Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rabim pomoč-steklenjak,rastlinjak?

Rabim pomoč-steklenjak,rastlinjak?

Mami bi rada kupila steklenjak. Sem nekaj gledala po netu in imajo rastlinjake, steklenjake in plastenjake. Nimam pojma kaj je bolje. Ne spoznam se na to in bi prosila, če mi kdo lahko svetuje kaj je bolje. Nekako se mi zdi, da je steklo bolj trpežno in je za dlje časa. Prosim za nasvet. Hvala.

Steklenjak je nekako bolj fiksna zadeva, medtem ko plastenjak lahko po želji tudi ‘slečeš’ čez poletje in rastline lepo rastejo na prostem, morda lahko na ogrodje tudi napelješ mreže da kaj pleza po njih, npr stročji fižol ali kumare. Je pa res da tiste folije več kot ene par let ne zdržijo in jih je treba menjat, še posebej če jo daješ gor in dol. Če je plastenjak kakšne bolj posebne oblike in rabi krojeno folijo zna biti to problem, če se ga da samo enostavno pogrnit s folijo je pa dokaj enostavno.

Vse skupaj pa je odvisno od tega kaj nameravate gojiti v rastlinjaku, npr plodovke so lahko notri tudi poleti, seveda pa ga je treba zračit, medtem ko ostali zelenjavi ne paše preveč cmarjenja. Pa odvisno je tudi od lege, koliko prostora imate na razpolago, npr če so plodovke v rastlinjaku, kje je potem ostala zelenjava itd.

A to za na balkon ali za na vrt?

Najprej to pojasni, potem ti bomo lahko svetovali.

To moraš pa povedat kakšnega želiš.
Jih je zelo velik vrst. A želiš takega večjega , da tudi hodiš not?
Al želiš tam nekje dolžine 2m x širine 1m in višine nekje pol metra?

Rabim za vrt. Tam nekje 3×4 metre, pohodna višina. Prejšnja leta je imela nekaj malega zbitega skupaj in pokritega s folijo, za paradižnik. Jaz se ne spoznam na vrt in pridelovanje zelenjave itd. zato tudi sprašujem za nasvet kaj bi bilo bolj primerno. En del bo samo za to, ima pa še, približno 3x toliko (kot sem predvidela za steklenjak) preostalega vrta. Sama bo bolj vedela kaj hoče imeti v steklenjaku, zaenkrat vem le za paradižnik. 😉 Hvala za vse odgovore!

Se pravi da prostor imate. Jaz bi se odločil za steklenjak, je le bolj konkretna zadeva.

Mislim da bi bilo najbolje se pomenit z mamo, ona najbolje ve kaj rabi, ne kar nekaj na pamet kupovat. Itak tega ne moreš izvesti kot presenečenje, saj ti bo nekdo to moral montirat. Ne to kar na pamet delat.

New Report

Close