puranji zrezki v smetanovi omaki – recept


Ha, ha, ha …. sem ravno iskala ideje za jutrišnje kosilo :))))
http://www.mojirecepti.com/omake-in-prelivi/2.html
Odločila sem se, da bom poleg goveje juhe z rezanci, skuhala sirove štruklje, telečjo pečenko, gobe v smetanovi omaki, gratiniran brstični ohrovt (seveda še solata in rdeča pesa) ter orehova rulada s kislo smetano, vanilijevim sladoledom in prelita z vročimi gozdnimi sadeži.

Jaz popražim čebulo,česen zraven dodam zrezke(sol,poper,baziliko,preteršilj…kar ti ustreza) jih zlato rumeno zapečem,odstranim iz ponvice!Nato dodan kakšno zajemalko goveje juhe(lahko tudi kocko)prej si pripravim moko in vodo to dodam zosu da se zgosti potem pa dodam eno sladko smetano in pol kisle(prej ju premešam skupaj v lončku)!Ko se pokuha par minut,dodam še zrezke nazaj in vse skupaj kuham dobrih pet minut!

Jaz na olju prepražim čebulo in popečem zrezke, zlatorumeno. Med tem ko se zreski pečejo dam v posodico en paket mehkih sirov (npr. Zdenka) in eno sladko smetano. Sir pretlačim in dodam še malo moke. Ko so zreski popečeni, jih prelijem z malo vode in potem čez zlijem še ta sir s smetano. Kuham še ene 5 minut.
Dober tek

Jaz jih delam približno takole, ali kupim zmrznjene :))))


Zrezke (puranje ali piščančje) najprej malo posolim in natrem s česnom. Nato jih popečem na olivnem olju, čisto malo zalijem z vodo ter jih nekaj časa dušim. Približno 10 minut pred koncem dodam 2 sladki smetani in 1-2 vrečki parmezana. Čisto na koncu dam na vsak zrezek še rezino sira. Mi jih imamo takšne zelo radi. Zraven pa nam paše riž, kruhovi cmoki, krompirjevi svalki, tortelini s sirom….




-Puranje zrezke opečem na malo olja, zalijem z belim vinom dodam 2,5 dcl sladke smetane in 3 velike žlice kisle smetane. To je za 4 zrezke recept.
-Posolim, popram in počasi na blagem ognju še malo povrem omako.Puranji zrezki so hitro pečeni.
– Posebej pa v ponvi prepražim 3 žlice na lističe narezanih mandljev in primešam k omaki. SUPER!!

-Puranje zrezke opečem na malo olja, zalijem z belim vinom dodam 2,5 dcl sladke smetane in 3 velike žlice kisle smetane. To je za 4 zrezke recept.
-Posolim, popram in počasi na blagem ognju še malo povrem omako.Puranji zrezki so hitro pečeni.
– Posebej pa v ponvi prepražim 3 žlice na lističe narezanih mandljev in primešam k omaki. SUPER!!


Odkar sem prvič probala puranje stegno, sploh ne jem več nič drugega od perutnine.
Evo en dober recept
http://www.planet-diet.si/recepti/34-zeleno-rdece-puranovo-stegno-na-kresini-posteljici
drugač pa tud če ga pohaš res dobr pride. Uuu al pa v gorčični omaki…

Jaz puranje zrezke na hitro popecem,nato na tej maščobi popražim čebulo,da postekleni dolijem vodo in začimbe po želji (poper,sol,drobnjak,timijan….)Nato dam zrezke nazaj v posodo in dolijem celo smetano za kuhanje. Kuham kake 2h da zrezki skoraj razpadejo,na koncu dodam se eno malo žličko gorčice in po potrebi se vodo, pokuham se kakih 5 min in vouala.Zraven paše krompir na vse načine razen tenstan.