Račun elektrika
modrivrag, 14.11.2024 ob 22:36
Tara386, 14.11.2024 ob 22:16
Na Tarči so vam lepo razložili. Če je bila sedaj ena sama letna skupna 18, bo sedaj poleti 8 in pozimi 24, torej skupna letna povprečna 16. TOREJ MANJ.
To je primer od oka zaradi poenostavitve, brez upostevanja točnega števila mesecev poletne in zimske.
Elektrika pa ima svojo ceno in jo bodo sedaj znizali, da ne bi pozimi malo več placali zaradi visje omrežnine.
Pa kaj vam tle ni jasno?
Sama pojdi računat. Ne tisto kar so oni predstavili in v reali ne obstaja. In tu ima celo julij prav. Dogovorjena moč je zlorabljen pojem. Je določena moč. Največ gospodinjstev je bilo v skupini obračunske moči 7kw. Vsem tem so sedaj dodelili 3,8kw. Pozimi je to pri fiksnih stroških cca 18 eur več. Poleti pa nekje enako 7 eur kot prej. Malo nižja omrežnine po kwh ne odtehta povišanja fiksnih stroškov. S tem da so ziher že vkalkulirali tudi podražitev dame elektrike, ki jo nameravajo izvest v začetku prihodnjega leta.
In zakaj potem misliš, da je končno le vlada posegla v to, če je bilo ceneje za ljudi po tvojem, ker so ti v tarči tako rekli?😁
Ma po moje so to elektro manipulacijo združili z idejo o tem, kako je preveč praznih stanovanj, ki jih hočejo napolniti z najemniki, pa da se enim ne bo več splačalo imeti prazno, tudi če nič elektrike ne uporabljajo. Jim bodo pač omrežnino nabili. Tole višanje omrežnine je samo začetek, najbrž bo sledilo še dodatno višanje za tiste, ki porabijo zelo malo elektrike ali nič.
Mene vedno znova preseneča, kako je na splošno folk neumen.
Vsi juckate, ker ste dobili nižjo položnico. V resnici je to samo uvod v zimske tarife.
Vlada je sprejela nov sistem obračunavanja. Nato je ugotovila, da so žabo malo prehitro kuhali in zdaj je PV kot Robin Hood oznanil, da ne bo dovolil, da bi narod 34% več plačeval. In je zamrznil (! zamrznil, ne preklical) novi režim do konca zime. Kar pomeni, da so samo malo znižali ogenj, na katerem kuhajo žabo.
Iz tega je jasno, da bo narod po koncu zamrznitve plačeval 34% več za elektriko. That’s a fact, vse ostalo je metanje peska v oči.
mene boli kurac kaj je Robi naredu in kaj ni !! Če je račun nižji je to ok, pod Janšo sem imel plin in elektriko na koncu že tolk drago, de nej gre on kr mal u kurac ! Pa nafto tud, ni sprejemal subvencij in smo tud na šihtu misli, da bomo zaprl, ker itak model ni posegel v cene ! Tko da naj se kr mal jebe tale vaš Janez Janša, seveda kapital je orgazmničen, ker je dal subvencije podjetjem, a bolje bi bilo da trg pove svoje, ker so bile take goljufije, da glava peče ! Kapital pa itak kreira medijsko planjavo, tko da vse jasno.
Anonimno 2640, 15.11.2024 ob 09:26
mene boli kurac kaj je Robi naredu in kaj ni !! Če je račun nižji je to ok, pod Janšo sem imel plin in elektriko na koncu že tolk drago, de nej gre on kr mal u kurac ! Pa nafto tud, ni sprejemal subvencij in smo tud na šihtu misli, da bomo zaprl, ker itak model ni posegel v cene ! Tko da naj se kr mal jebe tale vaš Janez Janša, seveda kapital je orgazmničen, ker je dal subvencije podjetjem, a bolje bi bilo da trg pove svoje, ker so bile take goljufije, da glava peče ! Kapital pa itak kreira medijsko planjavo, tko da vse jasno.
ti si pa mal bogi
Anonimno 8728, 15.11.2024 ob 08:40
Mene vedno znova preseneča, kako je na splošno folk neumen.
Vsi juckate, ker ste dobili nižjo položnico. V resnici je to samo uvod v zimske tarife.
Vlada je sprejela nov sistem obračunavanja. Nato je ugotovila, da so žabo malo prehitro kuhali in zdaj je PV kot Robin Hood oznanil, da ne bo dovolil, da bi narod 34% več plačeval. In je zamrznil (! zamrznil, ne preklical) novi režim do konca zime. Kar pomeni, da so samo malo znižali ogenj, na katerem kuhajo žabo.
Iz tega je jasno, da bo narod po koncu zamrznitve plačeval 34% več za elektriko. That’s a fact, vse ostalo je metanje peska v oči.
Ja, tudi meni je to smešno. Ali pa to, ko folk tako veselo razlaga o penalih, češ 2 leti jih ne bomo plačevali, ker nas bojo samo opozarjali. Mhm, ampak po dveh letih jih bomo pa veselo plačevali, ko še vedel ne boš, kdaj in s čim si jih presegel. Bojo že naredili tako, da jih boš.
Gogo403, 15.11.2024 ob 11:52
Poraba za par kw višja, obrač.moč nižja, položnica za 16 eur nižja.
GO Golob!
Saj pravim. Pa v bistvu niti ni pomembno, da ste trdi kot kic, ker to se tako ne da spremenit. Ampak je problem, ker ste ponosni in se čutite pomembni, ko ste totalna teleta in aplavdirate sebi v pogubo.☝️