezke potopim v omako in jih še nekaj časa na nizki temperaturi pustim rahlo vreti, na koncu potresem s sesekljanim petršiljem.

Odkar sem prvič probala puranje stegno, sploh ne jem več nič drugega od perutnine.
Evo en dober recept

http://www.planet-diet.si/recepti/34-zeleno-rdece-puranovo-stegno-na-kresini-posteljici

drugač pa tud če ga pohaš res dobr pride. Uuu al pa v gorčični omaki…

no, jaz pa meso začinim, popečem na maslu, potem pa dodam SLADKO smetano (kar v ponev z zrezki – tako se še zrezki fino prepojijo s smetano 🙂 ). zraven pa popečene njoke ali pa kake testenine…

otroci obožujejo tako kosilo

kako narediti puranje zrezke s smetanovo omako?
Odgovorite prosim hitro

A postov pred tvojim pa ne znaš prebrat?

Jaz puranje zrezke na hitro popecem,nato na tej maščobi popražim čebulo,da postekleni dolijem vodo in začimbe po želji (poper,sol,drobnjak,timijan….)Nato dam zrezke nazaj v posodo in dolijem celo smetano za kuhanje. Kuham kake 2h da zrezki skoraj razpadejo,na koncu dodam se eno malo žličko gorčice in po potrebi se vodo, pokuham se kakih 5 min in vouala.Zraven paše krompir na vse načine razen tenstan.

New Report

Close