PVC okna
V bljižnji prihodnosti nameravamo menjat stara dotrajana okna z novimi PVC okni. Smo iz Primorske. Poslali smo nekaj povpraševanj in dobili nekaj ponudb. Cena ponudb je različna in so razlike tudi po 800 eur za podobne zahteve vendar nam to ni toliko pomembno kot to, da bi bila montaža v redu. Kajti verjetno sama okna z 10 letno garancijo so si podobna. Razlika je verjetno samo v izgledu.
Odločamo se med sledečimi: Mik Celje,Satler,Termoglas, Dural in pvc Nagode iz Postojne. Drugih ponudb niti nismo dobili tako, da bomo še malo počakali vendar zanimajo me vaše izkušnje z menjavo.
Hvala za kakršnekoli informacije.
tu navajaš le proizvajalce, nič pa karakteristik, vsi ti proizvajalci so ok, kaj pa piše v ponudbi, to ni iz tvojega posta razvidno, je pa bistveno, nimaš niti napisano kakšno hišo imaš kakšno ogrevanje, izolacijo nič, na tak način ni možno kupiti niti kruha ali mleka kaj šele okna,ki so lahko 10 ali 20 jurjev, torej s podatki na plan pa da vidimo kdo ti kaj ponuja za kakšen denar.
Moje ponudbe nimaš, nimaš mojega naslova in ne boš ga dobila, zagotavljam, lahko ti pa kak pojem iz ponudbe povem, kaj pomeni .
zato ker preveč zadihta, plesen..etc…
les je alternativa[/quote]
Les, seveda. Imam lesena in mi stanovanja sploh ni treba zračiti, tako piha skozi, da bi sekret papir odnese s police. Les je zakon!!![/quote]
in izguba toplote pozimi čez tele špranje kjer piha
btw. tudi mi imamo lesena okna in ful piha notri ob robovih, zato razmišljamo o menjavi oz. kaj bi bilo najpametneje? če ima kdo kako idejo oz. izkušnjo?
Pozdravljeni,
Mi smo tudi imeli lesena okna Jelovica ,vsakšno leto lakirali.Pihalo na vse strani.
Vendar so vseeno bila na zunanji strani uničena. Tako,da smo se odločili in zamenjali z Arcontovimi PVC okni in smo zelo zadovoljni.Prišparamo na kurjavi,zvočno so izolirana in imajo Reflexovo zastekliten. Plus tega smo naleteli na dobrega izvajalca (nam ga priporočil sosed) in smo prek njega kupili okna. Prišel je naredit izmeritve,nam pokazal profile,res lepo razložil, imajo tudi komarnike ,žaluzije,senčila in to dobiš vse pri enem izvajalcu, zravem še imajo garažna vrata, vhodna vrata ( Arcontova ali Inotherm). Moram še povedati,da se držijo roka dobave in montaže, so dosledni in vse za sabo ščistijo (tudi posesajo) in poskrbijo za odvoz. Tudi notranje in zunanje špalete si lahko pri njem naročiš,zraven ima vse vzorce,pravi kamen ali pa Arkontove (umeten kamen).Okno pa ti obdelajo do pleskanja,če pa želiš,da ti popleska okrog oknen (z doplačilom),mu moraš samo povedati in ti naredijo.Pri nas so zamenjali celotno hišo v dveh dneh in poskrbeli za odvoz starih oken.Pri sosedu so bili tri dni , malo več oken.Pri drugem sosedu pa so naredili zimski vrt in je moja žena zelo navdušena.
Mi smo res zelo zadovoljni in jih ne bi več zamenjali z lesenimi.
Lep pozdrav !
Ps: To je moje mnenje,ljudja pa smo različni in imamo različne okuse !
Pozdravljeni,
odločitev o tem, iz kakšnega materiala boste kupili okna je vaša. Prednost lesa je v tem, da je naraven material, ki diha, ni elektrostatičen in je zdravju neškodljiv. Les ne oddaja škodljivih snovi in ne povzroča alergij, kar za plastiko ne drži. Lesena okna, ki se proizvajajo v zadnjih recimo desetih letih so neprimerljivo boljša od tistih, ki jih ima večina nas v starih hišah. Tehnologija je napredovala in oken ni potrebno več vzdrževati toliko kot pred 30-imi leti, tudi piha ne skozi njih! Mi se trenutno nagibamo k nakupu lesenih oken Jelovica, ki ima trenutno v akciji Elolight okna z eko subvencijo. V primerjavi s plastičnimi okni se mi zdi ta ponudba bistveno ugodnejša glede na kakovost.
akcijo sem našla na spletni strani Jelovice:
http://www.jelovica-okna.si/okna-s-subvencijo-eko-sklada.html
Trenutno imajo tudi 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust na PVC okna…