Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Računajte na nas

Računajte na nas

Pozdravljeni,
če dovolite bi tudi jaz odprla temo in napisala, kaj sem danes doživela.
Sva s partnerjem dejala si; kaj pa, če bi šla drevi na kakšno pivo, malo ven, pogledat kaj se nam, ubogim Ljubljančanom, pod tolikokrat očitano diktaturo našega župana, res dogaja, tam, v mestu. Kjer naš Župan baje izvaja radikalne reforme.
In sva šla. Prideva v lokal, jasno, vrt, kljub nizkim temperaturam popolnoma zaseden, v lokalu (dva nadstopja) vse prazno. Hja, takle mamo ane, očitni kadilski (ali pa protikadilski) zakon deluje na polno.
In se skromno (saj sva le dva) usedeva za rapoložljivo mizo na prostem, ter pogledava malo, s kakšno klientelo sva skupaj v tem mrazu. Poleg tega, da so vsi kljub zmrzovanju sedeli in kadili, opaziva, da je očitno nedelja, saj je v LJ prispelo ogromno podeželanov (nazaj po vikendu, v internate).
Super, naročiva pivo in zadovoljno spremljava glasne debate različnih slovenskih narečij. Vse lepo in prav, uživava. Naenkrat pa se začno mladci in mladenke (15 do 17/18) let prerivati, vsatajati s stolov in peti (glasneje kot sem kadarkoli slišala Zdravljico) Računajte na nas! Sem skoraj pod mizo padla, mularija, rojena leta 1990 na ves glas prepeva “za zakletvu Titu, ja spevao/la, sam stih…).
Ni hudič, se vprašam, pa še tastarga zraven, za vsak slučaj, ja kaj jaz prav slišim???? Naš pravi, da ja, in da je ponosen na to. Sem rekla, ma to je samo rahel odmik od sicerjšnje situacije v družbi. Ja, pa ja, počasi je pol stare LJ prepevalo (milejši izraz za “se drlo”) Računajte na nas.
Sem že mislila, nč, gremo na hitro tole spit, pa domov, pa pravi naš, ehhh, počakaj, saj bodo nehali. In počasi so.
Pa vprašam mulce in mule, kako to, sploh veste kdo je Tito? Ja valjda vemo (mama stara) on je TZAR! (CAR), kar imajo poleg Che-ja tudi napisano na T-shirtih.
In sem si rekla, ni Vesna V. Godina lagala v Mladini. Res je.
Mladina (pa ne cajtng) ima vsega dovolj. Očitno.
Hvala vsem, ki ste to delili z menoj. Bilo je neverjetno.

Kriva ni mularija, krivi so jugonostalgični starši, ki mularijo učijo, da je bil Tito đek in da je bilo v Jugi fajn, hkrati pa ne upajo povedati, zakaj so na plebiscitu glasovali za razpad Juge, če je bila pa fajn.

Ni čudno, da je tolk mularije zafiksane in pijane in sama ne ve, kaj bi s sabo.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Če bi bila v lokalu bi bilo vse lepo in prav, ker večina tiste mularije je bila zadrogirana z alkoholom in najmanj marihuano, če ne s čim hujšim in jasno je, da se jim je utrgalo. Delali so pa točno tisto, kar so se naučili od staršev, pit, kadit, pa komunizem častit.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/996D14BA6974206EC125735B00325D26?OpenDocument

Ta mladina nekaj pomeni za naš narod!

Uboga mladina, ki pa se pijana in zadrogirana dere stare jugo pesmice sredi Ljubljane je pa samo sramota zanjo.

Ja, v Sloveniji je sramota, če ne piješ alkohola.Si takoj čuden.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Racunajte na nas

U ime svih nas
iz pedeset i neke
za zakletvu Titu
ja spevo sam stih.
Ne spominjem proslost i bitke daleke,
jer rodjen sam tek posle njih.

Al’ zivot pred nama
jos bitaka skriva
i preti nam,
preti o duboki vir.
Ja znam da nas ceka
jos sto ofanziva
jer moramo cuvati mir.
Racunajte na nas.

Sumnjaju neki da nosi
nas pogresan tok,
jer slusamo ploce i sviramo rok.
Al’ negde u nama
je bitaka plam
i kazem vam sta dobro znam:
‘Racunajte na nas. ‘

U ime svih nas
iz pedeset i neke
za zakletvu Titu sam spevala stih.
Ne spominjem proslost i bitke daleke,
jer rodjena sam posle njih.

U nama je sudbina buducih dana
i neki se mozda
plase za nju.
Kroz vene nam protice krv partizana
i mi znamo
za sto smo tu.
Racunajte na nas.

Sumnjaju neki da nosi
nas pogresan tok,
jer slusamo ploce i sviramo rok.
Al’ negde u nama
je bitaka plam
i kazem vam sta dobro znam:
‘Racunajte na nas.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

priredi jo v slovensko verzijo pa ti zagotavljam, da jo bomo radi peli, vsaj nekateri, ki smo preživeli bivšo jugo in pohlevno sprejeli Balaševića za Slovenca.

Slovenci smo še marsikaj sprejeli pohlevno. Dokler se ni nabralo preveč…

Slovenci smo še marsikaj sprejeli pohlevno. Dokler se ni nabralo preveč…[/quote]

Najbolj pohlevno se sprejema Vatikan.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Slovenci smo še marsikaj sprejeli pohlevno. Dokler se ni nabralo preveč…[/quote]

Najbolj pohlevno se sprejema Vatikan.[/quote]

ja ampak ne ti pa sploh ne jaz!

priredi jo v slovensko verzijo pa ti zagotavljam, da jo bomo radi peli, vsaj nekateri, ki smo preživeli bivšo jugo in pohlevno sprejeli Balaševića za Slovenca.[/quote]

No, če smo pa že tolk Mega Ne, se pa lahko vsi potrudimo in jo prevedemo skupaj, ali pač Mega, tega ne moremo, Ne?

Najbolj pohlevno se sprejema Vatikan.[/quote]

ja ampak ne ti pa sploh ne jaz![/quote]

Zanimivo razmišljanje. Se vama ne zdi, da še bolj ponižno sprejemamo islam? Tako ponižno, da ni noben komentiral, ko so naredili narodnost Musliman. Ne spomnim pa se kako se imenujejo narodnosti rimokatoliških, protestantskih in pravoslavnih vernikov.

priredi jo v slovensko verzijo pa ti zagotavljam, da jo bomo radi peli, vsaj nekateri, ki smo preživeli bivšo jugo in pohlevno sprejeli Balaševića za Slovenca.[/quote]

No, če smo pa že tolk Mega Ne, se pa lahko vsi potrudimo in jo prevedemo skupaj, ali pač Mega, tega ne moremo, Ne?[/quote]

Meni se prav fučka za to pesem, Tita, Balaševića in tebe, ki jo pa kar začni prevajati.

In Jania1 še nekaj, v mojem postu malo prej je napisano: PRIREDI JO!!!

Slovenija je edina samostojna država na svetu, ki svojo samostojnost ni izbojevala proti okupatorju in ima svoje ulice, šole, vojašnice poimenovane po svojih agresorjih. In zelo pretirano časti pripadnike narodov, ki prihajajo iz revnih dežel.

to si pa zdele čist falil
si z lune padu, a ne?

Se bojim, da na skupino pijanih mladcev ne moremo kaj dosti računati, kaj???

Ničesar ni tu za prirediti. Je samo za prevesti. Ej, dej no, ne delaj se pametnega. Saj, sam dobro veš. Se spomniš?

New Report

Close