Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Rabim pomoč za izbiro fotokamere

Rabim pomoč za izbiro fotokamere

Pozdravljeni!

Želel bi kupiti ZELO dobro, zmogljivo in cenovno ugodno fotokamero, ki bi lahko posnela jasen posnetek ali sliko tudi na zelo dolge razdalje(na +60km). Finančno bi bil pripravljen odšteti tam nekje do 300€ vendar, če se da, bi bilo idealno 200-300€. Vem, da so naprave drage vendar me je pritegnil Canon Powershot SX60, ki se giblje v tem cenovnem razredu vendar bi bil hvaležen, če predlagate še vi svoje favorite.
Če je možnost snemanja tudi s kakšno drugo napravo, ki ustreza zgornjim kriterijom, to ni omejitev dokler lahko jasno vidim na omenjeno razdaljo in še kaj posnamem. Tujina tudi ni omejitev saj sem pripravljen naročiti tudi preko spleta bi pa rad videl, da je stran vsaj približno toliko kredibilna kakor je Ebay(jamstvo paketov in tvojega denarja v primeru nelagodnosti).
Če vašemu predlaganemu aparatu manjka območje dosega, sem tudi zainteresiran, če je aparat sam po sebi manj zmogljiv in se mu dobavi kakšno dobro lečo. Prav tako lahko predlagate čisto zadosti zmogljivi aparat skupaj z lečo, če mislite, da je to bližje temu kar iščem. Prosil bi le, da res ponudbe ne presegajo 300€ oz. če je res dobra kupčija recimo, da bi bil pripravljen iti tam nekje do 350€.

Na fotokamere in ravnanje z njimi se niti približno ne spoznam tako, da če bi kdo od vas imel še kakšno koristno informacijo bi vam bil zelo hvaležen.

Lep pozdrav in hvala za odgovore 🙂

Verjetno sprašuješ za fotoaparat (morda pa vendarle video-kamero?), z močnim zoomom.
Jasen posnetek na razdalji tudi večji od 60 km? Ali morda 60 m?
Kako velik pa bi bil objekt fotografiranja na tej razdalji?

Prav sem napisal, sprašujem za razdaljo +60km in sprašujem za katero koli napravo(fotokamera se mi zdi najbolj primerna lahko pa je tudi kaj njej podobnega) kar bi mi omogočilo najboljši vpogled na tako velike razdalje ter možnost slikanja/snemanja. Slika želim, da bi bila na velikih razdaljah razvidna vsaj do te mere, da vem kaj je kamen in kaj drevo, če me razumeš? Torej, da niso meglice ali kar koli podobnega.

Za denar, ki ga nameravaš porabiti za to, je to nemogoče.
Da si boš lažje predstavljal o čem govorim:
Pred 10 leti sem naredil nekaj posnetkov na velikih razdaljah, vreme je bilo idealno, oprema pa (za tisti čas) vrhunska: Spektiv Zeiss 85 in fotoaparat Nikon 4500, združena za digiskopijo.

Na razdalji, na kakršni pričakuješ opisane rezultate, torej +60 km, je iz Sv.Ane nad Podpečjo nastal takšen posnetek Triglava, črna packa pa je Dom na Kredarici:
[img]http://dl.liales.com/kredarica.jpg[/img]
Razdalja je 63 km, goriščnica pri fotografiranju pa cca 3000mm

Na dobri tretjini te razdalje je takrat letel balon, bil je nekje nad Kamnikom, goriščnica je bila cca 4000mm
[img]http://dl.liales.com/balon.jpg[/img]

Verjetno mi ni treba posebej pisati, da je od takrat sicer tehnologija napredovala, vendar fizikalne zakonitosti ostajajo enake.
Torej je moje mnenje – za takšen denar je tvoja želja neuresničljiva.
Za mnogo več, vsaj 20x toliko pa bi morda lahko uporabil kvaliteten teleskop in ga kombiniral s kakšnim od 20Mp kompaktnim aparatom.
Vendar bo problem čistega zraka, brez motenj ostal.

Hvala ti za odgovor in slike. Se mi zdi čisto lepa slika tudi s packo za kočo-ravno nekaj takega iščem.

Aha, torej ni nujno, da se na takšni razdalji vidi detajle manjše od 2×2 metra.
V tem primeru je trenutno najbližje tvojim željam Nikon P900, vendar je njegova cena skoraj enkrat večja od tvojih zahtev.
Še najbolj ugoden nakup je v Avstriji, recimo tukaj KLIK , oziroma ko bo dobavljiv.

Ne, kje pa 🙂 To razumem, da je nemogoče. Verjetno sem čudno napisal…

Ja omenjeni fotoaparat sem videl in tudi razmišljal o njem in čeprav se mi zdi idealen za ta denar imam občutek(in seveda tudi finančne omejite), da bi raje poiskal kaj cenejšega. Vsaj zdaj za začetek.
V mislih sem imel fotoaprat, ki bo lahko prikazal približno nekaj takega: https://www.youtube.com/watch?v=_cvEV9X3Sok

Všeč so mi modeli:
– Olympus Stylus SP-100EE
– Panasonic DMC-FZ72
– Sony CyberShot DSC hx50
– Sony DSC HX300

Če bi izbiral fotoaparat tudi za daljše razdalje in bi gledal samo po kakovosti, katerega od teh bi izbral?

Med navedenimi bi se odločil za Panasonica.

New Report

Close