pustiti čez noč ali pol ure
Mr. Muscola nisem kupila, ker sem ga pred leti vlila v zamašen odtok in se ni nič zgodilo. Nakar sem kupila Cevosan, ki je odtok odmašil. To ne pomeni, da je prvi zanič, lahko da je Mr. Muscolo opravil nekaj dela, dokončal pa Cevosan.[/quote]
no, men je najboljši mr.muscolo vodovodar gel – kot sem rekla v eni uri odmaši totalno zadelan odtok … tako kot ti je zgoraj ena napisala veliko vroče vode pa bo uspelo
da se priključim temi z enim vprašanjem… kakšna je lahko škoda, če cca. 1x mesečno v odtoke zlijem dozo takšnih odmaševalcev?
dobila sem namreč namestitev v starejšem študentskem domu z odtoki v temu primernem stanju.. o vonju raje ne bi, vsake toliko časa postane nevzdržno, odmaševalci pomagajo, a sem slišala, da to ni najbolj pametno?
torej, kaj je lahko posledica? in kje? kako globoko sploh učinkujejo ti odmaševalci, bo škoda še v območju “mojih” cevi, ali kje globlje?
Odmaševalci so agresivni.
1. Če so odtočne cevi starejše, potem so najverjetneje svinčene. Svinec sčasoma požre in posledica je izpust vode. To se vidi tako, da nastane vlažen flek na steni, oz. stropu. Če je stanovanje v nadstropju, lahko spodnjemu sosedu kaplja iz stropa v juho …..
2. Če so odtočne cevi sodobne, plastične, pa je nekoliko drugače. Ko se vlije odmaščevalec v odtok, je za njegov učinek potrebno nekaj časa čakati, da nastane reakcija. In ta rekacija sprošča temperaturo, ki deformira cev. Cev na spoju izgubi obliko in tesnilo ne drži več. In zopet spodnjemu kaplja v talar z župo…
Če ti le občasno zasmrdi po kanalizaciji, preveri, če je v vseh sifonih voda. Še posebej v talnem, če ga kopalnica ima.
Namreč, če ni ravno nekih “poplav” po kopalnici, voda v neuporabljenem sifonu izhlapi. Sifon potem zgubi svojo funkcijo in smrad je neizbežen.
Še en namig, oz. primer. Nedolgo tega sem bil v nekem stanovanju, kjer je smrdelo kot hudič. Nihče ni pojma imel, od kje in zakaj. Ko sem odmaknil pralni stroj, sem našel nepriključeno odvodno cev, sifon pralnega stroja pa popolnoma suh. V pol minute je bilo vse rešeno, lastniki stanovanja pa srečni.
Isto velja za pomivalni stroj.