Najdi forum

Naslovnica Forum ‘Teorije zarote’ Putin sluti vojno

Putin sluti vojno

Ruski predsednik Vladimir Putin je opozoril, da v Evropi poteka nova oboroževalna tekma, ki jo poganjata nestabilnost in napetost, hkrati pa vztraja, da je njegova država pripravljena na obnovo prijateljskih odnosov z narodi po celini.

Putin je v torek v hamburškem časopisu Die Zeit poudaril vlogo Sovjetov pri osvobajanju evropskih narodov pred nacistično okupacijo. Predsednik se je poklonil vojakom Rdeče armade, ki “niso samo branili neodvisnosti in dostojanstva naše domovine, temveč tudi rešili Evropo in svet pred zasužnjevanjem.”

V nadaljevanju je dodal, da je bil poraz tretjega rajha tudi “naši zavezniki v protit Hitlerjevi koaliciji, udeleženci odpornega gibanja in nemški antifašisti, ki so približali našo skupno zmago.”

Putin je dejal, da bi moral biti konec hladne vojne “skupna zmaga Evrope”, a da so se napetosti po vsej celini po nepotrebnem obnovile. Predsednik je za takšno stanje krivil Nato in trdil, da je vojaški blok pod vodstvom ZDA “relikvija” soočenja iz obdobja hladne vojne. Njegova širitev proti vzhodu je kljub zagotovilom o nasprotnem spodbudila nezaupanje in napetost na celini, je dejal.

https://www.rt.com/

V prejšnji administraciji ko je bil Trump, se mi je zdelo, da razen enega incidenta v Siriji, ni bilo takih tenzij. Ukrajina je bila na statusu quo in ni se nekaj veliko govorilo o vojnah.

Sedaj od kar so prevzeli oblast demokrati, pa spet tenzije in vprašanje kaj bo prihodnost prinesla. Če bodo nadaljevali politiko Obame vprašanje, če ne bo spet nova vojna, vojaška industrija prinaša velik dobiček in v ZDA imajo v mnogih vojaških podjetjih velik delež tudi Arabci. Nastradali bodo pa ponovno navadni ljudje. Niti v 21. stoletju se ljudje ne znajo dogovoriti brez orožja. Pa ko pravijo ta je diktator, on je diktator, tretji je diktar, mogoče je delno res, ampak včasih pa razlike med Kitajsko, ZDA, neko Evropsko državo ali Rusijo ne vidim, ker če bi ljudje v vseh teh državah glasovali na referendumih o vojaških posegih vprašanje koliko ljudi bi reklo da.  In nikjer ne glasujejo, peščica se odloči za napad in je to to.

Ko so napadli Irak je večina državljanov ZDA bila proti, proti so bile tudi članice ZN, proti napadu so bile nekatere države za napad na Libijo pa se je vseeno napadlo. In kaj so ti napadi prinesli? Še danes ni miru, ljudje so razseljeni, država v razsulu. Nekdo lahko premaga nek režim ampak kaj se pa zgodi potem ko režim pade pa je polovica državljanov še vedno podpornikov padlega režima? Državljanska vojna, ki se vleče desetletja in nikoli ni miru in države so še v večjem razsulu kot pred vojaškim posredovanjem tujih držav…

New Report

Close