Račun za elektriko
Bil sem v najemu za čas 1 leta, po preteku pogodbe sem se odselil, popisal števce, predal stanovanje in poslal odpovedi pigodbe(voda,elektro,ogrevanje,…) Ko pa sem, čez 4 leta kupil to isto stanovanje in šel na elektro oz. dobavitelja in želel narediti priklop el. energije pa je sledil šok. Zelo neprijazna gospa v pisarni mi reče da imam 2 izvršbi za to stanovanje. Pa ji rečem, da je nemogoče, da imam vse poravnano. Ko mi pokaže kdaj naj nebi plačeval, pa sem mislil, da snemajo skrito kamero. Plačani niso bili računi za 4 leta, ko sploh nisem bil v stanovanju. Pa ji predložim zapisnik predaje in najemno pogodbo, pa mi reče, da so pošiljali račune, ker kao da niso dobili odpovedi pogodbe. Res, da po 4 letih ne najdem potrdila, ko sem jim poslal odpoved pogodbe. Vendar če niso dobili odpovedi pogodbe, kako da niso odklopili elektrike, ko računi niso bili plačani, pa tudi nisem razumel. Nabralo se je vseh stroškov v višini 1100 Eur ( caa. 550 položnic in 600 ostalih stroškov) Mogoče je bil vzrok to, da je bilo stanovanje 4 leto prazno in se ni koristila elektrika, ampak so bili samo njihovi stroški za plačilo. Pa tudi izvršbe nisem nikoli dobil vročene, čeprav mi gospa zatrdi, da sem jo prevzel. Ko pa želim potrdilo, pa mi reče, da mi jo bodo poslali po mailu. Ker mi ni preostalo drugega, saj sem rabil priklop elektrike in nisem želel izvršbe na računu sem znesek plačal.
Imam kaj možnosti z tožbo, da se mi povrnejo stroški ali ne, ker ne najdem potrdila, da sem jim poslal odpoved?
Forum je zaprt za komentiranje.