Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rabljeni avti iz tujine – zaupate?

Rabljeni avti iz tujine – zaupate?

Lp!

Zanima me, kako je z rabljenimi avti iz tujine – ali se lahko prikrije npr. da je bil razbit, da so bili airbagi zunaj in pdb. Kam se lahko pelje avto, da ti ZASIGURNO garantirajo, da avto res ni bil razbit.

Prosim za nasvete in pomoč!

Nika

mi smo pred šestimi leti kupili iz nemčije uvožen V40. Do danes ni potreboval nobenega izrednega servisa, vse klapa BP.

takrat nismo nič ekstra pregledovali če je bilo z njim kaj narobe …

poznam še dva lastnika, ki sta prav tako uvozila avto iz nemčije in dobila točno to kar sta kupila.

Recimo, da ti garantirajo, da je vse ok., pa ti potem ugotoviš, da je bil avto karamboliran – ali lahko dobiš denar nazaj?

Verjetno v tujini nikjer ne morejo tega 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zagotoviti. Da ga v Slovenijo pripelješ in preveriš pri svojem mehaniku, ga moraš pa že kupiti.

Naše izkušnje: prvi avto kupili rahko karamboliran, star 1 leto, s prevoženimi 22.000 in smo pač verjeli, da so realni.
Brez sitnosti vozila 4 leta in prodala.

2. avto bil pri neki renta car firmi, nekaramboliran, z veliko km. Ugodna cena za diesel variano in smo ga uporabljali še 2 leti in nato prodali za skoraj enako, kot leti kupili. Bili zadovoljni.

Tvegaš pač!

N E , sva kupila enoprostorca, ki je imel čuuuuudo km nazaj prevrtenih – to smo ugotovili, ko je šel menjalnik po gobe. Škode je bilo za 1 mio sit 🙁 Avto sva nato raje prodala za ta denar, namesto, da bi vlagala …..

******************************************************************************************************** Je juho polil pa jih je slišal : a zdej si pa sit, k boš lačen ...

Mi se avtomobilom iz uvoza izogibamo!!!Ker je očitno da ves krš,ki tam ne gre v prodajo pripeljejo sem.Z zelo dobro prekritimi napakami.

moj mož je eno leto vozil audija,ki si ga je pripeljal iz Nemčije brez problemov,sedaj pa vozi Bmw,ki ga je prav tako uvozil iz druge države.

če greš gledat na tuje internetne strani boš videla, da so cene kar primerljive z našimi. Avtomobili z mnogo kilometri ali pa razbiti so pa poceni. In te večina slovenskih uvoznikov žal ponuja Slovencem. Če poznaš koga na servisu npr. Renault, če imaš namen kupiti Renaulta, ali pa na ustreznem servisu ti lahko po računalniku preveri kilometre. Prijatelj je kupil laguno s kao 70.000 km, na servisu pa so mu povedali, da je imel avto že pred dvema letoma na rednem servisu 190.000 km!!! Dam raje malo več, pa kupim avto iz Slovenije.

Mi imamo avto “uvožen” že dve leti in pol. Vse je BP. So pa sosedje kupili “slovenski” avto pri pooblaščenem prodajalcu, pa jim je šel že po enem mesecu v tri … Nakup avtomobila pa je tako ali drugače vedno tvegana naložba.

Lep pozdrav, Marjeta

Fajn bi bilo, če bi obstajali prodajalci, ki bi 100-procentno prodajali dobro robo. Pri rabljenih avtih za takšnega še nisem slišala.
Pojdi malo počekirat http://www.avtomobilizem.com. Skratka, uvoz avta ni enostavna stvar, fajn je, če koga poznaš, absolutna loterija je pa nakup uvoženega avta pri naših preprodajalcih.

Običajno kupimo leto ali dve star avto iz tujine. Zaenkrat vse super, brez težev ali česarkoli.
Sploh pa je na npr. nemškem trgu veliko večja izbira!
Če pogledaš npr. na mobile.de, …..pa primerjaj s kakšno našo stranjo!
Tako kot so nekateri tujci nepošteni so tudi Slovenci.
Če nikakor, res nikakor nočeš tvegati pa kupiš nov avto. A tudi popolno novemu avtu lahko npr. odpove računalnik. Preverjeno.

New Report

Close