Pustiti ples zaradi partnerja
S plesom se ukvarjam že od malega, plesala sem balet, hip hop, zdaj pa že kar nekaj let orientalski ples, ki mi je zlezel pod kožo. Plešem v plesni šoli, treninge imamo enkrat tedensko, pred nastopi pa tudi čez vikende (takšnih vikendov je kakšnih pet na leto), dva ali tri tedne pred nastopi vadim tudi doma, vsak dan kakšne pol urce. S fantom sva v zvezi leto in pol, že na začetku sem mu povedala s čim se ukvarjam in če bi ga to motilo se z njim niti slučajno ne bi spustila v zvezo, plesa namrec ne pustim ker mi preveč pomeni, kar sem mu direktno povedala. Rekel je, da ga ne moti ampak zadnje čase opažam da mi vzbuja slabo vest. Prejšnji mesec smo imeli nastop, pred tem pa dve soboti treninge, ves čas mi je govoril da bi lahko kam šla, ampak zaradi mojih vaj ne moreva, da sva premalo skupaj, da mi očitno ples pomeni več kot on… V jezi sem rekla, da je ples moja prva ljubezen in z mano ni govoril par dni. Oba imava dopoldanski službi, skupaj sva vse popoldneve, večere, je pa res da on hobijev nima. Naj dodam še to, da se tukaj ne gre za ljubosumje, bil je na parih nastopih in je videl da je vse skupaj čisto drugače kot si je predstavljal. In zdaj me zanima – bi pustile svoj hobi zaradi partnerja? Saj sploh ne vem zakaj sprašujem, globoko v sebi vem da bom prej pustila njega kot ples. Imam ga rada, pomeni mi vse, ampak ples je moje življenje že od otroštva. Brez plesa jaz nisem jaz.
Moj odgovor bi bil ne. Ničesar ne bi pustila zaradi partnerja. Ne službe, ne prijateljic, hobijev, oblačil, las, nohtov, ničesar ne bi spreminjala. Takšna sem, takšno si me izbral, to je to. Če bi se kdaj spreminjala, je to izključno tedaj in zato, ker bi sama čutila, da nečesa ne želim več. Vedno se da najti rešitev, da se več vidita ali karkoli naj bi bil problem. Če nima hobijev, bi bilo pametno, da se najprej tega loti. Ne pa spreminjanja tebe.
Ko izgubiš sebe, nimaš več nič. Tudi on od tebe nesrečne ne bo imel nič.
Take vase zagledane samovšečne karieristke običajno ostanejo same do konca življenja.
Jaz fanta razumem in če bi bila na njegovem mestu, bi si takoj poiskala drugo žensko, ki ji več pomenijo dom, ljubezen in družina.
Tole z orientalskim plesom je pa ….. Upam, da boš prav razumela napisano in da moj komentar ni žalitev. Gre za to, da ti pač nisi ustvarjena za kompromise in resne veze in vsaka tvoja veza bo obsojena na propad, če boš moškim pogojevala z izgovorom, da gre za “hobi”. Zame je hobi tudi slikanje, izdelovanje nakita, zbiranje kovancev itd., kar lahko pocneš tudi doma in da vajina veza ne trpi.
Upam, da ob razhodu ne bo še en v nizu moških, ki bo zasovražil ženske in jih zmerjal s kurbami.
Cel cajt skuoaj tičita, pa verjetno gresta kam, ko pač nimaš nastopov teh 5x na leto. Tako da v bistvu ni prikrajšan. Tudi če nima hobijev, ne pomeni, da bi moral potem ‘viseti’ na človeku. Ker praviš, da sta drugače dosti skupaj. Pa mu predlagaj, da kaj vidva skupaj plešeta. Kakorkoli, razni profesionalni športniki si najdejo partnerje, ki so iz istega foha ali pač športniki iz drugega, ker bolj razumejo, kot sta bika npr Skufca/Venturini. Čeprav sta se po xy letih razšla, je ona pol nadla drugega iz xy foha, ki jo pri svojem delu/plesu še vedno podpira, Škufca pa spet plesalko. Ne opusti plesa. Ko boš s plesom zaključila, boš morda nadaljevala kot trsica in koga drugega navdušila s plesom. O tem veš sama, da se moraš pogovoriti.
grenivka neprijavljena 🌸🌿, 29.10.2023 ob 17:41
Take vase zagledane samovšečne karieristke običajno ostanejo same do konca življenja.
