Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pustiti čez noč ali pol ure

pustiti čez noč ali pol ure

Kupila sem dva odmaševalca odtokov, varikino in cevosan. Kaj se vam zdi, da bo boljše, da pusim čez noč ali samo pol ure, kot piše na embalaži od cevosana.

Če je močno zamašen odtok, pusti čez noč. Zjutraj pa veliko vroče vode.

pusti par ur.. škoda na nisi kupila mr. muscolo, jaz polovico vlijem tudi če je stoječa voda, pustim eno uro in je deluje.

Mr. Muscola nisem kupila, ker sem ga pred leti vlila v zamašen odtok in se ni nič zgodilo. Nakar sem kupila Cevosan, ki je odtok odmašil. To ne pomeni, da je prvi zanič, lahko da je Mr. Muscolo opravil nekaj dela, dokončal pa Cevosan.

Mr. Muscola nisem kupila, ker sem ga pred leti vlila v zamašen odtok in se ni nič zgodilo. Nakar sem kupila Cevosan, ki je odtok odmašil. To ne pomeni, da je prvi zanič, lahko da je Mr. Muscolo opravil nekaj dela, dokončal pa Cevosan.[/quote]

no, men je najboljši mr.muscolo vodovodar gel – kot sem rekla v eni uri odmaši totalno zadelan odtok … tako kot ti je zgoraj ena napisala veliko vroče vode pa bo uspelo 🙂

Fajn je imeti tudi tel. številko vodovodarja, da bo na expres uletel, ko se vam bo poscala kanalizacija.

da se priključim temi z enim vprašanjem… kakšna je lahko škoda, če cca. 1x mesečno v odtoke zlijem dozo takšnih odmaševalcev?

dobila sem namreč namestitev v starejšem študentskem domu z odtoki v temu primernem stanju.. o vonju raje ne bi, vsake toliko časa postane nevzdržno, odmaševalci pomagajo, a sem slišala, da to ni najbolj pametno?

torej, kaj je lahko posledica? in kje? kako globoko sploh učinkujejo ti odmaševalci, bo škoda še v območju “mojih” cevi, ali kje globlje?

Odmaševalci so agresivni.

1. Če so odtočne cevi starejše, potem so najverjetneje svinčene. Svinec sčasoma požre in posledica je izpust vode. To se vidi tako, da nastane vlažen flek na steni, oz. stropu. Če je stanovanje v nadstropju, lahko spodnjemu sosedu kaplja iz stropa v juho …..

2. Če so odtočne cevi sodobne, plastične, pa je nekoliko drugače. Ko se vlije odmaščevalec v odtok, je za njegov učinek potrebno nekaj časa čakati, da nastane reakcija. In ta rekacija sprošča temperaturo, ki deformira cev. Cev na spoju izgubi obliko in tesnilo ne drži več. In zopet spodnjemu kaplja v talar z župo…

joj, upam, da se to ne zgodi v času dobrega leta, kot bom tu… čeprav vprašanje, kaj so će prejšni stanovalci delali

je kakšna alternativa? ker ravno zamašeni odtoki verjetno niso, samo svinjarija se nekje (verjetno na razžrtih mestih) nabira…

menjati cevi ne morem, niti šraufati

Če ti le občasno zasmrdi po kanalizaciji, preveri, če je v vseh sifonih voda. Še posebej v talnem, če ga kopalnica ima.
Namreč, če ni ravno nekih “poplav” po kopalnici, voda v neuporabljenem sifonu izhlapi. Sifon potem zgubi svojo funkcijo in smrad je neizbežen.

Še en namig, oz. primer. Nedolgo tega sem bil v nekem stanovanju, kjer je smrdelo kot hudič. Nihče ni pojma imel, od kje in zakaj. Ko sem odmaknil pralni stroj, sem našel nepriključeno odvodno cev, sifon pralnega stroja pa popolnoma suh. V pol minute je bilo vse rešeno, lastniki stanovanja pa srečni.
Isto velja za pomivalni stroj.

hvala za nasvete!

očitno je res nekaj z nivojem vode, bom preverila, če bo šlo.. sifon je namreč pod lijakom (miniaturna kopalnica).. pa včasih smrdi iz cevi, ko odprem vodo.. še najhuje pa je po tem, ko zgornji sosed uporablja kopalnico.. ah, radosti študentskih domov

Vem, da je že minilo nekaj časa odkar je bila tema aktivna. Zanima me, ko ste napisali, da deformira plastične cevi. A to ob pogosti uporabi, ali je nevarno že prvič? Hvala za odgovor

Nam je mr. Muscolo naredil veliko neumnost, Cevosan in krop (lahjo tudi s praskom), vedno delujeta.

Brez muje se še čevelj ne obuje 🤣

Cevosan je precej koncentrirana raztopina natrijevega hidroksida, ki “razkroji” maščobo in delno beljakovine. Natrijev hidroksid skupaj z maščobami tvori milo.

Hidroksidi načeloma ne razžirajo (kovinskih) cevi. To naredijo kisline.
Če so cevi plastične, pa sploh ni bojazni.

Jaz puščam preko noči.

Tudi jaz lustim celo noč not 😅

Ker cevosan učinkovito raztopi maščobe, jaz pogosto z njim čistim tudi mrežo od žara. Nalijem v plastično kad in potopim mrežo čez noč. Potem vse skupaj zlijem v odtok in pustim še tam, da še odtok očisti.
Je pa potrebna pazljivost. Cevosan ne sme priti na kožo. Tudi iz kože naredi milo.

New Report

Close