Rabljena otroška oblačila, mojalbum, bolha
Zanima me koliko € daste največ za rabljena oblačila?
Opazila sem, da nekatere prodajajo npr. majčke iz Kik-a Okay za 2,5e a nova ni skoraj nič dražja. Ravno tako spodnji deli trenirk Okay prodajajo za 2,5-3€, nove so okoli 3-4e…to se mi zdi smešno.
Koliko daste največ za bodije, majčke, spodnje dele trenirk, hlače….?
Prvič kupujem rabljena otroška oblačila in nimam še občutka na kaj naj bom pozorna, torej vsak nasvet je dobrodošel.
Lp
Jaz za oba otroka kr nekaj časa že kupujem tako.
Ampak res res dobro prej pogledam, kaj kupujem in za koliko denarja.
v glavnem smo gor poštene kupke, ki zadevo sprejmemo nazaj, če kupka ni zadovoljna oziroma vrnemo denar.
Najprej pogledaš komentarje ostalih kupk o osebi od katere jemlješ.
Jaz npr. kupujem nove, z etiketo stvari, če rabim za v vrtec, oziroma lepo ohranjene po ceni manj kot pol prodajne cene..
za rabljene stvari:
npr. sp. del trenirke manj kot 5
majica dolg rokav – max 3
bodiji max. 2 eur/kos…
kaj pa kupuješ? morda imam kaj zate :))))
pusti mail, če želiš
jaz ponavadi oblačilca od hčerke prodam, kupujem ne. Majčke odvisno od znamke (res je, da raznega kika niti ne kupuje, hm, benetton, next) nekje 2e do maksimu 3. Hlače nekje od 2-4e, če so res malo nošene (hlače kupujem ponavadi v hm, trenirkice imamo next, benetton in gap), Bodije sem, ko smo jih nosili imeli vse iz hm (tiste kosovne, ne iz kompleta) sem jih prodajala po 1-2, odvisno ali so bili nošeni ali ne. Neke simbolične cene, držim se načela da ponavadi, tudi če je lepo ohranjeno prodajam za nekje 1/4 cene nove, tisto kar je res novo z etiketo do maksimu 1/2 redne cene.
Imam pa večinoma probleme, ker se mi je že zgodilo da je ena gospa kupila 2 kosa oblačila in takoj po prejetem paketku rezervirala še dodatna oblačila. Ker je mislila, da so zaradi simboličnih cen slaba in napol uničena oblačilca. In to se je zgodilo že večkrat, me je tudi ena gospa enkrat na to opozorila, da imam cene prenizke. In ker se mi zdelo to nadvse smešno sem spremenila ceno ene trenerkice iz 2 na 5e in v roku 1 ure so se najmanj 3 zanimale zanjo.. seveda je bila vseeno prodana za 2 ampak…
Daj še enkrat preberi, saj ni primerjala različnih znamk – primerjala je nova oblačila iz Kika in rabljena oblačila iz Kika (znamka Okay).[/quote]
Primerjala sem res nova Kik in rabljena Kik oblačila in mi je res smešno da se prodajajo po skoraj enaki ceni, ostale znamke pa pol ceneje 🙂
Moti me še to da ene niti ne napišejo znamk in potem je zoprno spraševati za vsak kos posebej, tako da punce napišite iz kje so oblačila.
če katera še potrebuje kakšna oblačila ali obutev za deklico, naj sporoči. Imam ogromno stvari, ki so res lepo ohranjene, vse do velikosti 80, čeveljčki do velikosti 22. Nekaj fotk sem objavila tukaj:
http://www.mojalbum.com/majaper/oblacila-za-puncko-velikosti-do-80
vendar vsega še niti približno nisem imela časa pofotkati. Javite, če vam je kaj zanimivo!
Pozdravljene!
Jaz bi tudi kupila kakšno rabljeno stvar za punčko vel.86,če ima katera mi lahko slike pošlje na mail
[email protected]
Hej, sama prodajam sicer nova oblačila, ki sva jih s sestro dobili kot za darilo za najine 3 navihance. Večina cunj je priznanih znamk, po iredno ugodni ceni. Velikost prehodnih jaknic do 1 leta, majice večinoma za 2 leti:
http://www.mojalbum.com/ana217/prodam-nova-otroska-oblacila.
Če vam je kaj zanimivo, se javite.
Lep pozdravcek
Imaš previsoke cene, sem pogledala tvoj album in imam občutek, da še nisi nič prodala. Kot prvo, so to oblačila, katere sta dobili in jih nista dali v uporabo, jaz jih tudi ne bi.
Kot drugo, bi pa rada povedala, da s cenami pretiravate. Takoj, ko je oblačilo iz trgovine, izgubi pol cene, ker bo čez par mesecev na razprodaji – 50%, pa še všeč ti mora biti, da kupiš.
Za rabljena oblačila sem mnenja, da več kot 25% nakupne cene ne bi sma biti in to rabljeno pri enem otroku.
Kar veliko kupujem preko bolhe, par prodajalk je takih, ki mi še isti dan pošljejo paketek še preden je nakazilo vidno. Nekatere prodajalke pa ko jim pošlješ, da kupiš ti napišejo ko bo nakazilo vidno takoj odpošljem in čeprav že zjutraj nakažeš in po 2 ali 3 dneh še nič ne prejmeš, vprašaš ali so poslali in ti napišejo danes ali pa jutri bom. Najprej ful arogantne in potem čakaš še, da ti pošljejo ne vem koliko časa. Ja o kvaliteti ti pa tako povem fotografije so nekatere zelo lepe vendar nekatere tudi v nasprotju z realnim izdelkom, ki ti ga pošljejo. Mi je prav smešno kaj nekateri prodajajo kot malo nošeno. Od takih ne kupim več nič. Eni prodajajo komplet oblačil in v kompletu je npr. 1 stvar lepa vse ostalo pod povprečjem in cena previsoka za šaro, ker se zavedajo, da ostalega ne bi prodali po dovolj visoki ceni. Najdejo se taki, ki zdaj prodajajo poletno robo in npr. hočejo imet 3 eur za rabljeno poletno majčko na koncu sezone, medtem ko nova stane 5 eur na začetku sezone. Da ne govorimo o čevljih, jaz sicer jih ne kupujem vendar kaj upajo vse prodajat je nerazumljivo. Eni bi prodali še mišji drek.