Jaz fanta razumem in če bi bila na njegovem mestu, bi si takoj poiskala drugo žensko, ki ji več pomenijo dom, ljubezen in družina.
Tole z orientalskim plesom je pa ….. Upam, da boš prav razumela napisano in da moj komentar ni žalitev. Gre za to, da ti pač nisi ustvarjena za kompromise in resne veze in vsaka tvoja veza bo obsojena na propad, če boš moškim pogojevala z izgovorom, da gre za “hobi”. Zame je hobi tudi slikanje, izdelovanje nakita, zbiranje kovancev itd., kar lahko pocneš tudi doma in da vajina veza ne trpi.
Upam, da ob razhodu ne bo še en v nizu moških, ki bo zasovražil ženske in jih zmerjal s kurbami.
Petkrat na leto ima nastope, priprave, enkrat tedensko vaje in to je zate kariera??? Eni imate grozno popačene pojme o partnerstvu. Tvoji nasveti so nevarni in škodljivi.
Direktna147, 29.10.2023 ob 18:03
Petkrat na leto ima nastope, priprave, enkrat tedensko vaje in to je zate kariera??? Eni imate grozno popačene pojme o partnerstvu. Tvoji nasveti so nevarni in škodljivi.
Vsak zase ve, kdaj je sam sebi nevaren in škodljiv. Jaz vem, da ne bi nikdar postavila na kocko partnerstva zaradi polnega egota. Tu gor jih mrgoli takih, jih berem vsak dan.
V življenju je potrebno na vsakem koraku razmišljat trezno, preudarno, odgovorno. Kdor tega ni osvojil, bo tudi non stop nesrečen in prevaran v vezah. Ko je človek mlad, bi imel cel svet in vse bi počel. Ko pridejo leta, pa si ženske kupujejo kužke in mucke, ker so same 8n osamljene. Polno je tega.
Vsak je sam svoje sreče kovač.
OMG, prosim reči da se hecas!
Sprejemljiv hobi je torej lahko samo tisti, ki se opravlja doma, pod nadzorom partnerja? Ker revež ne more preživeti enkrat tedensko brez nje? In zaradi petih vikendov priprav bi naj to bila kariera? Če je to kariera, potem naj službo pusti, zivi od plesa in je to to.
Ženska torej sploh ne bi smela imeti hobijev in živeti samo za dom, družino in partnerja? Biti ves čas doma, ves prosti čas nameniti partnerju? Nimam besed, res ne.
grenivka neprijavljena 🌸🌿, 29.10.2023 ob 18:13
Vsak zase ve, kdaj je sam sebi nevaren in škodljiv. Jaz vem, da ne bi nikdar postavila na kocko partnerstva zaradi polnega egota. Tu gor jih mrgoli takih, jih berem vsak dan.
V življenju je potrebno na vsakem koraku razmišljat trezno, preudarno, odgovorno. Kdor tega ni osvojil, bo tudi non stop nesrečen in prevaran v vezah. Ko je človek mlad, bi imel cel svet in vse bi počel. Ko pridejo leta, pa si ženske kupujejo kužke in mucke, ker so same 8n osamljene. Polno je tega.
Vsak je sam svoje sreče kovač.
Kaj ima ples z egom?! Čigavim egom? Njenim ali njegovim? Ti mešaš čebulo z jabolkom.
Noben hobi ne ogroža zveze, ogrozi jo lahko le to, da nimaš znotraj zveze svobode, da si to kar si in počneš kar imaš rad in ob čem ti zaigra srce. Pa naj je to ples, šah ali kateri koli drug hobi. Sem jih v 20 letih zamenjala nešteto, bila udeleženka na vsaki “pasji procesiji” lokalno in širše, pa celo za več dni odsotna od doma zaradi tega in je majhne otroke moral varvati mož. Niti besede ni rekel glede tega, ampak mi je le zaželel da uživam in dal denar za popotnico, če mi slučajno kaj lepega pade v oči, da si kupim. Si ne predstavljam, da bi mi kdorkoli, niti starši, kaj šele mož, omejevali to svobodo, da se učim, rastem, živim in preizkušam na 1001 način, tako pri delu, hobijih kot tudi izletih in dogodivščinah, ki so del mojega vsakdana.
