Rabim nasvet
Pozdravljeni
Pred dvema letoma sem sklenila zavarovanje Prizma od Zavarovalnice Maribor za 40 eur/mesec.
Pred nekaj meseci pa je bila pri meni ena agentka iz agencije Providus in mi je rekla, da je to glede na moje stanje premalo in me je prepričala v sklenitev še ene police za podoben znesek. Zdaj pa sem izvedela, da bi si jaz lahko premijo na stari polici samo zvišala in ne bi rabila sklepati nove police. Je to res ali to ni možno? Ona mi tega namreč ni povedala, da bi bilo to možno… Če je to možno, bi jaz to novo polico prekinla in bi si samo zvišala mesečni znesek na stari polici. Kaj je zame boljše?
Hvala
PM
Spoštovana Petra!
Najverjetneje vam je svetovalka iz agencije Providus tako svetovala iz dveh razlogov. Prvič zato, ker si na ta način, če imate dve polici, zagotovite bolj razpršeno nalaganje sredstev v vzajemne sklade. Na eni sami polici je možno razpršiti naložbo v samo 5 skladov, pri dveh policah pa kar v 10 različnih skladov, kar je za vas vsekakor boljše, saj večja razpršenost pomeni tudi večjo varnost. Možno je tudi, da vam je to svetovala zato, da imate dva različna produkta, eni produkti so namreč z in eni brez garancije. Seveda je tudi v vsakem primeru bolje imeti naložbo na dveh straneh Možno pa je tudi, da vam je na novo polico priključila kritje za izbruh hujše bolezni, kar pa je dobro imeti na ločeni polici, saj ob izplačilu takšna polica ugasne in vi lahko ostanete popolnoma brez zavarovanja, saj se bolna oseba žal ne more na novo zavarovati. Torej je tudi iz tega vidika imeti boljše dve ločeni polici. Vse zgoraj napisano preverite na svojih dveh policah. Najbolje je poklicati gospo, ki vam je to svetovala in naj vam svoj nasvet pojasni. Vsekakor pa je pri vseh zavarovalnicah možno dvigniti premijo na obstoječih policah( strošek dviga premije je cca 25€) Svetujem vam, da obdržite obe polici, saj varčevati tako moramo, če pa smo vzporedno še zavarovani, s tem poskrbimo zase in za naše najbližje, če se kaj zalomi. Preverite pri svoji svetovalki kakšna kritja imate na posamezni polici, lahko pa razberete to tudi iz samih polic. Vsekakor pa je bolje imeti dve, kakor nobene police in nobenega kritja .
Lp Darja
Moje mnenje je, da dve enaki naložbeni polici pri isti zavarovalnici nista potreni. Bolje je potem kako polico pri drugi zavarovalnici ali kako klasično življenjsko polico, v koliko jo nimate. Prizma je naložbena polica, ki vlaga v sklade. Kaj se danes s tem dogaja pa vemo. Naj vam objasn vse stroške, ki jih imate, kljub temu, da skladi delajo minus. Ta moment je bolje varčevati v banki z vezavo depozita.
Lp,