Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Rab.avto za 10.000€

Rab.avto za 10.000€

Živjo !

Mene zanima, ker se na cene avtomobil ravno ne spoznam najbolje, če bi mi lahko kdo vsaj približno povedal kakšen avto bi lahko dobil za 10.000€ ?
V mislih imam rabljenega. Nisem pa preveč zahteven kar se tiče avtomobilov, sem pa ljubitelj bolj evropskih.
In vprašal bi še, ali se mi bolje splača še malo počakati na vstop v EU, kjer bi morda dobil za ta denar kaj boljšega? Drugače se mi pa nikamor ne mudi, da bi ga moral še to poletje imeti.

Hvala vsem za odgovore.

LP,Pavle

Prvo kot prvo: za 10 tisoč eurov dobiš tudi nov avto (pa ne nujno najmanjši ali najslabši). Za rabljene avtomobile pobrskaj malo na tem naslovu (boš najbolje vedel, kakšni so ti všeč) – samo ceno mu določi:
poišči pod:
AvtoFotoOglasi
Iskanje vozil

Drugo: sicer nisem niti približno strokovnjak, kar se carine in podobnih zadev tiče, samo mislim, da zdaj (pred EU) dobiš povrnjen DDV, plačaš pa carino (torej si približno na nuli – bi moral na carino vprašat), potem pa ne boš več plačeval carine, pa tudi DDV ne boš dobil povrnjen. So pa trenutno menda dodatni stroški na občini oz. pri registraciji (ali tu nekje – birokracija terja svoje). Kar se pa cen v tujini tiče, pa mislim, da imajo vsaj v Avstriji dražje rabljene avtomobile, kakor pri nas…. Se mi vsaj zdi.

Za 10.000 € nov avto res ne moreš dober dobiti.

Avto Triglav ima cel kup super rabljenih vozil (ne samo italijanske), na katere ti nudijo tudi garancijo. Tudi sama sem kupila tam.

Pavle, potem pa premalo po avto-salonih hodiš… Ali pa je tvoj okus precej drugačen (samo nisi napisal, kakšni avtomobili so ti všeč: nemški, francoski, korejci…). Za 10 tisoč evrov dobiš npr. novega Accenta (1.3, s klimo). Samo za informacijo ;).

A Hunday Accent je zate sploh kakšen zaresen avto? Se mal rukneš, odbijač dol pade, pa videš da je spodej stiropor! Videno na lastne oči! Ni vreden niti pol tega denarja.

Prejšnji mesec je imel Renault akcijo (ne vem, če še traja) in za ta denar si dobil novega Cliota (Billabong), ki ima kar precej opreme, mislim, da je bil tam okrog 2.200.000,00 SIT

Hyunday-em je zelo zrastla cena, ker se zelo malo kvarijo. In to je čisto dober avto, zelo trpežen.
Še celo 7 let starega Hyunday Accent, brez klime in s tremi vrati, ti odkupijo za 600.000 SIT.

Da, Accent (Hyundaye imamo doma pa se res dobro obnesejo – same poziivne izkušnje) je za mene že precej dober avto. Odvisno pač od razpoložljivih finančnih sredstev – nimamo vsi po 5 milijonov za novega Audija… Sicer pa je bil to samo primer, da za 10 tisoč evrov dobiš nov avto, ki ni v najmanjši klasi in v njem ni samo osnovne opreme… Kaj pa Pavle na to meni oz. kakšni avti so mu dejansko všeč, pa še zmeraj nevemo ;).

Živjo !

No ja Clio mi je res všeč, ali pa recimo peugeot 206 mislim da bi se še bolj splačalo. Tudi accenti so kar OK, poznam kar veliko ljudi ki imajo accenta že vrsto let pa so res vsi zadovoljni, nobene okvare pa to.
Ne vem no, bom še malo razmislil, ampak so pa vsi tile resni kandidati.

LP, Pavle

Če se boš odločil za neevropski avto, ga obvezno kasko zavaruj.
Če tak avto poškoduješ in moraš sam kriti stroške, pregoriš. Deli za te avtomobile so zelooo dragi, pa še čakat jih moraš kar lep čas. Znanec, ki
je bil včasih agent ene od zavarovalnic, je rekel, da avtom iz daljnjega vzhoda rečejo “eksotična vozila”, ker so bili računi za popravila tudi eksotična – že za najmanjša popravila (če so bili menjani deli seveda).
Vsekakor ti pa želim, da boš z avtom, ki ga boš pač izbral, zadovoljen.

Za 10.000 EUR tečem po Hondo Prelude letnik 97-98 😉

___________________________________________________ http://www.mobisux.com/tabla/download.php?Number=2170983

New Report

Close