Rabim nasvet – Barvni preliv

Punce nikoli še nisem imela barvnega preliva, zato vas prosim za vaše izkušnje.
Od kar hodim k frizerju dajem 3 x letno blond pramena – blanž, na mojo zelo svetlo osnovo las (skoraj blond). Moji lasje so zelo tanki, vse skupaj kot ena repa.
Zaželela sem si spremembe. Omislila sem si kostanjevo rjav preliv, ne barvo. Zanima me, če ima katera izkušnje:
– kako preliv prime na blanžiran las
– koliko pranj se bo preliv obdržal
– ali bom imela po izpranju preliva lase popolnoma iste barve kot pred uporabo preliva ali bodo izprano rjavi še dolgo po tem
– ali preliv uniči las?
Sem res čista nevednica, prosim za pomoč!

Zaželela sem si spremembe. Omislila sem si kostanjevo rjav preliv, ne barvo. Zanima me, če ima katera izkušnje:
– kako preliv prime na blanžiran las
Prime super, še bolje kot na ostale lase, je pa slaba lastnost, da se ti bo prej spralo dol, kot po ostalih, kr je las odprt zaradi blanža.
– koliko pranj se bo preliv obdržal
Odvisno katerega imaš.Eni se izperejo že po 6 pranjih, spet drugi po 8, 10?
– ali bom imela po izpranju preliva lase popolnoma iste barve kot pred uporabo preliva ali bodo izprano rjavi še dolgo po tem
Ja, ker je preliv, se bo čisto izpral, samo točno kdaj ti piše na pralivih oz. po kolkih pranjih, se bo čisto izpral.
– ali preliv uniči las?
Ne, ker ni amonijaka in peroksida.

Hvala tikka, me je skrbelo, ker imam že tako švoh lase, pa da ne bi blo zaradi preliva še slabše. Hvala!

Tam kjer so prameni bo najbrž bolj rdečkasta barva. Če imaš zelo svetle lase, pa se zna kar dolgo vidno obdržat, ker se ne izpere takoj ampak postopoma. Pri meni je trajalo eno leto, da je šel popolnoma dol.

Kaaaaaaaaaj, leliwa???? Po enem letu je šel dol? Katerega si pa uporabila?
Uf, to pa ne vem če se bom jaz odločila… Jaz bi ga imela 2, maximum tri mesece, eno leto pa definitivno ne

imela sem Casting od Loreala. Ni pa rečeno, da bo pri tebi isto

Prelivi se ne izperejo tako hitro, žal. In resnično je, da na blont pramene bo lahko zelo rdeče, ostenek je pa odvisen od vsakega lasa posebej. Na blont barvane lase( ti imaš pramene) sem hotela le preliv za nekaj časa kot ti. In bila rdeča kot korenček. Potem pa k fizerju, da mi je prebarvala s pravo barvo… in dolgo je trajalo, da sem bila postopoma spet blont… pa še uničen las za povrh… Premisli, če se splača.

Imam rdeč preliv za lase in ko si lase perem se mi preliv seveda izpira ker pa se naslednji teden grem kopat s prijateljicami se bojim da bi bila vsepovsod rdeča barva. Zanima me če je še sploh kaka možnost da bi se preliv izpral prej in ali sploh obstaja kaka stvar ki bi mi pripomogla k popolni odstranitvi preliva sicer imam naravno temno rjave lase :)*. Preliv pa sem si dala na lase pred dvema tednoma… :)*

Nina z567u- edini nasvet, ki ga imam zate je ta da, pojdi v drogerijo in si kupi od Recitala eno barvo s peroksidom mora biti da ti bo prijela. Eno lepo čokoladno rjavo magari. Pa upaj da ti bo dobro prekrilo preliv.
Jst sem imela samo enkrat v lajfu preliv in sem full obžalovala. Naravno imam svetlo rjave lase, in že od prej sem imela gor recital-bež blond barvo. No potem me je takrat frizerka malce prepričala da sem rekla okay dajte mi preliv. In mi je naredila tako sicer barva je bila full lepa medeno-bež-blond.
Samo kaj se je potem dogajalo, lasje so se mi malce mastili, kar se mi drugače nikoli niso. In še večji problem je bil pri spiranju, ko se mi je blanž spiral dol, so bili taki čudni rdeči-oranžni-blond odtenki, lasje so bili rahlo lisasti. Skratka takrat sem čakala da dobim tistih 2-3cm narastka da sem se potem pobarvala s svojo recital-blond barvo. Tko da meni preliv ni bil všeč no. Previdno punce, sploh potem, ko se preliv spira meni je takrat ženska rekla da se mi bo tam po 2, 3 mesecih vse spralo dol, samo se ni, js imam zelo dolge lase in sem imela lise, skratka preliv se sploh ne spere v celoti tako hitro, vsaj meni se ni.

