rabim nasvet
Lepo pozdravljeni
danes pa jaz potrebujem nasvet. Namreč, dobila sem novo službo, ki mi zelo odgovarja. Vožnje je več kot pol manj, delavnik je ugodnejši, parkirni prostor zagotovljen, plača večja. Problem je v tem, da me današnji delodajalec ne pusti in zahteva, da oddelam odpovedni rok, novi delodajalec pa želi, da nastopim delo tako rekoč takoj. Kaj naj storim? Tri dni ne pridem na delo oz. grem kar v novo firmo? To so namreč nasveti, ki jih dobivam – udari plavega in ti mora dati odpoved. Pa je to res?, So kakšne sankcije? Res mi je všeč nova služba in me jezi, ker ima stari delodajalec takšno moč, da se ne smem sama odločiti, kje bom delala.
Hvaležna bom za vsak nasvet.
Nikoli ne veš, kaj bo…
Jaz bi se vsekakor pogovorila s starim delodajalcem in predlagala, da bom prihajala popoldan delat, zaključit svoje stvari in uvesti zamenjavo. Novemu delaodajalcu bi pa tudi povedala za dogovor, da bi mi šel pač malo na roko ta čas, da recimo delam manj ur, saj je konec koncev to zanj dokaz, da sem fer-plejer, da znam sklepat kompromise, znam reševat probleme in situacije in da sem odgovorna tudi do starega delodajalca, kar je lahko le moj plus pri novem delodajalcu.
Kaj pa koriščenje dopusta, če še nisi vsega izrabila, v skrajni sili bolniška? Ne vem, če to gre, pa vendar. Morda najbolje, da se obrneš na kakega pravnika.
Takoj daj sedanjemu delodajalcu pisno odpoved in notri izrecno zapiši, da od tega in tega dne dalje ne boš veš hodila na delo. Nato začneš pri novem delodajalcu. Edina sitnost bo, da dokler te prvi delodajalec ne odjavi, te drugi ne more prijaviti, ampak, to se je še vedno uredilo.
Teli odpovedni roki so po pogodbi pogosto pretirano dolgi, pogosto so daljši, če da delavec odpoved pogodbe, kot če da delodajalec iz poslovnega razloga, kar je pač še ena slabost zakona.
Forum je zaprt za komentiranje.