Pa kljub vsemu vedno najdeva čas za naju, nikoli se nisva varala ali sploh kregala zaradi takih stvari. Tako razmišljajo le nesamozavestni, nedorasli ljudje, ki se bojijo ostati sami, ki so posesivni in ljubosumni. Zdravi odrasli nimamo teh problemov, ampak partnerju privoščimo, da uživa in živi življenje.
Dajte dihat! Delajte kar vam paše. Napisala sem svoje mnenje na podlagi napisanega. Ocenila sem, da plesalki ni do partnerja toliko kot do “hobija”. Zato je bolje da živi sama. In za nobenega očitno ne bo pustila plesa. Normalen zdravo razumski moški bi imel pomisleke ali neko skrb in samo copatek bi pustil, da pleše orientalca in da je tiho in ploska zraven. Saj je tudi sama napisala, da plesa ne bo pustila. In kaj norite?
Slikanje in nakit sem pa dala kot primer. Po moje če bi bilo možno, bi streljale preko foruma.
Lp
A da bi si pa on našel kak hobi pa mu ne kapne’
Ne pusti hobija. Pa glede na napisano, to ni veliko časa. Recimo, če bi bila ti alpinistka, potem pa bi šlo ogromno časa. Tole pa, kar pišeš pa sploh ni veliko. Tako, da ne, ne zavrzi svoje ljubezni. MIslim plesa :).
Drugače pa se pomenita in mu svetuj kake ideje, da bo našel on kak hobi. Da ne bo tebi težil.
Jap, tako se začne. Prvo nehaš s hobiji, potem z druženji, potem s stiki s prijateljicami, nato sorodniki, njemu na željo, prigovarjanje in pričakovanje. Ves čas mu moraš biti na razpolago. Kmalu ima nadzor nad tvojim računalnikom in telefonom. Nadalje mora vsak tenutek vedet kje si in kaj počneš. Hoditi začneš po jajcih, da ga ne spraviš v slabo voljo. Nazadnje gledaš doma samo še štiri stene in šporhet. Če ne greš čimprej iz te bolne veze, si morda prišparaš padec po stopnicah.
Taki tipi so ljubosumni na vse, kar žensko osrečuje. Drugače se počutijo ogroženi zaradi slabe samopodobe.
Opozorilo, 29.10.2023 ob 18:37
Jap, tako se začne. Prvo nehaš s hobiji, potem z druženji, potem s stiki s prijateljicami, nato sorodniki, njemu na željo, prigovarjanje in pričakovanje. Ves čas mu moraš biti na razpolago. Kmalu ima nadzor nad tvojim računalnikom in telefonom. Nadalje mora vsak tenutek vedet kje si in kaj počneš. Hoditi začneš po jajcih, da ga ne spraviš v slabo voljo. Nazadnje gledaš doma samo še štiri stene in šporhet. Če ne greš čimprej iz te bolne veze, si morda prišparaš padec po stopnicah.
Taki tipi so ljubosumni na vse, kar žensko osrečuje. Drugače se počutijo ogroženi zaradi slabe samopodobe.
👏👏👏👏👏🎯🎯🎯
Ne bi pustila plesa zaradi partnerja. To je tisto, kar ti prinaša veselje, in vsak mora imeti nekaj takšnega. Pišeš, da sta s partnerjem cele dneve skupaj, pa ga vseeno motijo tvoje odsotnosti. Problem je, da on nima ničesar, kar bi ga osrečevalo, pa bi še tebi odvzel tisto, česar sam nima. Tudi, če zmanjšaš odsotnost zaradi plesa, se mi zdi, da ga bo hitro zmotilo nekaj drugega. Enkrat boš šla na pijačo s prijateljicami, in bo spet narobe. Taki ljudje se hočejo na drugo osebo obesit 100%, kar slej ko prej postane zelo zadušljivo.
Samo še to bom dodala bom se umaknila iz teme. Ne gre za to, kolikokrat na leto gre plesat. Gre za to, da je ples čutno in senzualno gibanje telesa ob relax glasbi, sploh orientalni plesi. Kateri normalni moški bi pustil, da se njegova punca na pol slečena zvira na odru in da jo gledajo tako drugi moški? Gre za nek občutek, ki ga mora imet vsak posameznik v sebi. Ni pa nujno.
