Najdi forum

Splash Forum Koronavirus rabim pomoč glede testiranja

rabim pomoč glede testiranja

Odgovotite le tisti, ki veste oz. se ne boste norčevali.

Kako je s testiranjem konkretno za na Hrvaško? Kateri test, koliko časa velja, kje in kako se dobi potrdilo. Kaj velja za nazaj? Je nujno imeti SI pass?

Včeraj sem slišala par precej različnih razlag. Vem, da se to kar naprej nekaj spreminja, a nekdo le mora kaj vedeti in objaviti.

A najdeš MON, ne znaš pa najti uradne spletne strani, kjer bi imela napisano?

Tukaj od slovenske vlade, za hrvaško pa kar sama poišči, ker jaz nimam časa:

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/

Moja mama je našla na internetu neko tel. št. od slo policije. Povedali so sledeče: cepljeni gredo bp dol in nazaj. Že po 1. dozi, po 2. sploh.

Test je lahko hitri in  za dokazilo je dovolj sms na telefonu. Velja 72 ur. Če si dlje  dol, moraš dol pred odhodom narediti hitri test. Tako je danes in ,upajmo, da bo vsaj še nekaj dni.

Aja, če dol ne narediš testa, greš najbrž v karanteno.

Odgovor na objavo uporabnika
nič mi ni jasno, 04.06.2021 ob 09:47

Odgovotite le tisti, ki veste oz. se ne boste norčevali.

Kako je s testiranjem konkretno za na Hrvaško? Kateri test, koliko časa velja, kje in kako se dobi potrdilo. Kaj velja za nazaj? Je nujno imeti SI pass?

Včeraj sem slišala par precej različnih razlag. Vem, da se to kar naprej nekaj spreminja, a nekdo le mora kaj vedeti in objaviti.

Najprej poglej, kaj sploh je SI-Pass, preden kvasiš takšne neumnosti, kot je ta, če ga rabiš za povratek v Slo.

SI Pass, 04.06.2021 ob 11:08

Najprej poglej, kaj sploh je SI-Pass, preden kvasiš takšne neumnosti, kot je ta, če ga rabiš za povratek v Slo.

SI PASS  je dobro imeti. Ne za povratek. Vidim da sprašuješ na splošno.

Kako je situacija, je težko reči, saj je vsak dan malo drugače.  Jaz grem v torek na hitri test , greva za 3 dni. Bomo videli, kako bo.

Še malo in ne bo treba nič za čez mejo. Hrvatom okužbe padajo z veliko hitrostjo. Čez par dni bodo na 0  ;)).

klicala na stran policije, 04.06.2021 ob 10:33

Moja mama je našla na internetu neko tel. št. od slo policije. Povedali so sledeče: cepljeni gredo bp dol in nazaj. Že po 1. dozi, po 2. sploh.

Test je lahko hitri in  za dokazilo je dovolj sms na telefonu. Velja 72 ur. Če si dlje  dol, moraš dol pred odhodom narediti hitri test. Tako je danes in ,upajmo, da bo vsaj še nekaj dni.

Aja, če dol ne narediš testa, greš najbrž v karanteno.

Tole ne drži. Če nisi cepljen ali prebolevnik rabiš za VSTOP v Slovenijo test ( hitri ali pcr) ki ni starejši od 48 ur.

To je zato ker je naša vlada barvno slepa in v nasprotju s preostalo Evropo Hrvaško vidi kot rdečo. Nas Evropa vidi kot rdečo, naša vlada pa kot zeleno. Logike ni nobene, vlada barva zadeve čisto po umetniškem navdihu.

Neprijavljena, 04.06.2021 ob 20:30

Tole ne drži. Če nisi cepljen ali prebolevnik rabiš za VSTOP v Slovenijo test ( hitri ali pcr) ki ni starejši od 48 ur.

To je zato ker je naša vlada barvno slepa in v nasprotju s preostalo Evropo Hrvaško vidi kot rdečo. Nas Evropa vidi kot rdečo, naša vlada pa kot zeleno. Logike ni nobene, vlada barva zadeve čisto po umetniškem navdihu.

Če si nazaj v predvidenih urah (48, 72), ni treba delati testa. Če si kasneja, pa ja. Ali pa karentena.

še malo in ne bo treba, 04.06.2021 ob 19:56

Še malo in ne bo treba nič za čez mejo. Hrvatom okužbe padajo z veliko hitrostjo. Čez par dni bodo na 0  ;)).

po 1.juliju bo najbrž že vse sproščeno.

Hratom nenormalno hitro padajo okužbe. Zunaj jih še vedno vidijo rdeče.

slepota ali ne, 05.06.2021 ob 08:53

Hratom nenormalno hitro padajo okužbe. Zunaj jih še vedno vidijo rdeče.

Se strinjam da Hrvatom ne normalno padajo okužbe. Tudi lani je bilo tako. Mi pa tega očitno ne znamo oz. določenim ni v interesu. Zato smo ena redkih držav ki je še rdeča.

Glede Hrvatov – Evropa jih ne vidi kot rdeče, Nemčija je določene dele obarvala oranžno.

