Najdi forum

Splash Forum Koronavirus rabim ideje

rabim ideje

Ki živi sam trenutno v stanovanju ali hiši?

Sama sem na svojem že 2 leti..Občutek je super.

Edino kar je minus so trenutni časi ko je treba doma ostani…Osebno po 3 dnevih več ne vem kaj in kako..Tudi psiha je že malce bolj na dnu…Probam se nekako zamotiti, pa ne uspeva najbolje.Nevem kaj naj delam..Prej mi ni nikoli bilo strah biti sama na svojem.

Vem pospravljam lahko,pa vendar ne morem cele dneve to delati. Tudi brati ali gledati film ne..Enostavno pogrešam življenje prejšno…In ce pomislim da bom takole doma še najmanj 6 tednov…Me ja kar malce groza..
Staršev obiskati ne morem ker so v tujini doma..Mi je le malček žal da nisem prej ukrepala glede tega da šla k njim..

Kaj mi priporočate..

Lahko začneš ustvarjati z rokami, recimo risati, kvačkati, plesti; karkoli. Pomaga, ker se moraš koncentrirati. Morda joga, meditacija…

Pa ti veš, da je ljudi ki živijo sami na tisoče.? Živiš pač, tako kot ponavadi. Če si doma si organiziraj rutino kaj početi. Napiši si urnik recimo:
8.00 vstajanje, jutranja nega, telovadba
8.50 zajtrk, pospravljanje
9.15 sprehod v naravo
11.00 branje knjige
12.00 kuhanje kosila
13.30 meditacija, tekefiniranje
14.00 sprehod v naravo
15.30 pranje, likanje, kvačkanje
17.30 križanke
18.30 večerja
19.00 poročila na tv
20.00 film
22.00 spanje

Moraš zastaviti nek projekt za jasnim planom in jasnim ciljem. Ni dovolj, da kar nekaj počneš, ampak moraš na koncu dejansko tudi videti, da je nekaj narejeno.

Česa točno se boš lotila, je pa odvisno odtebe in tvojih želja.
Lahko se začneš učiti tuj jezik (ampak moraš intenzivno začeti in si jasno zadati cilj – npr. čez en mesev bom znal povedati to in to), lahko rišeš, napišeš knjigo, kuhaš jedi, ki se jih do sedaj še nisi lotila ali naučila delati. Lahko se lotiš ročnih del, če te to veseli. Lahko se začneš učiti kakšno novo veščino, usvajati novo znanje (ki ti bo morda kasneje prišlo prav). Mogoče se boš naučila 10-prstno tipkati, uporabljati kak računalniški program, programirati. Če igraš kak glasbeni inštrument in te to veseli, imaš dela vrh glave. Če te zanima kakšno področje, vendar do sedaj še nisi imela časa, da bi se vanj poglobila, je sedaj pravi čas, da si na spletu najdeš informacije o tem. Na YouTubu je toliko zanimivih in poučnih kanalov o vsaki temi, ki ti pade na pamet, da tudi v 6. tednih ne boš zmogla vsega pogledati in usvojiti.

Predvsem pa pazi, da boš imela dovolj socialnih stikov. V današnjem času s pomočjo sodobne tehnologije to res ni problem. Življenje se ni ustavilo, samo malo drugače ga živimo. Ne glej na ta čas kot na nekaj težkega, ampak gre za “podarjen” čas, ki ga lahko dobro izkoristiš.Poskusi ga izrabiti za kaj, kar ti bo kasneje prišlo prav ali ti je v veselje in zadovoljstvo.

Ključno pri vsem skupaj je, da si čas organiziraš, da aktivnosti planiraš, da si vnaprej zadaš cilje in da tudi spremljaš svoj napredek.
Srečno!

New Report

Close