Rabljen avto za cca.4.000 € – Peugeot 207, Opel corsa
Sicer pa ja, kot sem prej napisal: ne, tudi ob tem, da so japonci v povprečju najbolj zanesljivi, se ne vozijo evropejci vsi v japoncih, zato ker evropejce precej bolj moti en dodaten kabelček in stopnja avtomatiziranosti luči. Ste najboljši dokaz za to. In s tem ni nič narobe, ampak samo pravim, da tako pač je.
Čudežno pa je peugeot 508 najbolj zanesljiv v svojem razredu, z novim 3008 so najbolj zadovoljni kupci v svojem razredu, njihov bencinski motor je že 4 leta nagrajen kot najboljši izmed vseh znamk, tudi premium. Peugeot 2008 je tudi pri vrhu po zanesljivosti in tudi v naši družini imamo že 5.peugeota od katerih si lastimo še 2 in z nobenim kakšnih problemov. Soseda je imela 206 s prevoženimi 250.000km. Razen rednih servisov nič. S vw pa imamo že nekaj več težav, predvsem kakovost sestave avtomobila v notranjosti tam šepa in pa rade crkujejo sicer stvari, ki niso drage, ampak se jih nabere. Rade se pojavljajo občasno kakšne lučke pri vw, ki oznanjajo okvaro, ki je ni ampak se moraš navadit, da potem izgine ob ponovnem vžigu. Vpliva pa veliko kje servisiraš vw, ker na enem pooblaščenem ne samo da napak pri vw niso odpravili, še zlomili so zraven ročico ročne…
Te nagrade za motorje so bolj tako, za inovativnost, z zanesljivostjo tudi nimajo nič skupnega. Zanesljivost se čez par let vidi. Daj eno lestvico, kjer je pežo visoko (pa da so tud drugi avti gor, ne da oni sami s sabo tekmujejo, hehe). P206 sta pa bila dva v naši ulici, eden v naši familiji, vsi probleme velike, predvsem z elektriko, žarnice kot po tekočem traku crkovale, računalniku se mešalo, crknili števci, motorji slabo skontruirani, premalo šraufov so not dali, zato se glava zvija, potem dihtunga pušča, podvozje je itak škripalo že od novega, z leti se itak posedejo. To so vse take nepotrebne težave, ki jih pri drugih avtih ponavadi ni. So pa servisi dokaj poceni, ker se s pežojem že z vsemi mehankarji poznaš, pa ti dajo količinski popust. Odkar smo mi zamenjali za korejca, imamo veliko manj težav, sosed pa na japonca, pa tudi.
Sem napisal da je 250.000 km naredila brez okvar…in ne vem zakaj bi mogel soditi znamki za avtomobile izpred 2 in več generacij. Pri nas pa je soseda ravno korejca prodala zaradi visoke porabe in visoke cene servisov. Druga pa je totalno razočarana nad novim kia ceed kupila 308-ko. Pač naj kupi vsak to kar mu je všeč. S statistiko izpred 2 generacij in več nazaj ne boste nič pridobili, kvačjemu izgubili. Francozi so vsi zeli napredovali po statistiki, japonci predvsem pa nemci so se pa poslabšali. Na slovenskem velikem testiranju so kot najboljšega suv izbrali 3008, med manjšimi je bip pa 2008 na drugem mestu. Očitno ne gre za tako grozno slabe avtomobile. Kar je bilo pa z 206-kami pa nikogar več ne briga. Tudi japonci so rjaveli kot po tekočem traku, kaj ti to potem koristi, če je dober motor? Pa nisem nastrojen proti nobeni znamki ampak te gostilniške debate so mimo. Sam mehanik mi je rekel, da je peugeot naredil velik napredek, da je vse lepo lahko dostopno, medtem ko vw se je pa poslabšal recimo. http://avto.info/Novosti/GTU_porocilo_2014__peugeot_508_Najbolj_zanesljiv_predstavnik_zgornjega_srednjega_razreda/
http://www.eurotax.si/Avtomobilske-novice/Peugeot_3008_na_prvem_mestu_porocila_revije_Auto_Express/
Ja, to so pa same velike pomankljivosti, da rabiš en kabelček za 10 eur in in da moraš luči vklopit sam, če jih hočeš uporabit. Bolje je, da namesto tega avto crkuje in zahteva za stotine ali tisoče evrov popravil.
[/quote]
Kabelcek je 10€, ce pozabis luci prizgat pa se nekoliko vec. Zakaj bi, ce ni potrebno!? Ce je to lahko ze avtomatsko.
In ni res, da je veliko stroskov s francozi, vsaj pri mojem ne.
Zivjo Pisopika!
Moja mama bi rada prodala Peugeot-a 207. Ima samo 70.100 km in ga prodaja, ker ga ne potrebuje tako nujno. V sluzbo se itak vozita s tatkotom skupaj. Smo ga kupili od 1.lastnice iz Krasa. Poklici ga na 04ena 55tri 99nic
Vcasih se ne javi takoj, ker zna bit, da je v kakem delu. Lahko mu posljes tudi sporocilo.
Je pa srebrne barve in nic mu ne fali.
Lep pozdrav,
Nastja