Zaradi vztrajanja pri “hobiju” lahko hitro pride do zamer, občutljivosti, ljubosumja. In sploh ne gre za štedilnik in štiri stene. Malo vprašajte monovce, če bi imeli doma plesalko …
Na stotine tem smo že brali o varanju in ljubosumju iz obeh strani …..
grenivka neprijavljena 🌸🌿, 29.10.2023 ob 18:58
Samo še to bom dodala bom se umaknila iz teme. Ne gre za to, kolikokrat na leto gre plesat. Gre za to, da je ples čutno in senzualno gibanje telesa ob relax glasbi, sploh orientalni plesi. Kateri normalni moški bi pustil, da se njegova punca na pol slečena zvira na odru in da jo gledajo tako drugi moški? Gre za nek občutek, ki ga mora imet vsak posameznik v sebi. Ni pa nujno.
Zaradi vztrajanja pri “hobiju” lahko hitro pride do zamer, občutljivosti, ljubosumja. In sploh ne gre za štedilnik in štiri stene. Malo vprašajte monovce, če bi imeli doma plesalko …
Na stotine tem smo že brali o varanju in ljubosumju iz obeh strani …..
Samozavesten moški, z zdravo samopodobo s tem nima težav.
Morda zato ker, 29.10.2023 ob 19:04
Samozavesten moški, z zdravo samopodobo s tem nima težav.
Tako je. Pa pleše pravi že leta, z njim je leto..torej jo je spoznal in izbral, ko je že vedel, da pleše in nastopa. Si je mogel izbrati eno, ki tega ne počne, če je vedel, da ga to moti.
Ne strinjam se z grenivko. Žal, ženske, ki so fovš drugim ženskam, ker nekaj znajo, zmorejo, imajo, so hujše od vsakega moškega. Moški pravzaprav večinoma ne zganjajo ljubosumja zaradi plesa, ampak so ponosni na svojo žensko in veseli, da je gibčna, tudi v postelji. Ženske pa, ker te “koristi” nimajo, so fovš takim ženskam… sploh ker se moški (morda tudi njihov) navdušuje nad plesalkami. Namesto da si prižgejo yt, pa se še same naučijo plesati..
Ne leti direkt grenivki, je pač podala svoje mnenje, ampak na ženske na sploh, ki blatijo druge, da so kurbe, ker plešejo. Ali ker se izpostavljajo na Ig, ali ker primejo za mikrofon in brez sramu zapojejo v družbi, ali ker so osvojile ne vem koliko vrhov v sezoni…itd itd. Ženske so tiste, ki ne privoščijo. Ne lepšr torbice, ne frizure, ne nohtov, postave, znanja, službe, diplome, … Seznam je neskončen. Zato bolj kot moškega ljubosumja, se je treba paziti ženskega. So ti sposobne marsikaj otežiti ali pognojiti, samo da te ne vidijo srečne.
soft, 29.10.2023 ob 19:11
Tako je. Pa pleše pravi že leta, z njim je leto..torej jo je spoznal in izbral, ko je že vedel, da pleše in nastopa. Si je mogel izbrati eno, ki tega ne počne, če je vedel, da ga to moti.
Ne strinjam se z grenivko. Žal, ženske, ki so fovš drugim ženskam, ker nekaj znajo, zmorejo, imajo, so hujše od vsakega moškega. Moški pravzaprav večinoma ne zganjajo ljubosumja zaradi plesa, ampak so ponosni na svojo žensko in veseli, da je gibčna, tudi v postelji. Ženske pa, ker te “koristi” nimajo, so fovš takim ženskam… sploh ker se moški (morda tudi njihov) navdušuje nad plesalkami. Namesto da si prižgejo yt, pa se še same naučijo plesati..
Ne leti direkt grenivki, je pač podala svoje mnenje, ampak na ženske na sploh, ki blatijo druge, da so kurbe, ker plešejo. Ali ker se izpostavljajo na Ig, ali ker primejo za mikrofon in brez sramu zapojejo v družbi, ali ker so osvojile ne vem koliko vrhov v sezoni…itd itd. Ženske so tiste, ki ne privoščijo. Ne lepšr torbice, ne frizure, ne nohtov, postave, znanja, službe, diplome, … Seznam je neskončen. Zato bolj kot moškega ljubosumja, se je treba paziti ženskega. So ti sposobne marsikaj otežiti ali pognojiti, samo da te ne vidijo srečne.
👍