računalnik in net
ne razumem se preveč na računalnike in net v angleščini.
večkrat se zgodio, da ko npr. iščem seminarske naloge, jih tudi najdem, pa hočem odpreti, pol pa se pojavi nekiaj, če hočem odpreti ali shraniti na disk. in ne vem, kaj je treba in če dobim s tem virus. probala sem že kar odpreti, pa se mi spet pojavi okno, češ v kakšnem programu ali v čem (Excel, Winword….) hočem imeti – seminarsko valjda. ampak ne upam, kaj če dobim virus. kako pa je treba s tem sploh? a enostavno ne morem odpreti tisto sliko ali seminarsko ali kaj druzga?
prosim za pomoč, nasvete.
hvala in lp.
“pol pa se pojavi nekiaj, če hočem odpreti ali shraniti na disk” tu bi bilo dobro, da izbereš shraniti na disk in poženeš protivirusni program (če ga imaš)……in potem je možnost, da se okužiš (oz. ga okužiš – PC namreč) zelo majhna.
“pa se mi spet pojavi okno, češ v kakšnem programu ali v čem (Excel, Winword….) ” to PC ponavadi sporoči, ko ne pozna datoteke. NPR. še je dokument seminarska.doc (*.doc so datoteke, ki jih odpira Word), ti računalnik odpre to okno le če nimaš Worda.
hvala kr neki. kako pa vem, da ima računalnik virus? imam nevemkakšni pentium.
Aj, dekleta osnovnega znanja vam manjka. Poiščita si v razredu sošolca, ki je mal udarjen na net in računalnike… da vaju vpelje v ta skrivnostni svet.
Naj vaju nauči še, kje se da sneti brezplačen antivirusni program in pred odpiranjem datotek preveriti, ali niso morda okužene. To velja tudi za wordove in excelove datoteke, ki imajo včasih makro virus.
Druga stvar, ki jo morata spoznati, je uporaba programov za razpakiranje datotek. Večina šolskih nalog, seminarskih in drugih izo. gradiv je namreč stisnjena, da na serverju zasede manj prostora in jo lahko hitreje snamemo z neta.
No če vam bo ostalo še kaj več časa… se morda vse skupaj razvije v še kaj bolj prijetnega in mikavnega kot je internet. Valentinovo se namrež hitro bliža!
Obilo užitkov – takih in drugačnih!
Internet je treba znat uporabljat, saj je neskončna in najcenejša zakladnica znanja in informacij. Škoda le, da jo uporabniki tako slabo spoznajo. Ni vse v emalih, SMS-ih in ircanju. Sic!
lp Tajfun
natali
“kako pa vem, da ima računalnik virus? ” …veliko je protivirusnih programov in te ti bojo v veliko pomoč 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.