Aja še to sem pozabila, zadnjič sem gledala na net-u ko so 3 ženske testirale neke preparate za odstranjevanje barve na laseh. Torej ena je testirala frizerja, ena je kupila en poceni preparat, ena pa en drag preparat. In končni izid je bil tak da je bil ta drag preparat full slab, in je imela punca še vedno nekaj stare barve gor. Tako da pojdi v drogerijo pogledati če imajo tudi pri nas te preparate za razbarvanje las, torej da boš zopet imela naravno barvo las, ali pa druga varianta ki sem ti jo že omenila, da kupiš eno barvo za lase na bazi peroksida in se še enkrat pobarvaj.
Priporočam Jupol citrus ;))))

Jaz bi predvsem svetovala čimmanj mešanja barv, dokler se stara (prava) barva ne pojavi, če ne, pride do lisastih odtenkov tako kot pri princess. Kolegica, ki se redno barva (ima tanek, mehek las), si je enkrat na staro barvo dala novo in ven prišla rožnata! Pa to pri frizerju. Jaz se ne mislim barvat, dokler ne bom že 1/2 siva. Še moja babica se je pri 90+ letih pa je vseeno imela lepe laske (za svoja leta).
Ne vem. Bela te postara. Res pa je, da citronska lahko kislina poprav pH lasišča, na odtenek pa utegne imeti zelo nepredvidljiv učinek. :-)))

Samo v opozorilo vsem, ki bi si dale gor peno pallete. Piše, naj bi jo imela na laseh 30 minut, pa me je po 5 minutah že tako srbelo in žgečkalo, da sem zdržala vsega skupaj 10 minut. Pa nikoli nisem imela nobenih alergičnih reakcij na nobeno barvo. Te pa ne prenašam.

Ja Krivokljun, problem pri prelivu je pomojem pri takih, ki imamo še staro barvo gor. Ker jaz sem imela prej bež blond barvo in valda se je potem ko se je preliv spiral so se pojavile lise pa oranžkasti ten las. Ker vsaka barva zelo prime na svetlih laseh, pobarvanih ali naravnih. Ne vem mogoče je preliv dober za tiste, ki imate čisto naravne lase.
Drugače jst tko pravim, da ene ženske imajo res srečo, ko imajo lep temno rjav las, ali pa kakšno res lepo svetlo barvo las. Moja naravna barva je grda je kot pepel sivo-rjava. Tako da mi sploh ne paše, sem hvaležna da barve obstajajo:)
Ne vem. Bela te postara. Res pa je, da citronska lahko kislina poprav pH lasišča, na odtenek pa utegne imeti zelo nepredvidljiv učinek. :-)))[/quote]
Kaj pa veš…morda si pa želim zgledati bolj staro, nekako tako kot da že dišim po zemlji :-))))))

Odlocila sem se,da si lase za poizkus prebarvam s prelivom za lase,tistim ki naj bi sel dol po 6 pranjih. Kaksne so vase izkusnje s takimi prelivi,grejo res dol tako hitro? Imate kaksen predlog katerega naj kupim?

Zivjo, sedaj imam svetlo rjave lase in na konicah blont pramene. Zanima me ce bi si temno rjav preliv dala na lase, ali se bo barva sprala tudi tam kjer imam blont pramene?

Zivjo, sedaj imam svetlo rjave lase in na konicah blont pramene, na lase bi si dala temno rjav preliv, pa me zanima ce se bo preliv spral kjer imam blont pramene?
Forum je zaprt za komentiranje.