Okužbe padajo, ker je sezona že pred vrati. Predsezona je že tu. Najkasneje 1.7. ne bodo imeli okuženih.

to si ti kar misli, vlekli bodo, lagali o številu še vse do srede avgusta, tako imajo v planu, Epidemija sicer ne bo podaljšana, mapak odloki bodo ostali v veljavi, nošenje mask v zaprtih prostorih, distanca tudi zunaj, vstpo v VSE samo tistim, ki imajo JUDOVSKO ZVEZDO PRIPETO NA PRSI….ko pa bo prišel september bodo povedali tudi uradno, DA SE BO POTREBNO vsako leto CEPITI NAJMANJ DVA KRAT , če ne bo dovolj pa trikrat. No, takrat šele se boste zbudile vse ovce , takrat vam bo odprlo plafon in takrat bodo padala tudi trupla, takrat bo šele prava vojna, ko bo vlada proti vam uporabila tudi pravo strelno orožje. In če ne bo šlo drugače, če se ne boste cepili dvakrat letno, bo ta fašist odredil OBVEZNO CEPLJENJE s pomočjo vojske!

MAVRICAAAAA, 06.06.2021 ob 10:30

to si ti kar misli, vlekli bodo, lagali o številu še vse do srede avgusta, tako imajo v planu, Epidemija sicer ne bo podaljšana, mapak odloki bodo ostali v veljavi, nošenje mask v zaprtih prostorih, distanca tudi zunaj, vstpo v VSE samo tistim, ki imajo JUDOVSKO ZVEZDO PRIPETO NA PRSI….ko pa bo prišel september bodo povedali tudi uradno, DA SE BO POTREBNO vsako leto CEPITI NAJMANJ DVA KRAT , če ne bo dovolj pa trikrat. No, takrat šele se boste zbudile vse ovce , takrat vam bo odprlo plafon in takrat bodo padala tudi trupla, takrat bo šele prava vojna, ko bo vlada proti vam uporabila tudi pravo strelno orožje. In če ne bo šlo drugače, če se ne boste cepili dvakrat letno, bo ta fašist odredil OBVEZNO CEPLJENJE s pomočjo vojske!

Nihče ne more uvesti obveznega cepljenja!  Res je, da je pri nas vse čudno, a tega ne more in ne sme nihče uvesti.

Daj ne pretiravaj. Taki kot ti ste hujši od tistih, ki so trdili, da bomo od covida vsi pomrli. No, zdaj se ve, da ne bomo in noben ne dela prevelike panike. Samo vi pričakovalci novega strašnega režima, pa ne znate nehat.  Kar naprej napovedujete nove in nove apokalipse, kot da prav to želite. Trese se gora, rojeva se miš. Že zdaj nekateri pravijo, da je možno, da se ne bo potrebno cepiti toliko, kot so mislili na začetku, da bo že par ceplhenj dovokj za celo življenje. Čez dve leti bo to le slab spomin. Samo pozornost iščeš.

Ali hitri test velja 48 ur, ali 72?  Vsakič je malo drugače. Če vprašam danes, kako bo to veljalo jutri, bo mogoče kdo vedel?? Od pristojnih, mislim.

še tega ne povedo, 06.06.2021 ob 16:29

Ali hitri test velja 48 ur, ali 72?  Vsakič je malo drugače. Če vprašam danes, kako bo to veljalo jutri, bo mogoče kdo vedel?? Od pristojnih, mislim.

Ravno sem slišala na poročilih, da je za vstop v Slo dovolj hitri test. Ne sme biti starejši od 48ur.  Ali to velja tudi za vstop na Hr? Živ krst ne ve nič natančnega. Pa vsak dan nekaj drugega. Kdo je zadolžen za obveščanje ljudi o teh stvareh?

sem na poročilih, 06.06.2021 ob 18:42

Ravno sem slišala na poročilih, da je za vstop v Slo dovolj hitri test. Ne sme biti starejši od 48ur.  Ali to velja tudi za vstop na Hr? Živ krst ne ve nič natančnega. Pa vsak dan nekaj drugega. Kdo je zadolžen za obveščanje ljudi o teh stvareh?

Radi bi nas zmedli, da bi se čim več ljudi cepilo. Sedaj je 25%, rečeno je bilo, da jih bo do sredine junija 60%. Tudi na ta način jih ne bo.

Hitri test ti v obe strani velja 48h.

Ena južna, 07.06.2021 ob 08:21

Hitri test ti v obe strani velja 48h.

Od odvzema brisa.

Ena južna, 07.06.2021 ob 08:21

Od odvzema brisa.

Bilo je 72 ur. A sedaj spet 48?!  Se zna zgoditi, da bo čez dva dni spet drugače. Za nazaj pa karentena ( če nisi do časa)? Karantena 10 dni z možnostjo testiranja po 5 dneh? Ali tudi to ni več?

Pcr tudi velja 48 ur, ali koliko?

kaj pa pcr, 07.06.2021 ob 11:52

Pcr tudi velja 48 ur, ali koliko?

Če tukaj ne dobiš odgovora, pomeni, da nihče ne ve.

Menda oba testa veljata 48 ur.

a ni več, 07.06.2021 ob 11:47

Bilo je 72 ur. A sedaj spet 48?!  Se zna zgoditi, da bo čez dva dni spet drugače. Za nazaj pa karentena ( če nisi do časa)? Karantena 10 dni z možnostjo testiranja po 5 dneh? Ali tudi to ni več?

Hitri test 48h od odvzema brisa, za lastnike nepremičnin ti pa velja 72h od odvzema brisa. PCR test ti pa velja 72h.

Za nazaj na Hr nardiš hitri test, če si seveda dol dlje od 48h, ampak bo baje že od sobote naprej, no ja, al pa kakšn dan kasnej, možna vrnitev iz Hr obale brez testa, brez vsega, ker Hr obala ni več rdeča.

New Report

Close