Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Putika in dieta

Putika in dieta

Precej se držim diete, ker sem imela velike težave kakšen dober mesec nazaj. Sedaj pa me čaka slavje, na katerem bodo stregli teletino ALI hobotnico ter lignje. Kaj je ob teh težavah manjše zlo? Jaz se nagibam k morski hrani, lignji naj bi bili sprejemljivi, nasveta glede hobotnice pa nikjer ne najdem. Hvala, če bo kdo podelil svoje znanje! 🙂

Kaj pa če se držiš bolj solat in zelenjave? Najbrž bo na voljo tudi kaj nemastnega. Za vsak slučaj pojdi sita na slavje, pa si tam postrezi le s čim, kar se sklada s tvojo dieto.

Se opravičujem, ampak res ne vem, kakšne težave imate oziroma kaj do prvi znaki putike?
Hvala.

Vsekakor bolje hobotnico in lignje v zmernih količinah.Raje več zelenjave in prilog .Moj mož ima putiko in odkar je zelo malo mesa in mastnih stvari je stanje super.2 leti je odkar ni imel napada.

Se opravičujem, ampak res ne vem, kakšne težave imate oziroma kaj do prvi znaki putike?
Hvala.
[/quote]

Nabira se sečna kislina.Mojega moža je bolel palec na nogi in je komaj hodil.Spremeniti je moral prehrano.

Pijte sok črnega ribeza in borovnic, mnogim pomaga, da nimajo več težav. Še vedno pa ne pretiravat s prehrano!

A je res vredno, da si s hrano potencialno pokvariš počutje za bogvekoliko časa. Nekaj ljudi poznam, ki imajo putiko, in ne morem razumeti, da so zaradi enega šnicla pripravljeni potem trpeti.
Ligenj je v bistvu tudi glavonožec. Mehkužci so pri putiki strogo omejeni, tako kot vse meso (ampak tudi špinača, gobe in še par takih stvari, za katere ne bi mislil – recimo prava kava je sploh prepovedana).

Veliko pij!

Pa nadaljujmo s prepovedmi :
meni zelo škodijo vse stročnice (fižol in grah), nadalje govedina in g. juhe k temu seveda paše tudi teletina, banane, slive slednje tudi v marmeladi…………

Al, da nebo prehud preplah vsega naj bo v zmernih količinah, prepovedane hrane pa sploh. Pazite pa se piva, ta ima zelo hitro prebavo – čez pol ure bodo kar močne bolečine.
Pa še nekaj o širjenju bolečin, sprva boli le en določen sklep nato pa se širi na obe stopli, naslednja so še kolena, potem pa roki. Vsa težava pa izvira iz napačnega presnavljanja. Sečna kislina ima v sebi dudi drobcena zrnca, ki prehajajo v kri , ta pa jih odlaga v naj bolj oddaljene dele – sklepe telesa. Zato mnogi zdravniki pravimo , da je telo zaribalo /žargon).

Torej se nabira v bistvu kalcij?
Z magnezijem kalcij odpravimo z vseh delov, kamor ne spadajo, nazaj v zobe in kosti.
In to samo transdermalno, z magnezijevim kloridom.
Kar dobro vpliva na presnovo 300 encimov, presnovi sladkorja, torej diabetes in preventiva kot kurativa za srčno in možgansko kap.
Takrat se ga dovaja intravenozno, se pravi zdravnik.

Da depresije in ostalih mentalnih bolrzni niti ne omenjamo, pa bi jih morali najprej.

Hvala vsem za res uporabne odgovore!

Zanima me tole glede povezave putike in kalcija. Je to dvoje dejansko povezano? Ker so meni ugotovili (ob velikih bolečinah pet in gležnjev – komaj sem še hodila), da imam kalcinacijo pet ter obenem putiko. Prej nisem vedela ne za eno ne za drugo.
Je šumeč magnezij v redu ali imaš v mislih kakšno drugo obliko – in kje se to kupi?

Ne, brez veze šumečke. Kupi 1kg magnezijevega klorida, to so zrna, kristali, zmešaj z vodo in se maži, limfne predele dnevno, delaj kopeli nog ali kar v kad po potrebi.
V obliki klorida se najbolje absorbira v telo, najvišji procent in ne povzroča driske, lahko ga uporabljajo tudi ob problemih z ledvicami.
Nujno bi ga morali uporabljati ob osteoporozi, diabetesu, boleznim srca in ožilja, visokem krvnem pritisku, ob alkoholizmu, težkih boleznih kot so rak, ms, demenca itd., sploh ob težavah z nevrovegetativnih stanjih, živci, nervoze, depresija itd.

Ne, brez veze šumečke. Kupi 1kg magnezijevega klorida, to so zrna, kristali, zmešaj z vodo in se maži, limfne predele dnevno, delaj kopeli nog ali kar v kad po potrebi.
V obliki klorida se najbolje absorbira v telo, najvišji procent in ne povzroča driske, lahko ga uporabljajo tudi ob problemih z ledvicami.
Nujno bi ga morali uporabljati ob osteoporozi, diabetesu, boleznim srca in ožilja, visokem krvnem pritisku, ob alkoholizmu, težkih boleznih kot so rak, ms, demenca itd., sploh ob težavah z nevrovegetativnih stanjih, živci, nervoze, depresija itd.
[/quote]

1 kg je najceneje, sami doziramo željeno moč raztopine z vodo, kar drago prodajajo kot magnezijevo olje.
Pri tem nimamo vpogleda v zmes, medtem, ko kristale povsem lahko kontroliramo, da so čisti, brez alergenov ali težkih kovin.
Vedno je bolje tako, pri vseh mineralih, pri vitaminih je druga pesem, večina jih je sintetičnih, na žalost.
Bolje jih poiskati v naravi, imamo lastne dovolj dobre.
Vedeti pa moramo, da so vitamini A,D, E, K, topni le v maščobi, v vodi ne.
Kar pomeni, da moramo uživati tudi primerne maščobe.
Ob pomanjkanju mineralov, nam vitamini ne bodo kaj prida služili, ker delujejo v sinergiji z njimi.
Torej, minerale v telo.

prosim za informacije s kakimi težavami ste se srečali pred diagnozo putike?
meni se pojavljajo težave z ahilovo tetivo.
Še kdo ki je imel ta simptom na začetku putike?

New Report

Close