Pustni krofi brez mleka

Zivjo,
Naprosam vse, ki ste poznavalke krofov, ce ima morda katera recept za krofe brez mleka oz. kaj naj dam namesto mleka. Maslo in margarina odpadejo, ker vsebujejo mleko (moja pikica obozuje krofe je pa alergicna na mlecne beljakovine – torej vcasih se prekrsimo in ji dam krof, pol ma pa pikice po vsem telesu, jaz pa grozno slabo vest).
Lep pozdrav
Manca1

Hej,Manca!
Ne vem,ce si prebrala recept za Bombolone. Jaz sem jih naredila v soboto in so res dobri,jajc sploh nismo pogresali. Preberi si recept eno stran nazaj Bomboloni ali krofi brez jajc.
V receptu bi maslo zamenjala z oljem in namesto pol mleka pol vode naredis samo z vodo. Namesto s kremo,jih napolnis z marmelado.
Jaz ti res svetujem ta recept. Meni so zelo uspeli. Lp Babi

Hvala vsem za pomoč. Bom poskusila, pol bomo pa videli kaj bom ščarala.
Sicer nisem tako neuka, pečem in pacam z največjim veseljem že od 12. leta dalje (pa nisem več ravno mlada, moj staž kuharja-amaterja znaša tako že polnih 20 let ), samo krofov in potic pa priznam nisem nikoli delala; razlog: krofe peče babi oz. sedaj že prababi (83 let) pa so tako božanski, samo polni so mleka pa smetane pa kisle smetane,.. potice pa dela moja mami – zmajčkov butik bi jo lahko vprašal za recept
LP
Manca1