Najdi forum

Povsod že poslušam o tem Q10(koencim10). To naj bi bil neki dodatek jedem, ki vpliva na boljše počutje, več energije in oh in sploh. Zanima me, če je to samo dobra reklama ali tudi res pomaga?

Ana

Pojma nimam

menim, da je to kakšna energetska zadeva, tako kot red bull, človek nikoli ne ve kaj v usta da. Menim, da je še vedno najbolje, če vzameš nekaj kar jih jemlje veliko, ali kar priporočajo zdravniki.

jaka

Koencim Q-10 je v vsaki živi celici. Telo ga nujno potrebuje, da dobi dovolj energije za opravljanje svojih nalog. Po svojem antioksidativnem delovanju je podoben vitaminu E, čeprav je njegova moč vprašljiva.

Lp, Andrej

Tako kot ti je odgovoril Andrej je to encim, vendar pa ga človeško telo po 25. letu ne prozivaja več dovolj, po 30. pa sploh ne več. Zato priporočajo ta Q10.

Mogoče bi bilo bolje, da bi to vprašanje zastavila v rubriki Družinski zdravnik, pa bi ti dr. Kersnik odgovoril bolj natančno.

Lahko rečem le to, da ga moja mami jemlje že več kot eno leto in pravi, da ji koristi.

Mojca

jest pa mislim da je to bla bla – komercialni prijem kako zaslužiti na naivnih ljudeh. Jetra ga menda ne predelajo tako da bi koristil – tako so ugotovili po najnovejših raziskavah v Nemčiji. Je pa dost v psihi , če misliš da ti pomaga ti bo pomagal.

New Report

Close